Vacature Business- en Informatie Analisten - Amsterdam

in Amsterdam

UWV
 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Sla jij de brug tussen Business en IT? Duik je in gebruikerswensen? En vind je het gaaf om key users te adviseren en oplossingsrichtingen aan te dragen? Lees dan snel deze nieuwe vacature bij UWV!

Wat ga je doen?
Met 1,2 miljoen klanten die maandelijks een uitkering van UWV ontvangen en met duizenden collega’s, heb je als Business Analist IT bij UWV volop uitdaging. Je weet de impact van veranderingen op het IT-landschap in te schatten én over het voetlicht te brengen. Veranderingen door nieuwe wet- en regelgeving én door gebruikerswensen.

In de applicatiegedreven organisatie die UWV is, overzie jij de systeemimpact van nieuwe producten en diensten. Jij weet als geen ander dat een vakkundige probleem- en veranderanalyse aan de wieg staat van een goed ontwerp. Hierin ben je dus een kei! Je vertaalt complexe vraagstukken naar haalbare oplossingsrichtingen. Tactvol adviseren aan stakeholders is jou zondermeer toevertrouwd.

Dat mag je doen in een uitdagend en groot IT-landschap. Met nog werkende legacy systemen, (ver)nieuwbouw, nieuwe Java en dot.net applicaties en met technologieën als SaaS en Business Rule Management Systemen. En met collega’s die Agile werken nét zo leuk vinden als jij.

Daagt dit jou uit? Dan heten we je welkom.

lees meer

Functie-eisen Wat we van je verwachten
Wat neem je mee?
Je bent een zelfstarter, eager en brengt energie mee. De vraag achter de vraag scherp krijgen vind je leuk. Kom je als Business Analist IT bij ons werken, dan kies je voor een uitdagende IT-omgeving, voor invloed en maatschappelijke impact. Als Business Analist IT heb je:
 • een bachelor of master behaald;
 • affiniteit met IT en grootschalige IT-landschappen;
 • ervaring met business analyse technieken en methodieken gericht op modelleren en evalueren van de bedrijfsvoering;
 • bij voorkeur ervaring met informatie analyse technieken: verander- en probleemanalyse en consequentiestudie, impactanalyse en met informatie- en gegevensmodellen;
 • bij voorkeur ervaring met de beginselen van IT- en businessarchitectuur en inrichtingsprincipes.

Je hebt alles in huis om je als expert door te ontwikkelen, bijv. in Business Rule Management Systemen. Je communiceert makkelijk, bent organisatiesensitief en kunt schakelen met diverse stakeholders. Tenslotte ben je klant- en resultaatgericht en een kei in samenwerken.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving Iets meer over Informatievoorziening binnen ons bedrijfMeer over InformatieVoorziening bij UWV Zinvol werk plús een inhoudelijke uitdaging. Dat is precies wat wij je te bieden hebben. Want bij UWV werk je elke dag aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.We bieden dienstverlening die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders. Binnen de Informatievoorziening (IV) organisatie werken we hieraan met 1500 professionals. Veelal vanuit het hoofdkantoor te Amsterdam Sloterdijk. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe IT-leveranciers.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.177 - € 5.396 p/m

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam