Vacature Coördinerend Technisch Specialist Informatiebeveiliging

Vacature Delft

Technisch Specialist ICT
Gemeente Delft
 • Gemeente Delft Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Je rol
Informatie binnen de gemeente moet vertrouwelijk, integer en beschikbaar zijn. Jij bent daar medeverantwoordelijk voor, onder andere door de infrastructuur en data te beschermen tegen ongewenste inbreuken en uitval. De CISO (Chief Information Security Officer) heeft hierin een overkoepelende, organisatorische rol .Jij bent de technische professional die op technisch-inhoudelijk vlak verantwoordelijk is voor de realisatie van dit doel .

Je bent de coördinator van het gemeentelijk SOC (Security Operations Center). Dit houdt in dat je samen met enkele securityspecialisten kwetsbaarheidsanalyses uitvoert ondersteund door een SIEM, risicomanagement doet en optreedt bij incidenten. Jij bent bij zo’n beveiligingsincident verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke coördinatie. Een snelle analyse en adequate reactie om een incident te beheersen en op te lossen worden hierbij van jou verlangd om daarna verbetermaatregelen voor te stellen op basis van je evaluatie. Wat behoort er nog meer tot je takenpakket? Risico-inventarisaties en kwetsbaarhedenscans uitvoeren, voorstellen toetsen op de impact voor technische informatiebeveiliging, nieuwe ontwikkelingen vertalen naar ons IT-landschap en het verhogen van het kennisniveau bij andere IT-specialisten, met als doel het naar een hoger niveau tillen van het informatiebeveiligingsniveau van de organisatie.

Je werkplek
De functie is onderdeel van de informatiebeveiligingsorganisatie, een netwerkorganisatie die door de CISO wordt aangestuurd. Hierin werken specialisten uit verschillende organisatieonderdelen samen aan het informatiebeveiligingsprogramma. Deze collega’s komen voornamelijk van de afdelingen IT, Juridische Zaken, Advies en Controlling.
Jij komt te werken op de afdeling IT. Deze afdeling is volop in beweging. Automatisering en informatisering zijn onontbeerlijk geworden voor het gemeentelijk proces. Meedenken en adviseren over ontwikkelingen neemt een steeds belangrijker plaats in het werk in. Op de afdeling IT werkt een hechte professionele club die goed samenwerkt en menselijke maat voorop zet. Er liggen veel kansen om je kennis en kunde verder te verdiepen en te verbreden.

lees meer

Functie-eisen Je profiel
Natuurlijk gezag en overtuigingskracht, dat heb je als coördinator van de technische informatiebeveiliging. Net als het vermogen om het hoofd koel te houden en snel te handelen als de situatie daarom vraagt. Je stapt zonder problemen de organisatie in als dat nodig is om tot een oplossing te komen. Je bent van jezelf goed in overzicht houden en past dit moeiteloos toe in je functie. Dat betekent dat je de hele IT-infrastructuur goed overziet. Ook ben je goed in samenwerken, dit is belangrijk omdat je functie binnen een netwerkorganisatie valt. Als laatste ben je inventief en sterk in risicoanalyse. Belangen, hoofd- en bijzaken weet je altijd goed tegenover elkaar af te wegen.

Andere eisen:
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO-opleiding op technisch gebied.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van Informatica, waarvan minimaal 3 jaar in informatiebeveiliging.
 • Je hebt diepgaande kennis en vaardigheden in het vakgebied Informatica en bent in het bezit van één of meerdere certificeringen (CISSP of vergelijkbaar).
 • Je hebt ervaring met en/of kennis van Security Information & Event Management (SIEM), Security Operactions Center (SOC) en Threat Intelligence (TI).
 • Je hebt ervaring met en/of kennis van ITIL, BIG/BIO (ISO 27001/27002) en andere relevante wet- en regelgeving zoals AVG.
 • Je bent op de hoogte van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van IT en informatieontwikkeling.

We spreken ook graag met kandidaten die menen binnen een jaar te kunnen voldoen aan dit profiel. Als talent en competenties aantoonbaar in voldoende mate aanwezig zijn, zorgt Delft voor verdere opleiding en coaching tot het gewenste werk- en denkniveau.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Delft. Laat zien wat je kan
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 5.520 p/m

Wat we bieden
Ons aanbod
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.520,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12). Voor zeer goede kandidaten is een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

lees meer

Overige info Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Chris Timmer (Afdelingshoofd Informatietechnologie) via 06 5273 9019 of met Hanneke Koenen (CISO/FG a.i. gemeente Delft) via 06 5363 4195.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Chris Timmer
06 5273 9019
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Delft Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Delft