Vacature Systeem en netwerkontwikkelaar FIOD - Den Haag

Den Haag

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
Als system- en netwerkspecialist bij het FCInet-secretariaat sta je voor de uitdaging om een adequaat, decentraal computernetwerk neer te zetten, en optimale technische ondersteuning te bieden aan collega's wereldwijd. Sarah - Systeem- en netwerkontwikkelaar FCInet bij de FIOD.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Hierbinnen maken de wethandhavingsinstanties Financial Criminal Investigation Services (FCISs) gebruik van FCInet, een niet-commercieel gedecentraliseerd computersysteem. Met FCInet kunnen de FCISs hun informatie onderling verbinden. Dit zonder gegevens of de controle over te dragen aan een centrale database of autoriteit én zonder inbreuk te maken op privacy. Onlangs is er een hechte internationale samenwerking opgezet tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met als doel opsporingsinformatie uit te wisselen. De twaalf medewerkers van het bijbehorende FCInet Secretariat zetten alles op alles om deze samenwerking tot een succes te maken.

In jouw rol van systeem- en netwerkontwikkelaar ben je, samen met de senior security- en infrastructuurspecialist, verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het dagelijks onderhoud van het FCInet. Dankzij jouw adviezen en oplossingen voldoet het FCInet aan de veiligheidsnormen. Zijn er wijzigingen in het systeem of netwerk nodig? Dan bepaal jij op welke manier deze worden uitgevoerd en geïmplementeerd. Ook verzamel je verzoeken uit de organisatie. Je bundelt alle wensen en komt zo tot een oplossing die voor meerdere deelnemende landen bruikbaar is. Hierbij houd je rekening met onder meer de ICT-infrastructuur van de landen, de Algemene verordening gegevensbescherming en de wet- en regelgeving. Je volgt, bij nieuwe toepassingen, zeer nauwgezet de vastgestelde testprocedures en zorgt voor gedocumenteerde audits die voldoen aan eisen van de General Data Protection Regulation. Doorgevoerde veranderingen breng je helder in kaart.

Als systeem- en netwerkontwikkelaar ben je aanspreekbaar op jouw bijdrage aan de optimalisatie van het systeem en het netwerk. Je stemt inhoudelijk af met de chief information officer, de softwaredeveloper en de senior security- en infrastructuurspecialist. Zo bereik je overeenstemming over de doorontwikkeling van het FCInet. Met ontwerpers van andere landen ga je in gesprek over gebruikersvragen en mogelijk te ontwikkelen plannen en modules. Om te zorgen dat iedereen goed met het systeem en netwerk kan werken, ontwikkel je trainingen. De inhoud daarvan stem je af met de outreach- en trainingofficer.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma informatica of informatiekunde en hbo-niveau op het werkterrein van systeem- en netwerkontwikkeling.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als systeem- en netwerkspecialist en met VPN, VMWare Virtualization, KVM Virtualization, en netwerk- en firewalltechnologieën zoals Fortinet/Cisco.
 • Je hebt ervaring met GNU/Linux OS en bent bekend met de Linux commandline en met configuration scripting.
 • Je hebt ruime kennis van Cisco catalyst series, Sina, Fortinet Fortimanager, Fortigate 200/300 series, Fortiguard, Ubuntu Server, Docker en Ansible (of Puppet of Chef, of vergelijkbare scriptingtools).
 • Je hebt ruime kennis van het ontwikkelen, onderhouden en leveren van een geïntegreerde DevOps-omgeving, via onder meer Jira, Confluence, Bamboo en Ansible.
 • Je bent analytisch sterk en begrijpt de samenhang tussen infrastructuurcomponenten en de eventueel bijbehorende risico's.

Jouw competenties?
 • omgevingsbewustzijn
 • klantgericht
 • flexibel
 • resultaatgericht
 • analytisch

Herken jij jezelf ook hierin?
Je voelt goed aan wat er speelt binnen een organisatie en speelt daar adequaat op in. Techniek en informatie-uitwisseling hebben jouw volle aandacht. Je bent dan ook altijd goed op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen. Je bent accuraat en integer.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m

Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

lees meer

Overige info Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. Daarom worden alle medewerkers van de FIOD gescreend. De zwaarte van de screening is afhankelijk van de specifieke functie die je gaat bekleden. Pas als deze screening geen belemmeringen oproept kan je in dienst treden bij de FIOD..Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training, waaronder de opleiding tot opsporingsambtenaar (OA) en de rechercheopleiding inclusief de praktijkstage van de FIOD. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject inclusief de praktijkstage niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op 5 maart vinden de selectiegesprekken plaats. Én het assessment voor deze functie wordt uitgevoerd op 13 maart. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Kandidaten met een master diploma worden niet als eerste in beschouwing genomen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject of niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Maria Hallensleben
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag