Vacature Security analyst level-1 SOC - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
"In de wereld van cybersecurity liggen continu veel en steeds andere dreigingen op de loer. Wij hebben ons eigen lab om alle aspecten van ontwerpen, testen en implementeren te kunnen toepassen, om de Belastingdienst veilig te maken en te houden." Team cybersecurity van het security competence center van de Belastingdienst

Het SOC is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van belangrijke, veelal privacygevoelige gegevens waarmee de Belastingdienst werkt. Om die veiligheid te kunnen garanderen in een tijd van cybercrime, open digitale communicatie en online informatie-uitwisseling zet het SOC zich dagelijks in voor het opsporen, analyseren en afhandelen van securitymeldingen.

In de rol van security analyst level-1 richt jij je op cyberdreigingen gericht tegen de Belastingdienst. Jij analyseert het dreigingsbeeld op basis van vertrouwelijke informatie afkomstig van gerenommeerde organisaties, waaronder het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Jij onderzoekt de weerbaarheid van de Belastingdienst op dreigingen en bepaald welke aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.

Jij weet met behulp van SIEM- en IDS-systemen security-events te analyseren en bent in staat de afhandeling te verzorgen. Je identificeert dreigingen voor de organisatie en actief in het opvolgen van meldingen en security incidenten waarvoor geen standaard oplossing voorhanden is. Je bent actief betrokken bij het implementeren van logica in de SIEM tooling op basis van Use Cases. Je bespreekt jouw inzichten met de seniorspecialisten en het management maar jij blijft de regisseur en bent verantwoordelijk voor de gehele afhandeling van de securitymelding.

Word jij de nieuwe collega in ons team? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met de teamleider van het security competence center, via 06-21199754 .

Functie-eisen

 • Je hebt hbo niveau en tot 4 jaar werkervaring in een soortgelijke werkomgeving.
 • Je hebt bij voorkeur een hbo-diploma in een (technische) informaticarichting; bij voorbeeld in de richting security of informatiebeveiliging.
 • Je hebt kennis van netwerken, (besturings)systemen en applicaties en basiskennis van aanvalstechnieken en/of malware.
 • Je hebt affiniteit met het werkveld en je hierin ook zelfstandig- al verdiept en ontwikkeld op het gebied van SIEM- en IDS-systemen, bij voorkeur met Splunk Enterprise Security.
 • Je bent bij voorkeur bekend met Threat Intel systemen en security beleid.
 • Je hebt kennis van of bent in het bezit van een of meer afgeronde certificeringen als analyst op het gebied van Forensics, Threat intelligence, Intrusion systemen, etc..
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf hierin ook?
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je bent nieuwsgierig van aard. Je wilt graag zelfstandig opereren en tegelijkertijd vind je samenwerken ook plezierig. Je hebt oog voor zowel de relatie als het resultaat. Én integriteit is voor jou een vanzelfsprekende waarde.

Medewerkers van het SOC verrichten werkzaamheden in consignatie (stand-by) diensten. Daarnaast is het SOC deelnemer in het Nationaal Response Netwerk van het NCSC. Als medewerker kun je derhalve opgeroepen worden bij calamiteiten om werkzaamheden te verrichten, anders dan in de standplaats.

Deze functie bij het Security Operations Center is aangemerkt als een vertrouwensfunctie. Een Verklaring van geen Bezwaar op basis van een Veiligheidsonderzoek Niveau B van de AIVD is vereist en je bent dan ook bereid jouw medewerking hieraan te verlenen. Eerlijkheid, onafhankelijkheid, loyaliteit, integriteit. Dat zijn de vier belangrijkste criteria die in het veiligheidsonderzoek worden onderzocht.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 9
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.
Maand­salaris Min €2.805 – Max. €3.963 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.805 - € 3.963 p/m
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
32-36 uur
Contactpersoon Dhr. René Abels
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Analist in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn