user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Demand Manager

in Utrecht

  • Vilans, In voor Zorg
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 24 - 32 uur p/w
Functieomschrijving De Demand Manager ondersteunt de Informatiemanager in het maken van praktische afspraken over de ontwikkeling en uitvoering van ICT. De Demand Manager binnen Vilans zorgt ervoor dat het Kennisinstituut de best mogelijke ICT-voorzieningen krijgt binnen het beschikbare ICT-budget. Dat betekent dat de Demand Manager moet faciliteren dat er afgewogen keuzes worden gemaakt in ICT, zowel op strategisch, op tactisch en op operationeel niveau.

De Demand Manager heeft de volgende taken:
? Is de spil tussen de vraag vanuit Vilans en het aanbod van het shared service centre (Sekondant)
? Bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening van het Shared Service Centre (Sekondant)
? Heeft periodiek overleg met Sekondant over de diensten en projecten
? Beheert de ICT-voorzieningen
? Beheert de dagelijkse ICT-uitgaven van het Kennisinstituut
? Verkent de mogelijkheden om samen met de andere Kennisinstituten (MOVISIE en NJI) vernieuwingen te realiseren
? Adviseert in ICT-projecten
? Doet leveranciers selecties en beheert de relaties met de ICT leveranciers
? Adviseert over software en hardware aanschaf
? Is verantwoordelijk voor applicatieontwikkeling en databankbeheer

lees meer

Functie-eisen Wij zoeken een enthousiaste collega met:
? Werk- en denkniveau op Hbo/ mbo niveau.
? Kennis en ervaring binnen resultaatgerichte en projectmatige omgevingen.
? Kennis en ervaring met gestandaardiseerde werkwijzen (ITIL, BISL, Prince 2).
? Ervaring en affiniteit met service level management en contract management.
? Ervaring als database ontwikkelaar en Applicatiebeheerder.
? Operationeel en functioneel leidinggevende competenties.
? Analytisch vermogen.
? Overtuigingskracht.
? Klantgericht.
? Kernwoorden zijn: analytisch, resultaatgericht, ambitieus, betrouwbaar, betrokken, optimistisch en verbeeldingskracht.
? Communicatieve vaardigheden.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Met zorg werken aan kwaliteit van leven?
Vilans is hét onafhankelijke kenniscentrum voor langdurende zorg. Op ons kantoor in hartje Utrecht werken zo’n 150 mensen. Samen met het veld ontwikkelen en verspreiden we praktijkgerichte kennis en verrassende oplossingen die de langdurende zorg helpen verbeteren. Waarom we dat doen? Zo kunnen we samen de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen die langdurende zorg nodig hebben. Wij zijn er voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, de zorg voor chronisch zieken en de thuiszorg.

Maak bij Vilans jouw ambities waar
Vilans is de organisatie waar je kunt bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte. Je werkt aan oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken. Dat doe je in vernieuwende projecten die blijvende verbeteringen in de praktijk opleveren. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Stimuleringsprogramma In voor zorg!
In oktober 2009 startte Vilans samen met het Ministerie van VWS het nieuwe stimuleringsprogramma In voor zorg! voor organisaties actief in verpleging- en verzorging van ouderen, gehandicaptenzorg, thuiszorg en langdurende ggz. Het programma In voor zorg! helpt deze organisaties in de langdurende zorg in te spelen op de vele ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de steeds krappere arbeidsmarkt, economische druk en het daarmee samenhangende overheidsbeleid. Meedoen aan In voor zorg! moet sterkere, klant- en vraaggerichte organisaties opleveren. Hoe bereiken we dat? Organisaties die meedoen, stimuleren de bestaande verbeteractiviteiten in de eigen organisatie en vullen deze aan. In voor zorg! ondersteunt instellingen met kennis, instrumenten om bewezen goede voorbeelden te starten en door te voeren en inzet van een eigen In voor zorgmedewerker. Het op maat invoeren van kennis in de praktijk staat centraal. In voor zorg! zet kennis uitwisselen en delen hoog op de agenda van alle betrokken in de langdurige zorg en biedt op termijn scholing en training voor de deelnemers.
ICT-toepassingen spelen een belangrijke rol bij de uitvoering van het programma In voor zorg. Voor relatie- en accountmanagement gebruiken we een CRM-systeem van Efficy. Voor kennismanagement en e-learning moeten we nog een specifiek systeem kiezen. De tools voor kennismanagement en e-learning zijn van groot belang voor In voor zorg!, omdat deze het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen alle betrokken instellingen ondersteunen. Bovendien bieden die tools een infrastructuur voor de inhoudelijke rapportages over de vele verschillende trajecten die in het kader van In voor zorg! bij zorginstellingen starten. Kennismanagement- en e-learningtools dienen dus zowel een ontwikkel- als een rapportagedoel. De te kiezen tools zullen gekoppeld worden aan de In voor zorg-website

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

max. euro 3224,--
Demand Manager
Score: 10.0
Stemmen: 2

  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Utrecht