Vacature BI Consultant Mircosoft / Cognos / Powercenter bij TOP club! - Rotterdam

Rotterdam

CareerValue B.V.
  • CareerValue B.V. Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Mijn klant is op zoek naar BI Consultants gespecialiseerd in OF Mircosoft OF Cognos OF Powercenter. Tenzij jij de BI topper bent die van alle drie de tooling kaas hebt gegeten. Dat zou natuurlijk helemaal mooi meegenomen zijn. Het is wel van belang dat je minimaal een aantal jaar ervaring hebt als BI consultant. Ondanks dat ze maar al te graag investeren in je, willen ze wel dat je direct inzetbaar bent. Uiteraard wordt er ook van jou enige flexibiliteit verwacht: het is van belang dat je bereid bent om te reizen (veelal Randstad). Gelukkig krijg je daar meer dan genoeg voor terug. Ze hebben innovatieve opdrachten in diverse branches, van front-end tot back-end of fulltack, wat jij het leukste vindt!

Benieuwd naar een case? Lees hieronder dan verder:

Een BI Consultant van mijn opdrachtgever is langsgegaan bij één van hun klanten om een vraagstuk op te lossen. Deze klant moet betrouwbare maandrapportages opleveren maar mist data om deze te kunnen opleveren. Al snel wordt geconstateerd dat er nogal wat problemen zijn: 1. de data sets bij sommige vestigingen is niet compleet en 2. de data van die vestigingen die geleverd kan worden is niet volledig consistent over de vestigingen heen. Dit is natuurlijk een groot gevaar voor hun imago en de continuïteit. De BI Consultant gaat meteen aan de slag met goede initiatieven. Na eerst grondig onderzoek te hebben gedaan naar het complete IT landschap gaat hij aan de slag om zuivere data te vergaren. Dit doet hij deels door de tools beter te configureren en deels door software-ontwikkeling. Door middel van ETL (Extract, Transform, Load) wordt de data naar het datawarehouse verplaatst. Daarna konden er berekeningen worden gedaan om de rapportages volledig te maken. Na slechts een paar maanden kon de BI Consultant de grootste problemen oplossen. Inmiddels is hij niet alleen software-ontwikkelaar voor die klant, maar voert hij ook de data analyses uit én is hij change manager geworden. De kortlopende opdracht is een langlopend contract geworden tussen de twee bedrijven en de BI Consultant, omdat dit de wens was van de betrokkenen.

lees meer

Functie-eisen

– Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond;
– Je hebt minimaal 2 (medior) of minimaal 4 (senior) jaar relevante werkervaring;
– Je hebt ervaring met het ontwerpen, realiseren en implementeren van complexe BI/DWH oplossingen;
– Kennis en ervaring met modelleringstechnieken;
– Technische kennis en ervaring met MS BI Stack / Powercenter / Cognos;
– Technische kennis en ervaring met T-SQL en SQL Server Studio is een pré.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is een hele tactische en mensgerichte Consultancy club. Hun plan van aanpak is heel anders dan de traditionele aanpak van Consultancy bedrijven. Normaliter haalt een organisatie een opdracht binnen en zoeken ze daar de juiste mensen voor, hier doen ze dat precies andersom. Ze zien een bepaalde toegevoegde waarde in hun consultants en zoeken daar dan de juiste opdracht voor.

Deze ‘mensgerichte’ aanpak zie je ook terug in hun arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn namelijk maatwerk. Waar liggen jouw basisbehoeften? Moet er rekening worden gehouden met je kinderen? Of wil je graag excelleren in een bepaalde technologie? Het is allemaal mogelijk om voor jou een juiste fundering neer te zetten zodat je daar zelf aan verder kan bouwen. Deze organisatie is ervan overtuigd dat deze aanpak hun werknemers motiveert wat uiteindelijk resulteert in een beter bedrijfsresultaat.

Onze klant focust zich op Data Science en Business Intelligence vraagstukken. Dit doen zij door samen met goede consultants op zoek te gaan naar ideale opdrachten in hun eigen vakgebied. Hierbij kun je denken aan projecten bij opdrachtgevers of werken aan specifiek afgestemde opdrachten voor de opdrachtgever in eigen huis. De organisatie is gevestigd in Brabant maar verruit de meeste opdrachten zitten natuurlijk in de Randstad. 

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn maatwerk! Uiteraard ontvang je een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring met nog velen extra’s.

Benieuwd wat deze organisatie voor jou kan betekenen? Ik ontvang heel graag je CV via [email protected] of via 06 25 26 94 23 / 088 88 33 030.


Meer info
Bel 088-8833060 voor contact met Rense Leseman of mail uw CV naar: [email protected]

lees meer

Contactpersoon Dhr. Recruitment Team CareerValue
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Power BI consultant in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Rotterdam