Vacature System-engineer middleware - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

“Het op en verantwoorde wijze in productie brengen van alle cruciale applicaties van de Douane en de Belastingdienst maakt ons enorm enthousiast! Al helemaal als je bedenkt welke enorme maatschappelijke belangen daarmee samenhangen.” Medewerker Belastingdienst - System-engineer middleware.

De (digitale) dienstverlening van de Belastingdienst aan burgers en bedrijven in Nederland is van hoog niveau. Dit wordt in belangrijke mate bepaald door onze ICT-infrastructuur: een van de meest geavanceerde ter wereld. Team integratieservices werkt dagelijks aan message queuing en ontwerpt, bouwt en test op het gebied van WebSphere message queuing (berichtenverkeer), CrossFile transfer (bestandsverkeer), broker- en gateway services (DataPower). Ook ondersteunen we op Splunk-gebied. Ons team bestaat uit zon veertig professionals die samenwerken in een DevOps-omgeving volgens de agile- en scrummethodiek. Het subteam poortsystemen is het team waar jij gaat werken. Het is een zeer zelfstandig team van vier collega’s, voor wie een positieve en samenwerkingsgerichte houding erg belangrijk is.

In jouw rol van system-engineer middleware richt jij je op de externe processen. Oftewel: op de gegevensstromen met het bedrijfsleven of met andere organisatieonderdelen binnen de Rijksoverheid. Samen met collega’s zorg je dat alle cruciale applicaties van de Douane en de Belastingdienst in productie worden gebracht op de ICT-infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan de berichtenstroom van de Douane op Schiphol, van de Rotterdamse haven of die van Rijksdienst voor het Wegverkeer. Jij zorgt dat al die applicaties soepel en geruisloos met elkaar (blijven) communiceren, en dat de gegevens uit onze mobiele apps onze dienst en servers kunnen bereiken. Termen als migraties, hoog beschikbaar, security, middleware, disaster en recovery en uitwijk- en calamiteitenplannen hebben voor jou geen enkel geheim.

Als system-engineer participeer je in migraties die je ook uitvoert, los je incidenten op en voer je changes door. Ook bied je ondersteuning op het gebied van Splunk. Samen met collega’s werk je aan het in productie zetten van de nieuwste versies van software en infrastructuur. Daarbij krijg je alle ruimte om jezelf te verdiepen in vernieuwende technieken, waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waaraan je werkt. Je ziet dus ook het resultaat van je inzet!

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van dit team? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Paul van Oostende, teamleider basic middleware via 06-11780058.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau en hebt bij voorkeur een hbo-diploma in een relevante ICT-richting, bijvoorbeeld (technische) informatica.
 • Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring in de IT-wereld op het gebied van informatievoorziening, infrastructuur en security.
 • Je hebt kennis van de operating systems Windows en Linux. Bij voorkeur heb je ook kennis van AIX en Mainframe.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met agile-werken, ITIL en PRINCE2.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en/of ervaring met netwerkinfrastructuur. Net als kennis van één of meerdere scriptingtalen.

Jouw competenties?

 • samenwerken
 • resultaatgericht
 • analyseren
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?

Goede sociale en communicatieve vaardigheden? Die heb jij absoluut! Net als gedrevenheid én enthousiasme. Ook kun je uitstekend samenwerken en deel je jouw kennis en kunde graag met collega's. Dat is een van de redenen waarom je jezelf wil blijven ontwikkelen en specialiseren. Daarbij heb je een positieve instelling en heb je dienstverlening hoog in het vaandel staan. Voor jou is het geen probleem om je werk zelfstandig uit te voeren en onder tijdsdruk werken gaat je prima af.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 10

Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'Solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures System Engineer in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn