Vacature Tester Douane - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Functie­omschrijving

“Geweldig dat ik kan bijdragen aan ICT-ontwikkelingen waar de Douane wat aan heeft! Ik krijg de ruimte om bezig te zijn met innovatieve ontwikkelingen en werk nauw samen in een klein team. Ik blijf leren en dat geeft veel energie en voldoening.” Harm, tester binnen de informatievoorzieningsketen van de Douane

Jij komt te werken bij de informatievoorzieningsorganisatie van de Douane, die verantwoordelijk is voor alle ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties ontwikkelen, onderhouden en beheren we zelf. Daarvoor hebben we ook een eigen datacenter. Dagelijks werken we aan nog betere geautomatiseerde systemen, zodat de Douane aan Nederlandse en EU-wetgeving kan blijven voldoen. Met onze systemen ondersteunen we bij de handhaving van invoerrechten en accijnzen, dragen we bij aan goed douanetoezicht en zorgen we voor digitalisering van de communicatie tussen Douane en bedrijven. Om ons werk zo goed en flexibel mogelijk te doen, werken we met vijfentwintig scrumteams volgens de agile-methodiek en volgens business rule management. De teams bestaan uit ontwerpers, ontwikkelaars, testers, beheerders en praktijkdeskundigen. Elk team heeft ook een scrummaster en een productowner.

Er zijn verschillende scrumteams waar jij als tester kunt worden ingezet, zoals ‘vervoer’, ‘vervoeraangifte en zuiveren’, ‘plannen en toebedelen’ en ‘risico en intelligence’. Op dit moment loopt er een ontwikkeltraject voor de Douane Vervoer Applicatie (DVA). DVA is een applicatie die geautomatiseerde ondersteuning biedt voor het proces douanevervoer. De nieuw te ontwikkelen applicatie wordt door een externe leverancier ontwikkelt, waarbij samenwerking gezocht wordt met het multidisciplinaire team van de Douane. Een ander traject waar jij als tester mee te maken kunt krijgen, is de (web)applicatie Plato, waarin verschillende soorten opdrachten en controletaken worden aangemaakt voor de Douanemedewerkers die werken in het fysiek toezicht op bijvoorbeeld Schiphol of in de haven van Rotterdam.

Als tester Douane ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van je eigen vakgebied. Jij bent de kartrekker en treedt op als coach en vraagbaak voor je collega-testers. Je stelt de geautomatiseerde testset op voor de regressietest, integratietest en ketentest, onderhoudt deze en voert ze uit waarbij de integratie met een groot aantal systemen wordt getest. Ook stem jij de gebruikersacceptatietesten af en coördineer jij deze. Je stelt testdocumentatie op en zorgt dat deze actueel blijft. Als actief deelnemer aan het scrumteam draag je bij aan het verfijnen van backlogitems, het plannen van iteraties en het meten en verbeteren van de uitgevoerde werkzaamheden. Je werkt samen met andere scrumteams en zorgt er zo voor dat de keten altijd optimaal functioneert. Ook ondersteun en vervang je daar waar nodig collega’s binnen het scrumteam

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Harm? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-bacheloropleiding afgerond, bij voorkeur in informatica of een vergelijkbare richting.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met geautomatiseerd testen.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het uitvoeren van ketentesten.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met Robot Framework.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het uitdragen van agile-principes en de agile-werkwijze op basis van teamverantwoordelijkheid.
 • Bij voorkeur heb je kennis van of ervaring met Linux, Git, Jira, Bitbucket, Confluence, Mainframe, Unix en scriptingtalen als SQL, Python, Apache ANT.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • overtuigingskracht
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken

Herken jij jezelf ook hierin?

Proactief en initiatiefrijk: dat ben jij zeker. Je gaat oplossingsgericht te werk en bent prima in staat om kennis te delen en over te dragen. Hoofd- en bijzaken kun je goed van elkaar scheiden. Bovendien ben je een doortastende, zorgvuldige en nieuwsgierige collega. Altijd wil jij jezelf blijven ontwikkelen in ons mooie vak.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 11

Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Uiterlijk begin februari vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de ''Solliciteer'' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.279 - € 5.039 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn