Vacature Senior Tester - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functieomschrijving
Ondernemers uit Nederland en Europa ondersteunen met het voldoen aan de wettelijke verplichtingen; daar zet ik me met mijn teams volledig voor in! Daarom dragen we bij aan de vernieuwing van het applicatielandschap van de omzetbelasting.” Ramzi Barkoudah, teamleider IV-omzetbelasting.

De keten Omzetbelasting staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in ontwikkeling. Daarnaast is het bestaande applicatielandschap verouderd. Om aan huidige en nieuwe Europese en Nederlandse wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen, moderniseren we het applicatielandschap, met gebruikmaking van state-of-the-art architectuurprincipes en technologieën.

Hierbij maken we voortdurend een afweging: aan de ene kant moeten we tijdig kunnen voldoen aan de business eisen, aan de andere kant willen we een robuust en wendbaar applicatielandschap realiseren. Voor 2020 / 2021 is ons doel om de basis te leggen voor een stapsgewijze modernisering van de IV voor de Omzetbelasting. De eerste stap is het flexibiliseren van de werkstromen. Zo ontstaat er een systeemlandschap waarin de voorbije en toekomstige ontwikkelingen hun plaats vinden. De modernisering vraagt een volledige vernieuwing van de administratie. Verdere ontwikkeling van het fundament voor gegevens is hier een voorwaarde.

Bij IBS OB (Integratie Business Services Omzetbelasting) zijn we verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door onze eigen teams. We stemmen de architectuur af, sturen de realisatie en de planning via de releasetrain en daarbuiten en verstrekken opdrachten naar de raakvlakken. We nemen de lead bij testen over meerdere onderdelen heen en stemmen af met productmanagement over prioritering en implementatie- en releasemomenten.

In jouw rol als senior tester coach jij je collega’s en neem je ze mee in de nieuwste testtechnieken. Bij de Belastingdienst vinden we persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Je krijgt dan ook alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening en de ontwikkeling van jouw team! Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waar je aan werkt, waardoor je ook het resultaat van je inzet ziet.

In deze dynamische omgeving, die nog volop in ontwikkeling is, werk je volgens scrum. Je maakt onderdeel uit van een scrum team dat in sprints van twee weken applicaties ontwikkelt. Als test expert zorg jij voor het testen en kwaliteitsbewaking. Met jouw kennis en ervaring neem je het team mee in de ontwikkeling richting agile werken en geautomatiseerd testen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:
 • Je zet testscripts op en voert testen uit (of laat die uitvoeren).
 • Je adviseert het team over test strategieën.
 • Je lost problemen en storingen op.
 • Je onderhoudt versiebeheer op releases en documentatie.
 • Je beheert configuraties.
 • Je richt testomgevingen in en onderhoudt die.
 • Je zet geautomatiseerde testen op.
 • Je voert systeem- en acceptatietesten uit.
 • Je begeleidt en zorgt voor de ontwikkeling van junior en medior collega’s

Kortom, een veelzijdige en interessante testfunctie, waarin jij samen met het team het pad baant naar agile werken en geautomatiseerd testen. Zullen we direct zaken doen en word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens vrijblijvend praten over de functie? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een IT opleiding gevolgd.
 • Je bent kundig met Java, Jenkins en Robotframework/CumCumber/Fitness.
 • Je werkt minimaal 5 jaar in een vergelijkbare functie.
 • Je bent bekend met GIT, Jira en Confluence.
 • Je kent de principes van Agile en scrum.

Jouw competenties
 • Analyseren
 • Creativiteit
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Plannen en organiseren

Wat vinden we nog meer belangrijk
Je wilt altijd leren en jezelf ontwikkelen en je ziet de meerwaarde van kennisdeling, waarvoor je jouw goede communicatieve vaardigheden wilt benutten. Je bent proactief, je investeert in een relevant netwerk en onderhoudt dit vervolgens goed. Je kunt zeer goed in teamverband werken.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 11
Maandsalaris Min €3256 - €5003 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening
De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen.
IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

IV bestaat uit vier onderdelen:
 • Integratie Business Services (IBS) dat IV-voorzieningen realiseert die aansluiten op de ketens in het primair proces.
 • Standaard Transactie Services (STS) dat (op basis van bouwblokken) generieke deelproducten en (on)bemande ontwikkelstraten en technische tooling realiseert.
 • Generieke Business Services (GBS) dat generieke eindvoorzieningen realiseert voor burgers, bedrijven én de eigen medewerkers op het gebied van interactie, data- en kantoorvoorzieningen.
 • Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'Solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.256 - € 5.003 p/m
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
32-36 uur
Contactpersoon Mevr. Ursula de Lange
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn