Vacature Ketentester inkomstenbelasting - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“De kwaliteit bewaken van complexe ICT-systemen die alle burgers en bedrijven raken: een uitdagende en spannende verantwoordelijkheid. Hier dagelijks met collega’s aan bijdragen, bij een werkgever die mijn ontwikkeling stimuleert; dat geeft mij energie en werkplezier.” Tino Haring, senior ICT-specialist en tester bij de Belastingdienst.

Iedereen die wel eens een belastingformulier heeft ingevuld, ziet de resultaten van jouw werk. Jij gaat namelijk aan de slag in een testteam dat zich richt op de inkomstenbelasting. Het systeem dat de aangiftes inkomstenbelasting registreert, controleert en de aanslagen berekent is functioneel en technisch complex. Er bestaan namelijk verschillende systemen en processen die allemaal in elkaar haken en geschreven zijn in verschillende talen. Naast het onderhouden van dit systeem werken je collega’s en jij stap voor stap aan vernieuwing. Hoe? Door nieuwe technologieën toe te passen zoals Java en webservices. Het team bestaat uit twintig collega’s en kent een grote saamhorigheid. We vragen naar elkaars werkzaamheden, durven elkaar hierop aan te spreken en zijn erg open. Daarnaast helpen we elkaar en zijn er regelmatig teamuitjes. Er wordt geïnvesteerd in het sociale aspect in het team.

Omdat we een groot aantal belastingjaren ondersteunen, ontstaan combinaties van oude en nieuwe software. Daarnaast is de wetgeving van de inkomstenbelasting zeer complex en zijn de kwaliteitseisen hoog: een aanslag inkomstenbelasting mag geen fouten bevatten. Dat maakt het testen een enorme uitdaging. We werken in multidisciplinaire teams met architecten, ontwerpers, ontwikkelaars en testers. De klant, gebruikers en acceptanten zijn daarbij nauw betrokken. Gemiddeld zijn er zes releases per jaar met daarin veel opdrachten die een politieke deadline kennen. Dat geeft de nodige dynamiek. Binnen het team hebben we dan ook vol ingezet op testautomatisering.

Als ketentester maak je een testplanning en testscenario’s. Je voert keten- en regressietesten uit, onderhoudt regressietesten en ondersteunt de gebruikers voor de acceptatietesten. Dit doe je door onder andere uitgangssituaties klaar te zetten. Door de complexiteit van systemen en processen is het onmogelijk alles te weten. Daarom word jij expert van één stroom en tweede verantwoordelijke op een andere stroom. Je deelt zowel in sessies als één op één je kennis met collega’s en werkt aan verbeteringen met het team.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Tino? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Frieda of Jorinde.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-niveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent TMap- of ISTQB-gecertificeerd.
 • Je hebt affiniteit met automatische regressietesten.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Visual Basic.

Jouw competenties?

 • initiatief
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent toe aan een volgende stap met toekomstperspectief en je wilt je dan ook voor langere tijd aan de Belastingdienst binden. Je bent zelfstandig, enthousiast en hebt een klantgerichte houding. Door je flexibiliteit blijf je ook onder druk scherp. Je denkt in oplossingen, handelt met overtuigingskracht en bent standvastig. Op zoek gaan naar verbinding vind je belangrijk, maar je bent ook kritisch als de situatie daarom vraagt. Dankzij jouw uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij boodschappen helder en duidelijk over te brengen.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 9

Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris Min €2.805 – Max. €3.963 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'Solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Gezien de huidige maatregelen vinden sollicitatiegesprekken plaats via video-bellen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.805 - € 3.963 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn