Vacature Senior tester - Almelo

Almelo

Justitiële Informatiedienst
 • Justitiële Informatiedienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
De Justitiële informatiedienst van het ministerie van Justitie en Veiligheid werkt door digitale informatieontsluiting aan het effectiever en efficiënter maken van rechtspleging. Dankzij jouw kennis van testtechnieken voldoen onze ICT-systemen aan de eisen, blijven ze in ontwikkeling en kunnen we op ze bouwen.

Als testengineer maak je deel uit van een agile-team op de afdeling Jeugd en Veiligheidshuizen (JenV). Je werkt samen met je collega’s aan het gehele agile-ontwikkeltraject: van refinement van de opdracht, het begroten en inplannen van de taken en het bouwen en testen tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan stakeholders.

Je houdt je in teamverband voornamelijk bezig met de benodigde testactiviteiten of helpt deze uit te voeren vanuit je specialisme. Daarbij streef je naar een verregaande mate van automatisering van tests. Je deelt gevraagd en ongevraagd je kennis en legt deze vast.

Je bent kritisch en neemt niet vanzelf genoegen met wat in het ontwerp of in de userstory’s beschreven staat. Je gaat proactief op zoek naar de grenzen van combinaties en gevallen, en toont doorzettingsvermogen. Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied softwaretesten til je je agile-team naar een hoger niveau. Je verbetert het testproces binnen je team, zet daarvoor exploratory en context-driven testing in, en verbetert daarmee ook de kennis van het vakgebied binnen de Justitiële Informatiedienst als geheel.

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en ruime ervaring met systeemontwikkeling en –beheer.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een agile- en/of DevOps-omgeving.
 • Je hebt ervaring met testautomatisering van back- en frontend en kennis van geautomatiseerde testtools, zoals bijvoorbeeld Fitnesse, Selenium en SoapUI.
 • Daarbij is het een pre als je ervaring hebt met Java.
 • Je hebt kennis van continuous integration en ervaring met tools zoals Jenkins.
 • Je bent bekend met exploratory testing en context driven testing (training en certificaat is pre).
 • Je bent bij voorkeur gecertificeerd in ISTQB.
 • Je bent bereid om naast je primaire werkzaamheden bij te springen op andere werkzaamheden, als het team en/of het behalen van het sprintdoel daarom vraagt.
 • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren, bent klant- en resultaatgericht en controleert zelf je voortgang.
 • Je bent omgevingsbewust, kunt goed samenwerken en werkt actief aan ontwikkeling van je kennis en ervaring op het vakgebied.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 10
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk ().

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving. Kandidaten met een hands-on-mentaliteit zijn bij ons prima op hun plaats. Er is ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Medewerkers als bedoeld in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) nodigen we uit om te reageren.
 • Onze voorkeur gaat uit naar digitale sollicitaties. Graag ontvangen wij een brief met uitgebreide motivatie en cv per mail (onder vermelding van het vacaturenummer) via [email protected]

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m
Contactpersoon Dhr. Medewerkers Beheer HRM
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Almelo Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Almelo