Vacature Senior Functioneel Beheerder GIS - Zwolle

Zwolle

Vitens
 • Vitens
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functioneel beheerder GIS (Esri ArcGIS) die naast beheren ook wil doorontwikkelen
Water winnen, zuiveren en leveren aan 5,7 miljoen mensen gaat gepaard met complexe processen en productie-installaties, aangestuurd en gecontroleerd door al even complexe ICT-systemen en applicaties. Onze ICT-afdeling telt dan ook zo’n 100 professionals. Opvallend aan deze beheerfunctie is dat we bij Vitens functioneel beheer en technisch applicatiebeheer in één afdeling hebben samengevoegd zodat je nauw samenwerkt. Je werkt samen met collega’s van verschillende afdelingen om jouw vakgebied én jezelf op een steeds hoger plan te brengen. Natuurlijk hou je daarbij de kosten en deadlines in de gaten, maar… kwaliteit is dé prioriteit. Bij het zoeken naar nieuwe oplossingen kun jij je stempel drukken op de ontwikkeling van GIS als (real-time) tool voor proactief watermanagement.

Senior Functioneel Beheerder GIS (Esri ArcGIS)
Als functioneel beheerder van de GIS-applicaties (met name Esri ArcGIS, maar ook Spatial Workshop) werk je nauw samen met de diverse andere afdelingen, zoals Netwerkbeheer en Data Analytics. Ter illustratie: honderden meetpunten in het netwerk leveren een continue stroom gegevens, over bodem en grondwater, pompstations, reservoirs en andere technische installaties. Jij gaat - samen met de kerngebruikers - al deze data zo veel mogelijk ‘real time’ op interactieve kaarten in beeld brengen, zodat we precies weten wat er in het veld gebeurt en gáát gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen wanneer de reserves in onze reinwaterkelders dreigen leeg te raken, zodat we niet voor verrassingen komen te staan in periodes van droogte.
Concrete taken zijn:
 • borgen technische continuïteit en effectiviteit van de GIS-applicaties;
 • deelname aan projecten, zoals real-time data plotting;
 • meewerken aan onderhoud, change management en functionele testen;
 • bewaken van prestatieniveaus, onderhoud en 2e en 3e lijns support;
 • bijhouden van marktontwikkelingen, kansen signaleren en GIS-toepassing innoveren.

lees meer

Functie-eisen GIS-specialist die binnen én buiten de hokjes wil kleuren
Dit vraagt om méér dan een standaard beheerdersprofiel. Je bent een nieuwsgierige ICT’er met toevallig veel verstand van GIS-toepassingen, die graag buiten de grenzen van de eigen specialiteit treedt om technieken en methoden te combineren en zo onvermoede resultaten te boeken. Vanzelfsprekend kun je de basis van het applicatiebeheer perfect invullen, zodat alles probleemloos draait. Maar je hebt ook de nodige innovatiedrang. Je wilt jouw visie op de toekomst van je vak toetsen aan de praktijk.

Verder vragen wij:
 • HBO functioneringsniveau en minimaal vijf jaar ervaring met zowel ontwerp als beheer;
 • verstand van Esri ArcGIS (desktop, pro, portal en online) is een must;
 • liefst ook kennis van Smallworld, Spatial Workshop, FME en data warehouses;
 • collegiale, ondernemende en ontwikkelings- en oplossingsgerichte instelling;
 • een stressbestendige doorzetter die verder kijkt dan de eigen discipline.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Wij winnen, zuiveren en leveren topkwaliteit, betaalbaar en duurzaam drinkwater aan 5,7 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland en aan enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 93 productiebedrijven en ruim 49.000 kilometer waterleiding leveren we elk jaar zo’n 350 miljoen m3 schoon drinkwater. Daarbij werken wij nauw samen met alle mensen en bedrijven die wonen en werken in het land boven onze bronnen. Samen kunnen we ook op langere termijn zorgen voor een schone leefomgeving, een schone bodem, en dus ook voor schoon en lekker kraanwater.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.870

- een functie in schaal 9 (max. € 3.870 bruto per maand (schalen 2019), let op: per 1-1-2020 worden deze salarisschalen met 2,5% verhoogd).
- dit is € 56.700 max bruto jaarsalaris incl. FAB (schalen 2019);
Overige info Alle ruimte om te doen en te leren wat je boeit
Als je geen genoegen neemt met de status quo, dan is dit de baan voor jou. Je hebt hierin volop kans om voorop te lopen, te pionieren, je vakgebied te innoveren, en tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen. Vitens is voortrekker in technologische vernieuwing, en GIS is daarbij een speerpunt. Dus zolang je zorgt dat de basis robuust en waterdicht is, kun je experimenteren en ben je eigenaar van je eigen ontwikkeling. Wat jou boeit! Bij Vitens werken we met persoonlijke carrièreplannen en reserveren we graag budget voor mensen die zich binnen en buiten werktijd verder willen ontwikkelen. Wij bieden verder (op fulltime basis):
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB) met vrije keuze voor geld en/of vrije tijd;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van werk-privébalans;
 • ruimte en faciliteiten om flexibel te werken, thuis of op diverse locaties;
 • een inspirerende werkomgeving met bijzonder sympathieke collega’s in Zwolle.
Een middagje meekijken na goede eerste sollicitatiegesprekken behoort tot de mogelijkheden.

Bijzonderheden
Overwegen we na de sollicitatieprocedure om je een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat wij je identiteit controleren. Daarnaast vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en zullen we om enkele referenties vragen. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Werken aan de toekomst? Start hier…
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Teammanager Applicatiebeheer Productiesystemen, Joyce Ligthart-van der Vorst, telefoon 06 12 93 87 21. Solliciteren? Gebruik de "Solliciteer" button om ons je CV met motivatie toe te sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Liselotte Spaargaren
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Zwolle Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zwolle