Vacature Datawarehouse & BI Specialist - Eindhoven

Eindhoven

Rabobank - Freo
 • Rabobank - Freo
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Datawarehouse & BI Specialist

Stel je eens voor dat je als Datawarehouse & BI Specialist verantwoordelijk bent voor de inrichting en doorontwikkeling van het gehele BI platform binnen Freo.

Freo is onderdeel van de Rabobank en specialist in online lenen. Wij begrijpen dat lenen soms nodig is. En wij geloven dat als je dan leent, je dit tijdelijk doet. Verantwoord, eerlijk en transparant. Tegen een lage rente en duidelijke voorwaarden. Geen ‘vanaf’ tarieven of kleine lettertjes. Eenvoudig, voordelig en zorgvuldig. En dit alles op persoonlijke wijze.

De ambitie van Freo is om stevig door te groeien in portefeuille met een excellente klant- en medewerkerstevredenheid. En jij kan ons helpen deze ambitie te realiseren!

Hoe ziet jouw dag er uit bij Freo?
In deze rol ben jij onderdeel van het team Data- & Portefeuille Management van Freo. Dit team is eigenaar en gebruiker van het Freo Datawarehouse. Met het team draag jij bij een aan tijdige en adequate informatievoorziening aan alle medewerkers van Freo inclusief MT. De gehele organisatie van Freo valt onder jullie aandachtsgebied.

De functie van Datawarehouse en BI Specialist omvat zowel de functionele processen (vertaling van business requirements naar een technische oplossing) als de technische processen (ontwerpen en ontwikkelen van de technische processen). Als product owner ben je tevens de belangrijke schakel tussen het team, IT en de Business. Dat betekent dat om succesvol te kunnen zijn in deze functie, je kennis moet hebben van de belangrijkste businessprocessen als ook ervaring met de werkwijze binnen een IT afdeling (SCRUM).

Het Freo BI platform is volledig cloud (Azure, O365 en Power Platform) gebaseerd. Omdat Freo zich bewust is van het feit dat datamanagement key is voor toekomstig succes, zal je een belangrijk deel van je tijd besteden aan de ontwikkeling van de nieuwe technieken om meer met onze data te kunnen doen. Machine Learning, Predictive Modeling, enz., zijn gebieden waarmee jij affiniteit hebt.

Omdat wijzigingen die je doorvoert en nieuwe technieken die je implementeert, meteen invloed hebben op verschillende onderdelen van Freo, weet jij als geen ander de weg in de organisatie te vinden en ben je continu in gesprek met de key business stakeholders.

Je rapporteert in deze rol aan de manager Finance&Risk (Tom Jans).

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
 • Doorontwikkelen van BI platform Freo
 • Volgen en implementeren nieuwe ontwikkeling in Azure en Power Platform.
 • PO rol richting team en organisatie

Met jouw talent
Zorg je ervoor dat Freo een state of the art BI platform heeft, en dat je samen met jhet team van toegevoegde waarde bent voor de gehele organisatie. Kun jij daarnaast alle vakjes van onderstaande checklist aanvinken? Dan zijn we extra benieuwd naar jou!
 • HBO / Academisch niveau op het gebied van (bedrijfs)informatiekunde, informatica of vergelijkbaar
 • 5 tot 10 jaar werkervaring met Business Intelligence, Data warehousing, Datamanagement, dataprocessing, IT en SCRUM.
 • Ervaring met de Cortana Intelligence Suite binnen Azure en het Power Platform (PowerBI, PowerApps, PowerAutomate)
 • Sterke analytische en conceptuele vaardigheden; in staat om de vertaling te maken van business requirements naar datamanagement specificaties.
 • Ervaring met de samenwerking in multidisciplinaire teams.
 • Hoge mate van zelfstandingheid en onafhankelijk.
 • Een match met de Freo-cultuur
 • Kennis en ervaring met consumptief krediet
 • Kennis en ervaring met de digitale markt
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Bij Freo
Ben je werkzaam voor de topspecialist in online leningen voor consumenten. Naast de klantfocus staat de interne cultuur hoog op de agenda. De Freo-familie maakt Freo tot groot succes waar jij een inspirerende bijdrage aan kan leveren!

Als onderdeel van de Rabobank Groep, biedt Freo de betrouwbaarheid van een grote speler (Rabobank) en de creativiteit en snelheid van een jong bedrijf.

Werken bij Freo is dynamisch. En wij houden van een informele werksfeer. Hard werken, maar ook ‘hard’ genieten. Daarom organiseert Freo ook regelmatig leuke activiteiten buiten het werk. Samen met collega’s van andere afdelingen Freo-breed werken aan oplossingen en verbeteringen.

Wil jij dit ook?
De beste versie van jezelf worden? Wij bieden volop ruimte voor eigen ontwikkeling. En geven jou de vrijheid om te laten zien waar je goed in bent en waar je voor staat!

Je kan bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) daarnaast rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 3677,26 en € 5252,05 op (salarisschaal 9);
 • een dertiende maand en vakantiegeld;
 • een Employee Benefit Budget. Hoe jij dit inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget;
 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met ov reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding;
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die ons team wil versterken? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten, medewerkers én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Eindhoven via de ''Solliciteer'' button.

Handig om te weten:

 • Reacties worden conform vacaturemanagement in behandeling genomen.
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature, kan je die stellen aan Tom Jans, via [email protected]
 • Charmaine Scheurwater, Recruiter, beantwoord graag je vragen over het sollicitatieproces via [email protected]
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden toetsen we of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om bij ons en de Rabobank te komen werken.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!

Bij Freo willen we je niet onnodig lang laten wachten. Daarom vullen we deze vacature via ons unieke 'recruitment-in-één-dag-principe. In één dag krijg je een idee van onze organisatie en voer je meerdere gesprekken. Aan het eind van de dag weet je of je kunt starten bij Freo!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.677 - € 5.252 p/m
Contactpersoon Charmaine Scheurwater - Tjong a Tjoe
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Datawarehouse Specialist in Eindhoven Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Eindhoven