Vacature Specialist event & monitoring - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
"Een belangrijk en interessant onderdeel van ons dagelijkse werk? Dat is het structureel verbeteren door trendanalyse op voorgekomen events." Frederik Gerritsen - Exploitatiespecialist bij de Belastingdienst.

Zonder een goed geoliede ICT-infrastructuur van de Belastingdienst kan bv Nederland niet functioneren. Als team operations bridge bewaken we de ICT-ketens van de Belastingdienst. Zie ons als de verkeerstoren van de ICT-dienstverlening. We zorgen voor verbetering en zijn gericht op het voorspellen en voorkomen van verstoringen en het versnellen van oplossingen. De operations bridge heeft als doel om de ICT-services conform SLA-afspraken beschikbaar te houden en incidenten binnen de normtijd op te lossen. Wij gaan voor honderd procent continuïteit en nul verstoringen.

In jouw rol als specialist event en monitoring bewaak je de beschikbaarheid en stabiliteit van onze ICT-infrastructuur. Aan de hand van werkinstructies grijp je zelf in of betrek je tijdig een andere afdeling wanneer hun specialisme nodig is om een event of incident op te lossen. Je bent continu op zoek naar mogelijkheden om terugkerende taken te automatiseren om zodoende maximale betrouwbaarheid van de operatie te bevorderen.

Op de operations bridge werk je nauw samen met je collega's van operational analytics. Zij analyseren operationele big data uit de ICT-dienstverlening met behulp van intelligente tools. Wat jij in je dagelijkse bewaking ziet is voor hen vaak een trigger om ergens dieper in te duiken. Die samenwerking is van cruciaal belang voor het gezamenlijke doel: nul verstoringen! Na verloop van tijd kan operational analytics een vast onderdeel van jouw werk worden, als jouw voorkeur en ambitie hier ligt. Het is dan mogelijk om je event- en monitorwerkzaamheden uit te breiden met analytisch werk. Deze operational analytics-werkzaamheden zijn op hbo-niveau.

Zodra je bent ingewerkt vragen we je stand-by te staan om buiten je reguliere werktijden verstoringen in het productieproces te voorkomen en waar nodig op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Frederik? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Wim Wijers of Claudia Jonker-van Veldhoven, teamleiders operations bridge, via 06-51998040.

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur een hbo-diploma in een relevante ICT-richting zoals (technische) informatica.
 • Indien je een mbo-4 hebt, ben je bereid je verder te ontwikkelen en een hbo-diploma (technische) informatica te behalen.
 • Je hebt minimaal een jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie of via een relevante stageopdracht.
 • Je hebt conceptuele basiskennis van alle gangbare onderdelen in de ICT-infrastructuur (denk aan servers, storages, databases, netwerken en applicaties), inclusief de OSI-lagen en concepten rondom virtualisatie en cloud.
 • Je bent bekend met de operationele ITIL-processen.
 • Je hebt kennis van data analytics, machine learning en big data.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van Netcool Omnibus, IBM ITSM, Splunk en Excel.

Jouw competenties?
 • resultaatgericht
 • analyseren
 • klantgericht
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf hierin ook?
Je hebt een constructieve, positieve en dienstverlenende instelling en verliest het resultaat niet uit het oog. Ook heb je goede communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Je werkt graag samen en deelt je kennis graag met jouw collega's. Je denkt in oplossingen, bent creatief en in staat om je werk zelfstandig vorm te geven. Je bent continu gericht op het verbeteren van de ICT-dienstverlening, maar zeker ook van je eigen kennis en vaardigheden.

Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en bent bereid om een hbo-diploma te behalen in een relevante ICT-richting.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 8
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.
Maand­salaris Min €2.605 – Max. €3.521 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duurTijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.605 - € 3.521 p/m
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
32-36 uur
Contactpersoon Dhr. René Abels
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Specialist in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn