Vacature Releasemanager - Den Bosch

Den Bosch

de Volksbank
 • de Volksbank
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Releasemanager

De maatregelen rondom COVID-19 hebben helaas ook impact op onze sollicitatieprocedure. Meer informatie vind je hier of neem bij vragen contact op met de recruiter.

Zo ziet jouw baan eruit

Hoe sneller we IT-changes kunnen releasen, hoe sneller we kunnen inspelen op veranderende behoeftes van klanten, medewerkers en de maatschappij. Als releasemanager bij de Volksbank in Den Bosch ga jij voorop in de transitie naar agile releasen.

Samen met je collega-releasemanager leid jij de livegang van softwareproducten van maar liefst 25 ontwikkelteams in goede banen. De day-to-day-business zeg maar. Daarnaast ligt jouw focus vooral op het realiseren van structurele technische verbeteringen in het releaseproces. Naast de kleinere weekreleases zijn er bij de Volksbank jaarlijks ongeveer acht grote ketenreleases. Die willen we opknippen in kleinere componenten. Zodat onze agile-teams dagelijks autonoom kunnen releasen en wij als bank supersnel kunnen inspelen op nieuwe behoeftes en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Als release-expert zie jij voor je hoe het technisch IT-landschap van de Volksbank eruit zou moeten zien om dit waar te maken. En leid je de totstandkoming hiervan. Hoe je dat doet? Dat laten we voor een groot deel aan jou over. Jij bent de expert en dat straal je uit in alles wat je doet. De Volksbank is een groot bedrijf met een complex IT-landschap. Een bank die openstaat voor verandering en veel potentie heeft, maar waarbij ook zeker uitdagingen te overwinnen zijn. Jij bent degene die de bank in beweging krijgt en de beslissers stimuleert om de juiste strategische beslissingen te nemen.

Hier kom je te werken

Samen met je collega-releasemanager vorm je een gouden duo. Je collega kent de bank door en door, terwijl jij juist de frisse blik van buiten en de ervaring met het succesvol begeleiden van releasetransities meebrengt. Met z’n tweeën richten jullie je dedicated op het releaseproces. Daaromheen krijgen jullie hulp van een regelmatig wisselende gelegenheidscoalitie met collega’s die de taken voor een aantal deelonderwerpen op zich nemen. Met dit releaseteam bouw je aan een wendbare IT-organisatie voor een nog mooiere bank.

Jouw kwaliteiten

Als jij ergens voor gaat, dan ga je er ook écht voor. Met een sterke visie, een helder doel voor ogen en een doordacht plan verwezenlijk je structurele verbeteringen. Jouw talent om draagvlak te creëren benut je hierbij maximaal. Op alle niveaus: of je nu een ontwikkelaar of een directielid tegenover je hebt. Van complexe vraagstukken krijg je energie en werken onder tijdsdruk gaat je goed af. Sterker nog: juist op dat soort momenten ben jij degene die weet hoe je tot verantwoorde besluitvorming komt. 

Verder heb je:

 • Minimaal hbo-niveau.
 • Diepgaande kennis van releaseprocessen bij een grote organisatie met een complex IT-landschap en veel legacy-systemen.
 • Ervaring met het succesvol begeleiden van een transitie naar agile releasen (frequent en autonoom door agile-teams).

Solliciteren?

Klik op de "Solliciteer" button en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nikki Gunnink, E: [email protected] 

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 4.201 - € 6.463 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Manager in Den Bosch Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Bosch