Vacature Senior tester - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Senior tester

Functie­omschrijving

“Het op elkaar afstemmen van wetgeving, techniek en testplanningen. En ervoor zorgen dat functionaliteiten op tijd beschikbaar zijn. Dit zijn mooie uitdagingen in het complexe ICT-landschap van de Belastingdienst. Dat, én de maatschappelijke impact, maken dat ik voldoening haal uit mijn job.” Margje Zantinge, testregisseur bij de Belastingdienst.

Integratie business services-auto (IBS-Auto) ondersteunt alle processen van de Belastingdienst die te maken hebben met gemotoriseerde voertuigen. Met onze werkzaamheden richten we ons bijvoorbeeld op de nieuwe belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen (BPM) en de nieuwe motorrijtuigenbelasting (MRB). Heb je zelf een auto of motor? Dan ervaar je elke drie maanden hoe de producten functioneren waar je zelf aan meewerkt.

We hebben ook oog voor duurzaamheid en het milieu. Denk aan de ontwikkeling van een belastingdienstmiddel voor CO-uitstoot, de roettaks en milieuregelingen. Of middelen die enerzijds kortingen genereren voor klanten die bewust met het milieu bezig zijn, en anderzijds eigenaren van vervuilende diesels meer laten betalen.

In de rol van senior tester werk je in een team met een functioneel ontwerper, twee ontwikkelaars en een collega-tester. De saamhorigheid binnen de teams van IBS-Auto is groot. Dat blijkt uit de betrokkenheid bij het product, de klant, de burger en het land. En we zijn oprecht in elkaar geïnteresseerd, zorgen voor elkaar en vieren samen successen. Bovendien werken we met de nieuwste tools en technieken. Elk teamlid heeft tal van opleidingsmogelijkheden. We stimuleren je niet alleen om ideeën te delen die binnen de afdeling passen, maar ook om er vervolgens mee aan de slag te gaan.

Als tester bij IBS-Auto zetten we je in eerste instantie in op het nieuwbouwonderdeel BTM (besturing transitie motorrijtuigenbelasting). Deze applicatie is in COBOL gebouwd en onderdeel van de transitiestraat die de migratie gaat verzorgen van de oude systemen naar het nieuwe autoheffing-motorrijtuigenbelasting-systeem. Naast het reguliere testwerk is er dus ook afstemming met andere partijen binnen IBS-Auto nodig. Je werkt aan de totstandkoming en instandhouding van nieuwe autosystemen die de business nodig heeft. En je toont de functionaliteiten en de kwaliteit aan van het gebouwde product.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Margje? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Jorinde of Ed.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau en je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met het werken in een COBOL-omgeving.
 • Je hebt ervaring met zowel het ontwikkelen als het uitvoeren van tests, vanaf de realisatiefase tot de keten- en acceptatiefase.
 • Je kunt functioneel testen en hebt ervaring met testautomatiseringstools, zoals Robot, JMeter, Selenium of Cucumber.
 • Je hebt een TMAP-certificering en ervaring met agile werken in scrum-teams volgens SAFe.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van globale aangifteprocessen.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling
 • initiatief

Herken jij jezelf ook hierin?

Je kunt goed plannen en organiseren, de voortgang van werkzaamheden volgen en controleren, en bijsturen als dat nodig is. En tegelijkertijd kun je collega-testers begeleiden. Als de druk hoog is, dan houd jij het hoofd koel. En altijd werk je met oog voor de klant. Ook volg je de ontwikkelingen die interessant kunnen zijn voor jouw werk.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 10

Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur -

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Gezien de huidige maatregelen vinden sollicitatiegesprekken plaats via videobellen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de ''Solliciteer'' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn