Vacature Functioneel beheerder Centraal Medisch Beeldarchief (CMB) - Den Haag

Den Haag

Haaglanden Medisch Centrum
 • Haaglanden Medisch Centrum
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Zoek jij een baan waarin je een grote technologische bijdrage levert aan het verbeteren van de zorg? Wil je werken aan het verbeteren van de dienstverlening en werkprocessen van ons ziekenhuis? Spreekt het je aan dat wij het predicaat “Top Employer” hebben en in de top 10 “beste werkgever voor ICT-ers in Nederland” staan? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet! Wij zoeken een enthousiaste functioneel beheerder die in een nieuwe en uitdagende functie het verschil wil maken.

Wat ga je doen?
Binnen HMC zetten we stevig in op digitalisering van de zorg. Wij zien investeringen in digitalisering als de weg voorwaarts om de zorg beschikbaar en betaalbaar te houden. Inzet van moderne technologie om onze zorgprocessen te optimaliseren maakt onderdeel uit van de kern van de strategie van ons ziekenhuis. De komende jaren investeren we daarom flink in het verder doorontwikkelen van de informatiehuishouding van het ziekenhuis. We zetten daarom de komende jaren ook in op het versterken en uitbreiding van het cluster Informatisering & Automatisering (I&A). De afdelingen binnen dit cluster werken nauw samen met medewerkers binnen de diverse zorg- en stafclusters aan het verbeteren van de zorg. Samen maken we de zorg beter.

Binnen HMC hebben we besloten om een Centraal Medisch Beeldarchief (CMB) te implementeren. In ons ziekenhuis werken we met veel beeldvormende medische technologie en we willen dat met een centraal systeem (Enterprise-PACS) ondersteunen.

Als functioneel beheerder van het CMB speel jij bij de implementatie hiervan een belangrijke rol, zowel in het inrichten als in het succesvol in gebruik nemen. Na ingebruikname van het CMB ben jij verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de inrichting en de best passende toegang en werking voor de gebruikers. In jouw rol ben jij verantwoordelijk voor het correct inrichten en in beheer nemen van het CMB. Na de implementatie worden de reguliere updates en hotfixes door jou getest, waarbij je eventuele knelpunten direct oppakt.

Nieuwe eisen omtrent wet- en regelgeving en de aanschaf van nieuwe modaliteiten zorgen voor noodzakelijke aanpassingen in de inrichting van het CMB. Jij analyseert hoe deze het beste geïntegreerd kunnen worden en neemt de daarvoor nodige actie, ook in de communicatie met gebruikers. Gebruikers kunnen je ook verzoeken om nieuwe inrichting. Deze verzoeken beoordeel je op risico’s, impact en wenselijkheid. Je hebt daarbij nauw contact met de gebruikers (superusers en dossiereigenaars) waar deze verzoeken ontstaan. Verder los je incidenten en problemen op en heb je een rol bij het begeleiden en opleiden van (nieuwe) gebruikers.

Dit alles doe je niet alleen. Je bent gekoppeld aan een team van ervaren collega’s die al jaren het beheer van het centrale Elektronische Patiëntendossier (EPD) uitvoeren. Zo kun je met elkaar goed sparren en problemen van meerdere invalshoeken bekijken. Het CMB-onderdeel loopt als rode draad door het EPD en je werkt hierdoor veel samen met de andere functioneel beheerders.

Wat vragen wij van jou?
 • Je hebt een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur in informatica of bedrijfskunde
 • Je hebt stevige kennis van en inzicht in de werkprocessen in de zorg, liefst binnen een ziekenhuis
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met zorgtechnologie en beeldmanagement
 • Je hebt analytisch inzicht en je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden
 • Je organiseert zelf je werkzaamheden en bent niet bang voor verantwoordelijkheid
 • Je communiceert helder en duidelijk, zowel mondeling als schriftelijk. Zowel met collega’s als met gebruikers. Je bent een volwaardig gesprekspartner
 • Je bent vindingrijk in je oplossingen en je zet door totdat je doel bereikt is
 • Je hebt een positieve en ondernemende instelling

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou?
 • Een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd
 • Werken in een klein, voortvarend en professioneel team bij een werkgever die in de Computable Careerd Awards van 2019 mooie resultaten wist te behalen
 • Je ontvangt een marktconform salaris. Inschaling is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en onder andere afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Je komt te werken in het eerste ziekenhuis in de Haagse regio met de certificering Top Employer
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Interessante extra's, zoals: korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop en studiekostenvergoeding. Korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie, voor kinderopvang in de buurt
 • We zijn als werkgever mantelzorgvriendelijk en bieden goede voorwaarden hiervoor. Daarnaast bieden we vele initiatieven vanuit de afdeling P&O om jou gezond en vitaal te houden. Bekijk hier de folder
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

Interesse in deze vacature?

Solliciteer of neem contact met ons op!

Geef jij je carrière een plus? Solliciteer dan direct via de 'Solliciteer' button.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Sebastiaan Vink, Manager Informatievoorziening, via: 06 19 18 33 47.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Contactpersoon Dhr. Sebastiaan Vink
06 19 18 33 47
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag