Vacature Back-up specialist - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
"Werken met back-up producten is een aparte tak van sport. Het werk vindt plaats in een informele setting, waarbij er gewerkt wordt in een klein team waarin je binnen de gestelde kaders je eigen werkzaamheden vorm kunt geven." Wim Bruijns - Systemengineer in team back-up en recovery van de Belastingdienst.

Zorgen dat de ICT-infrastructuur van de Belastingdienst op orde is, waarbij de omgeving hoog beschikbaar en storingsvrij is: dat is de taak van de zeventien specialisten van het Storage DevOps-team, waar back-up en recovery deel van uitmaakt.
De werkomgeving bestaat uit meerdere storage-oplossingen, o.a. bestaande uit duizenden fysieke harddisks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 21 petabyte. De back-up omgeving bestaat uit 26 TSM-servers met meer dan vijfduizend clients (Windows, DB2, MS-SQL en Linux) , met opslag naar Dell EMC DataDomain, Isilon en IBM SVC/7000. Kortom, een zeer dynamische omgeving met de laatste IT technologieën aanwezig en volop ontwikkelingsmogelijkheden in één van de grootste datacenters in Nederland.

In jouw rol treed je op als specialist in back-up en recovery. Je adviseert interne klanten en andere IT-teams, implementeert en exploiteert onze infrastructuur voor back-up en recovery. Je doet voorstellen voor verbetering en vernieuwing. Hiervoor maak én onderbouw je de impactanalyses. Je bent bekend met agile werken. Je participeert in projecten en bij activiteiten die gericht zijn op voortbrenging, lifecycle en op het incident- en probleemproces.

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Implementeren en exploiteren van infrastructuur voor back-up en recovery
 • Voorstellen doen ter verbetering en ontwikkeling.
 • Maken en onderbouwen performance-impactanalyses.
 • Optreden als specialist in back-up en recovery voor advies aan interne klanten en andere IT teams.
 • Deelnemen aan IT projecten voor voortbrenging, lifecycle en op het incident- en probleemproces.

Jij zit op de eerste rij bij nieuwe technische ontwikkelingen op het gebied van back-up, disaster recovery en archivering. Bij ons krijg je alle ruimte om je verder te bekwamen in de achterliggende techniek voor infrastructuur en koppelvlakken. Die kennis en vaardigheden deel je met jouw collega’s. En om deze werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren, heb je veel contact met in- en externe partijen zoals collega’s van bijvoorbeeld architectuur, netwerken, cloud en met leveranciers. Kortom, een afwisselende baan voor een specialist die mee wil bouwen aan en onderhouden van de verdere ontwikkeling van de systemen. Dus nieuwsgierig geworden?

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Wim Bruijns? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Mark Bonsink, teammanager back-up en recovery, via 06-18600099.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een diploma Mbo-4 ICT, met de intentie om uiteindelijk je Hbo- bachelor te behalen.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van enterprise back-up en recoverysystemen.
 • Je hebt kennis van back-up en recovery oplossingen en op het gebied van disaster recovery. Zoals bijvoorbeeld IBM Enterprise back-up- en recoverysystemen.
 • Je bent bij voorkeur gecertificeerd voor de back-upsystemen waarmee je werkt: IBM Tivoli Storage Manager, Spectrum Protect en Rubrik of soortgelijke producten.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de platformen die we binnen de Belastingdienst gebruiken: AIX, Linux, Windows.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid

Herken jij je jezelf ook hierin?
Dienstverlening staat bij jou hoog in het vaandel. Je hebt een positieve instelling, bent leergierig, communicatief sterk, en samenwerken en contacten leggen met anderen gaat jou goed af. En hoewel je een échte teamplayer bent, kun je binnen het team ook goed zelfstandige werkzaamheden uitvoeren. Daarbij denk je in oplossingen en streef je naar kwaliteit. Je bent enthousiast, gedreven, stressbestendig en in staat om onder tijdsdruk te presteren. Tot slot wil je jezelf continu ontwikkelen en specialiseren op het gebied van back-up en recovery en je vindt het leuk om als expert of consultant jouw kennis te delen met collega's.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 9
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.805 – Max. €3.963 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.805 - € 3.963 p/m
Overige info Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand cvia de 'Solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Sta jij in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou graag uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je dan eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Contactpersoon Dhr. René Abels
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn