Vacature Applicatie- en informatiearchitect - Zwolle

Zwolle

Politie Nederland
 • Politie Nederland
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving applicatie- en informatiearchitect

Wil jij de architectuur van de politie helpen verbeteren, zodat de collega’s op straat én op kantoor over de juiste informatie beschikken? De Dienst Informatiemanagement (IM) en Dienst ICT hebben meerdere posities voor architecten die zichzelf willen blijven ontwikkelen en daarmee de gezamenlijke informatievoorziening (IV) architectuur naar een hoger niveau brengt.

Locatie(s):

Zwolle, Odijk

Organisatieonderdeel:

Politiedienstencentrum

Vakgebied(en):

ICT

Niveau:

HBO


Wat ga je doen?

De architectuurfunctie binnen de politie is nog sterk in ontwikkeling. We zitten vol in de Agile transitie en werken met 80 scrum teams in sprints van twee weken. Jij werkt in een team mee aan referentie- en solutionarchitecturen voor het politiewerk. Je adviseert over migratiestrategieën en het rationaliseren van het applicatielandschap. Je formuleert kaders vanuit de geldende wet- en regelgeving en werkt architectuurmodellen uit op basis van de geldende conventies.

Als applicatie- & informatiearchitect ben jij medeverantwoordelijk voor het:

 • bewaken van de belangen van interne stakeholders (zowel business als operationeel in het veld) op basis van de vastgestelde architectuur;
 • bijdragen aan het opstellen van de domeinroadmap voor een bepaalde oplossing en je borgt de samenhang van de (deel)architecturen voor applicaties en infrastructuur;
 • vastleggen en uitdragen van ontwerpbeslissingen;
 • controleren of opgeleverde producten volgens ontwerp en richtlijnen zijn gerealiseerd en monitoren van de ontstane ‘technical debt’;
 • het creëren en vastleggen van architecturen binnen het domein;
 • afstemmen met ketenpartners en landelijke voorzieningen basisregistraties.
Waar ga je werken?

De Dienst ICT en Dienst IM hebben samen het Productiehuis opgezet, waarin alle applicaties van de Politie scrum / Agile worden ontwikkeld en beheerd. Met ruim 1600 medewerkers ondersteunen zij de gehele politie op het gebied van ICT en informatievoorziening.

Het Productiehuis is een programma waarin de diensten IM en ICT samen met de operatie bouwen aan een betrouwbare en flexibele informatievoorziening voor de politie. Hierdoor komt 'blauw' (de operationele politiemedewerker) aan het stuur en wordt ICT van de collega's waarvoor het bedoeld is. Het bouwen gebeurt in multidisciplinaire DevOps-teams die gekoppeld zijn aan een cluster. Tientallen applicaties worden op deze manier beheerd, verbeterd en vernieuwd. Onze gezamenlijke missie is het regisseren en (bege)leiden van de IV-architectuur, met samenhang in het innovatieve IV-landschap die de politie nodig heeft om haar doelstellingen te realisteren.


Wie ben jij?

Jij bent een herkenbare en benaderbare architect. Je denkt proactief mee over verbeteringen in het architectuurproces en het ontwikkelen van een architectuurvisie. Je signaleert en analyseert knelpunten en samen met je collega’s kom je tot duidelijke voorstellen voor besluitvorming. Je draagt hierin actief de visie uit die samen met andere architecten ontwikkeld wordt.

Je bent bekend met de geldende wet- en regelgeving of kunt je deze snel eigen maken. Ook straal je gezag uit, kun je omgaan met uiteenlopende belangen en ben je in staat om mensen met de juiste argumenten te overtuigen. Je werkt graag zelfstandig en resultaatgericht en je kunt helder communiceren. Je weet belanghebbenden te identificeren en te managen en je communicatie op de stakeholder aan te passen. Je draagt graag kennis over, maar je bent ook bereid om van anderen te leren. Verder organiseer je jouw informatiedomein goed en ben je in staat om collega’s te begeleiden en te coachen.

Verder vragen wij:

 • een hbo-diploma;
 • minimaal 3 jaar ervaring als architect (bijv solution/software/IT/informatie) binnen een complexe omgeving waar zowel legacy systemen als vernieuwing naast elkaar staan;
 • ervaring met TOGAF en/of Archimate en met Scaled Agile omgevingen.
Wat wij bieden

Er is ruimte voor 2 fte, waarvan 1 fte voor standplaats Zwolle en 1 fte voor standplaats Odijk, afhankelijk van het takenpakket. Je kunt ook werken op andere locaties, in voornamelijk Midden-Nederland en soms daarbuiten. De politie voorziet in voldoende mogelijkheden om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken, om samenwerking in het gehele land mogelijk te maken. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.502,- en maximaal € 5.228,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C.


Interesse?

Bel of mail met Manon Vos, recruiter (06 - 18 67 38 19, [email protected]) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

Solliciteer uiterlijk 28 september 2020 via de 'Solliciteer' button.


Wat verder belangrijk is
 • Een veiligheidsonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Informatie Architect in Zwolle Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zwolle