Vacature Senior test engineer Douane - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Senior test engineer Douane

Functie­omschrijving

"Geweldig dat ik kan bijdragen aan ICT-ontwikkelingen waar de Douane wat aan heeft! Ik krijg de ruimte om bezig te zijn met innovatieve ontwikkelingen en werk nauw samen in een klein team. Zo blijf ik leren en dat geeft veel energie en voldoening.” Harm - Tester bij de IV-keten Douane.

De keten Douaneaangifte is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen van IV-voorzieningen voor de processen aangiftebehandeling, vervoer en een aantal ondersteunende processen. We werken volgens de principes van SAFe, agile en scrum. Binnen de keten Douaneaangifte zijn zeven multidisciplinaire teams werkzaam. Het team aangifte is binnen deze keten verantwoordelijk voor twee applicaties, AanGifteSysteem (AGS) en Douane Tarieven Voorziening (DTV). AGS is de geautomatiseerde ondersteuning van de aangifteprocessen: in-, uitvoer en opslag. In de applicatie DTV staat het tarief van invoerrechten en overzichten van andere voorwaarden die gelden bij de in- en uitvoer van goederen. De systemen worden door een externe leverancier ontwikkeld en binnen het team worden deze geïntegreerd, getest en gelanceerd. Het multidisciplinaire team bestaat uit vijf medewerkers en je werkt veel samen met andere teams.

Specifieke kenmerken team aangifte:

Het werk is heel afwisselend; je hebt met veel applicaties te maken. Het is de grootste applicatie binnen Douane en heeft daarmee veel koppelingen met andere systemen.

Intensieve samenwerking; je werkt in een keten en daardoor ook veel samen met collega’s binnen Douane buiten je eigen teamgenoten.

Dynamiek; deze is anders, omdat de applicatie door een externe partij wordt ontwikkeld. Ook met de externe partij heb je afstemming.

In jouw rol als Test engineer maak je op basis van het huidige strategische plan een analyse en plan van aanpak. Het inrichten ervan pak je samen met de twee andere testers binnen het team op. Je geeft als Test engineer aan op welke manier én met welk detail getest moet worden. Daarnaast adviseer je onder andere over testtooling en de geautomatiseerde (regressie)tests met de gekozen testtooling.

Als Test engineer denk je mee bij het opzetten en uitvoeren van de ketentesten en bij alle uit te voeren testwerkzaamheden. Je analyseert en reproduceert bevindingen, stelt testscenario’s op en voert functionele tests uit. Daarnaast beoordeel je Unix- en SQL-scripts en of bevindingen zijn opgelost. Ook analyseer je (fout)meldingen in het Splunk-log.

Algemene taken van een teamlid in een multi-disciplinair team zijn: verfijnen van backlog items, plannen van interaties, meten en verbeteren van de uitgevoerde werkzaamheden en deelname aan scrum sessies en events.

Wat maakt het werken bij de Belastingdienst interessant?

De Belastingdienst heeft de grootste IT organisatie, circa 3500 IT collega’s, binnen Nederland. En die grootte biedt jou een aantal voordelen:

 • Complex IT-landschap; divers hoeveelheid raakvlakken met andere systemen en intensieve samenwerking met collega’s en externe ontwikkelaars van de applicaties.
 • De afdeling is volop in ontwikkeling om zichzelf naar een hogere volwassenheidsfase te brengen. Onder meer ook door een geïntegreerde testaanpak in onze geautomatiseerde testomgeving.
 • Je krijgt alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken.
 • We hebben onze eigen IT academie waar jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Volop doorgroeimogelijkheden en diverse loopbaanpaden te volgen.
 • Je werkt aan maatschappelijk relevante projecten.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Harm? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma en bij voorkeur een diploma in de ICT.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring met het opzetten en inrichten van test automation.
 • Je bent gecertificeerd in TMap of behaalt dit certificaat graag.
 • Je hebt ervaring met testtooling.

Jouw competenties?

 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf hier ook in?

Je hebt een duidelijke visie op testen en weet deze ook uit te dragen. In de praktijk kun je je staande houden in een complexe omgeving met veel afhankelijkheden. Je bent gericht op samenwerken en hebt plezier in het overdragen van testkennis en -processen, om zo de kwaliteit van de functionaliteit te kunnen garanderen. Daarnaast zoek je collega's op uit andere multidisciplinaire teams om de geteste functionaliteit ketenbreed te garanderen.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 10

Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de ''Solliciteer'' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Gezien de huidige maatregelen vinden sollicitatiegesprekken plaats via video-bellen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Test Engineer in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn