Vacature Adviseur Informatiebeveiliging en Privacy - Utrecht

Utrecht

BIJ12
 • BIJ12
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving We zoeken iemand die alles weet van informatiebeveiliging en privacy!
Ben jij onze nieuwe collega?

BIJ12 werkt voor provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Wij zorgen voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. BIJ12 ondersteunt provincies bij hun werk op het gebied van natuur en informatiesystemen en is opgericht door de provincies als zelfstandig onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Wij zoeken een stevige, dynamische persoon die het leuk vindt om mee te werken aan het verder inrichten van de organisatorische inbedding van gegevensbescherming, informatiebeveiliging en privacy.

Adviseur Informatiebeveiliging en Privacy (0,7fte)

Waarom zijn wij op zoek naar jou?
We worden steeds afhankelijker van digitale informatievoorziening. Het goed beveiligen van informatie wordt daarmee ook steeds belangrijker. Nieuwe technologische ontwikkelingen, tijd- en plaats-onafhankelijk werken en toename van cybercrime vragen om actie. Maar ook nieuwe regelgeving, zoals de Wet open overheid en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), stelt eisen aan hoe wij omgaan met gegevensbescherming (informatiebeveiliging en privacy). We werken daarom aan een toekomstbestendige informatievoorziening, via een BIJ12-breed team Informatievoorziening (IV-team). Het IV-team stelt en toetst integraal de informatiemanagementkaders en richtlijnen voor de informatievoorziening voor BIJ12 en provincies. De adviseur Informatiebeveiliging en privacy is onderdeel van dit team.

Wat ga je doen?
Als adviseur informatiebeveiliging en Privacy, ook wel Information Security Officer genoemd, ontwikkel en onderhoud je het informatiebeveiligingsbeleid van BIJ12.
Op tactisch en operationeel niveau ondersteun en adviseer je de procesverantwoordelijken over informatiebeveiliging en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je geeft kaders en richtlijnen mee aan en participeert in (IT) projecten om te borgen dat gegevensbescherming een integraal onderdeel is van het ontwikkelen, implementeren en wijzigen van applicaties.
Je bent in controle op de uitvoering van het beveiligingsplan. Met jouw adviezen vanuit je specialistische kennis en kunde, breng je het informatiebeveiligingsniveau van nieuwe systemen en toepassingen op het gewenste niveau en denk je mee over de gegevensbescherming in de bestaande systemen, applicaties en infrastructuur.
Het creëren, verhogen en onderhouden van medewerkers-bewustzijn op het gebied van security binnen BIJ12 en voor provincies zie je als een uitdaging. Hiervoor verzorg je trainingen en e-learning modules.

Wat is je takenpakket?
 • Je ontwikkelt en onderhoudt informatiebeveiligingsbeleid
 • Je signaleert en rapporteert over (mogelijke) beveiligingsincidenten en datalekken en ondersteunt en adviseert bij het treffen van risicobeperkende maatregelen
 • Je volgt de ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en gegevensbescherming en participeert in het provinciale overleg hierover
 • Je adviseert over informatiebeveiliging en de uitvoering van de AVG
 • Je voert IT security control activiteiten uit zoals audits en assessments en monitort de bedrijfsprocessen met het oog op security.
 • Je verhoogt het medewerkers bewustzijn op het gebied van security en privacy
 • Je voert risicoanalyses uit om potentiële interne en externe security en/of privacy-bedreigingen in kaart te brengen.

lees meer

Functie-eisen Welke kennis en ervaring zoeken we?
 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt specialistische kennis van informatiebeveiligingsrichtlijnen en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging (Baseline Informatiebeveiliging Overheid en ISO 27001/27002) en technologische toepassingen
 • Je hebt affiniteit met en kennis van processen en ontwikkelingen op één of meer van de volgende deelgebieden: natuur, geo-informatie, e-overheid, duurzame ruimtelijke ontwikkelingen en water
 • Je hebt aantoonbare ervaring als information security officer of adviseur gegevensbescherming
 • Je hebt ervaring met het werken in een complexe, dynamische omgeving, bij voorkeur binnen de overheid
 • Je hebt van nature een positief-kritische houding
 • Je neemt initiatief om anderen te motiveren noodzakelijke stappen te zetten
 • Je kunt helder communiceren en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent analytisch, oplossingsgericht, pragmatisch en daadkrachting. Ook werk je graag samen, ben je organisatie sensitief en kan je strategisch denken

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto Max. € 4.959 p/m

- een salaris van maximaal € 4.959,40 bruto per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 11 cao-provincies) op basis van 36 uur per week
- naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van 22,37% (dit is inclusief vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering(8,3%). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard.

lees meer

Overige info Wij bieden jou
 • een dienstverband voor één jaar, met vooruitzicht op een vast dienstverband
 • een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor circa 25 uur per week (0,7 fte)
 • woon-werkverkeer vergoed op basis van OV
 • een moderne, open werkomgeving, op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren?
Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv via de ''Solliciteer'' button. De sluitingsdatum van de vacature is 19 januari 2020.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de Coördinator Informatievoorziening op nummer 085-486 22 22. Zij staat je graag te woord.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Coördinator Informatievoorziening
085-4862222
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht