Vacature Softwareontwikkelaar FIOD - Den Haag

Den Haag

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
Als softwareontwikkelaar draag ik, door innovatieve softwareoplossingen te bedenken, bij aan misdaadbestrijding wereldwijd. Farid - Softwareontwikkelaar FCInet bij de FIOD.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Hierbinnen maken de wethandhavingsinstanties Financial Criminal Investigation Services (FCISs) gebruik van FCInet, een niet-commercieel gedecentraliseerd computersysteem. Met FCInet kunnen de FCISs hun informatie onderling verbinden. Dit zonder gegevens of de controle over te dragen aan een centrale database of autoriteit én zonder inbreuk te maken op privacy. Onlangs is er een hechte internationale samenwerking opgezet tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met als doel opsporingsinformatie uit te wisselen. De twaalf medewerkers van het bijbehorende FCInet Secretariat zetten alles op alles om deze samenwerking tot een succes te maken.

In jouw rol van softwareontwikkelaar FCInet FIOD vertaal je, zelfstandig en in teamverband, feature requests en requirements naar technische oplossingen. Je implementeert en test deze oplossingen en ontwerpt, bouwt en documenteert zo robuuste systemen. Hierbij houd je onder meer rekening met de ICT-infrastructuur van de deelnemende landen, de Algemene verordening gegevensbescherming en de wet- en regelgeving. Door te werken met overzichtelijke stappenplannen leid jij je werkzaamheden in goede banen. In deze stappenplannen geef je onder meer aan hoe je te werk gaat en hoe lang bepaalde taken duren. Zo zorg je voor heldere interne vastlegging van processen. Je rapporteert regelmatig aan het betreffende projectteam zodat deze goed op de hoogte blijven van de vorderingen.

Als softwareontwikkelaar bied je technische ondersteuning aan de bij FCInet aangesloten landen en treed je op als derdelijnshelpdesk waarbij je verzoeken van de gebruikers van de deelnemende landen afhandelt. Ook werk je regelmatig samen met de medewerkers van de eerstelijnshelpdesk. Samen met de senior softwaredeveloper denk je na over de doorontwikkeling van onze programma's en systemen. Is er ruimte voor verbetering of zijn er knelpunten? Dan signaleer jij deze als eerste en kom je proactief met verbetermogelijkheden. Je bent aanspreekbaar op jouw bijdrage aan de optimalisatie van de systemen en programma's en op jouw operationele adviezen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Farid? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met ons op

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma informatica of informatiekunde.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als software-ontwikkelaar en met Java (versie 8+) en JavaScript developer (Linux OS).
 • Je hebt ervaring met werken binnen een (internationale) ICT-omgeving en met applicaties waarbij sprake is van vertrouwelijke informatie, bijvoorbeeld bij beveiligingsdiensten, politie en justitie.
 • Je hebt ervaring met Subversion, PostgreSQL, XML, JSON, HTML5, Jira, Confluence, Ansible, Jenkins en Docker.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen, onderhouden en leveren van een geïntegreerde DevOps-omgeving.
 • Je hebt ervaring met het documenteren van complexe IT-systemen.

Jouw competenties?
 • Omgevingsbewustzijn
 • Klantgericht
 • Flexibel
 • Resultaatgericht
 • Analytisch

Herken jij jezelf ook hierin?
Feilloos voel jij aan wat er speelt binnen een organisatie. Het spreekt voor zich dat je adequaat inspeelt op deze krachtenvelden. Je bent betrokken bij en hebt grote affiniteit met techniek en informatie-uitwisseling. Technologische ontwikkelingen volg je dan ook op de voet. Je bent accuraat en gaat uiteraard integer om met de vertrouwelijke informatie die je onder ogen krijgt.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m

Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

lees meer

Overige info Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. Daarom worden alle medewerkers van de FIOD gescreend. De zwaarte van de screening is afhankelijk van de specifieke functie die je gaat bekleden. Pas als deze screening geen belemmeringen oproept kan je in dienst treden bij de FIOD.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training, waaronder de opleiding tot opsporingsambtenaar (OA) en de rechercheopleiding inclusief de praktijkstage van de FIOD. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject inclusief de praktijkstage niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd.

Bijzonderheden
Voor interne kandidaten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor interdepartementale en/of externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie boven de interdepartementale en/of externe sollicitanten, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op 5 maart vinden de selectiegesprekken plaats. Én het assessment voor deze functie wordt uitgevoerd op 13 maart. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

*Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Maria Hallensleben
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag