Vacature Business analist / Procesontwerper - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
"Onze processen zijn belangrijk voor heel het land: van goed ontworpen processen profiteert iedereen. Het is bekend dat hier wel wat te optimaliseren valt, ik ben daar dagelijks mee bezig en ik daag je uit om te komen helpen!" Erwin Timmermans - Procesontwerper bij de Belastingdienst

De ontwikkeling, integratie, levering én het beheer van IV-oplossingen voor de Belastingdienstketens toeslagen, omzetbelasting, douane en inkomensheffing? Daar is de integratie business service (IBS) verantwoordelijk voor. De business stelt de doelen en prioriteiten, waarna wij met behulp van de agile-werkwijze en conform het scaled agile framework zorgen voor de voorbereiding en realisatie (epics en features).

In jouw rol als senior businessanalist / procesontwerper ben jij de verbindende schakel tussen de business, architectuur, ICT, testfase en implementatie. Je hebt kennis van al deze deelgebieden en kunt omgaan met de complexiteit die hierbij komt kijken. Zo stel je requirements-, business- en informatieanalyses op en ontwerp je logische proces- en gegevensmodellen. Hierbij zorg je ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Je ontwerpt specificaties waarmee jouw IT-collega's de functionaliteiten kunnen bouwen. Daarnaast zorg je ervoor dat in de realisatie en implementatie, de ontwerpen op de juiste manier worden geïnterpreteerd.

Voor proces- en organisatievraagstukken bied je oplossingen, die je ook daadwerkelijk kunt ontwerpen. Daarnaast ben je in staat omvangrijke en complexe proceswijzigingen te stroomlijnen en te borgen, én de effectiviteit van onze organisatie te verhogen met optimaal ingerichte bedrijfsprocessen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Erwin Timmermans? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Saskia van t Verlaat.

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau met een bij voorkeur afgeronde opleiding richting informatica of bedrijfskunde of in een andere voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring met procesinrichting.
 • Je hebt kennis van en ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesontwerp en bij voorkeur met het beschrijven van functionaliteiten met behulp van de agile-werkwijze.
 • Je bent bekend met agile en de toepassing van de scrum-methodiek
 • Je beschikt bij voorkeur over kennis van gegevensmodellering en enterprise studio (BPMN).

Competenties

 • analyseren
 • organisatiesensitiviteit
 • netwerken
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?
De wensen en behoeften van jouw klanten? Daar richt jij je op, om hen vervolgens van een helder en duidelijk advies op maat te voorzien. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels. Ook ben je creatief en kom je met ideeën en invalshoeken die afwijken van de gevestigde denkpatronen. Samen met anderen werk je op bevlogen wijze aan een gemeenschappelijk doel, waarbij jij je collega's weet te inspireren en te overtuigen. Hierbij houd je altijd zicht op het gewenste resultaat. Maar als de omstandigheden het vereisen, ben je ook in staat om je aanpak te veranderen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.256 - € 5.003 p/m
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
32-36 uur
Contactpersoon Mevr. Ine Rikkers
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Procesontwerper in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn