Vacature Functioneel beheerder Master Data Management - Veghel

Veghel

Sligro Food Group
 • Sligro Food Group
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Ben jij de spil tussen gebruikers en IT als het gaat om onze masterdata systemen?

Bij Sligro Food Group zitten we volop in de transitie naar een datagedreven organisatie. Dit zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het realiseren van onze ambitieuze groeidoelstellingen. In het kader van dit meerjarenprogramma hebben we begin dit jaar alle datagerelateerde functies samengebracht in één afdeling Data & Analytics. Het Data Governance team van deze afdeling houdt zich bezig met hoe we binnen onze organisatie de masterdata beheren en beschikbaar maken voor gebruikers. In dit team hebben we nu een vacature voor een 

Functioneel Beheerder

Veghel, 31-38,75 uur per week

In deze functie hou je je bezig met het beheren van de informatievoorziening voor de gebruikers binnen onze organisatie en daarbuiten. Dit betreft zowel geautomatiseerde (o.a. in STIBO-STEP) als niet-geautomatiseerde informatie (bijvoorbeeld instructies, handleidingen, formulieren, e.d.). 

Jij bent degene die de verbinding legt tussen de business aan de ene kant en je collega’s van Technisch Beheer en Applicatiebeheer aan de andere kant. Je haalt bij de business op welke informatie voor hen (en onze leveranciers) van belang is en vertaalt die input richting functionele eisen voor de te ontwikkelen applicaties. Andersom ben jij ook degene die de business informeert over de nieuwe ontwikkelingen op datagebied, wat dit voor hen betekent en wat de voordelen zijn. Deze transitie zal een periode van drie jaar in beslag nemen, waarin gewerkt zal gaan worden met nieuwe applicaties en ook processen zullen veranderen. Je bent echt een ambassadeur wat dat betreft: je geeft overtuigende presentaties en neemt mogelijke bezwaren weg.

Concrete taken hierbij zijn onder meer:

 • Het opzetten en onderhouden van de systeem set-up. Daarbij moet je denken aan gebruikers en gebruikersgroepen, referentiële data, hiërarchieën en classificaties en import- en export functionaliteit; 
 • Als zich problemen voordoen bij het gebruik van de applicaties, zorg je dat deze opgelost worden, door jou zelf of door je collega’s van IT; 
 • Je voert de regie bij wijzigingen en nieuwe releases. Je leidt vergaderingen, zorgt voor de documentatie en opvolging van uitgezette acties;
 • Je informeert, begeleidt en traint de gebruikers zodat nieuwe of gewijzigde functionaliteit van de systemen op de juiste manier in gebruik genomen wordt. 
 • Je houdt de kwaliteit van de IT-dienstverlening in de gaten: hoe tevreden zijn de gebruikers, hoe effectief zijn de geboden oplossingen?
 • Verantwoordelijkheid voor het beheer, updaten van en beschikbaar stellen van de benodigde documentatie over de applicaties (releases, testresultaten, gebruikersinstructies, licentiedocumenten).

Maak jij IT-jargon begrijpelijk voor de business?

Natuurlijk moet je om deze functie goed uit te kunnen oefenen begrijpen hoe dataprocessen, -diensten en -systemen werken. Maar het is misschien nog wel belangrijker dat je in staat bent daarover in heldere taal te communiceren binnen alle lagen van onze organisatie. Verder werk je graag in een omgeving waar veel verandering plaatsvindt. Als je dan ook nog de volgende zaken meebrengt, horen we graag van je!

 • Een hbo-opleiding Informatiemanagement of een vergelijkbare studierichting; 
 • Minimaal drie jaar ervaring op het gebied van functioneel beheer gecombineerd met in ieder geval een jaar ervaring met een masterdata applicatie (bij voorkeur STEP), ervaring met SAP is een voordeel;
 • Je bent nieuwsgierig, altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Hierdoor begrijp je waarom processen op een bepaalde manier in elkaar zitten en kun je dit ook uitleggen aan je collega’s. 

Ruim baan voor je toekomst

Het leuke van deze baan is dat je echt werkt op het snijvlak van de business en IT. Je komt te werken in een heel enthousiast team, dat samen wil bijdragen aan het succes van de transitie naar een echt digitale organisatie. Het Data & Analytics team groeit, dat biedt ook kansen om je verder te ontwikkelen, zowel binnen als buiten het team. Daarnaast bieden we je:

 • Een marktconform salaris;
 • In eerste instantie een contract voor bepaalde tijd met de intentie dat om te zetten in een vast dienstverband;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime (38,75 uur) dienstverband;
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Ruimte om je kennis en competenties verder te ontwikkelen via de Sligro Academy, ons online learning platform;  
 • En natuurlijk krijg je korting op je eigen aankopen bij Sligro.

Enthousiast geworden?

Als je nog vragen hebt over deze vacature, neem dan contact op met Monique Wijnen, Talent Acquisition Specialist, via [email protected] of 06-21181134. Solliciteren kan via de "Solliciteer" button bij deze vacature. 

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Veghel Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Veghel