user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Software Engineer bij Centraal Bureau voor de Statistiek

Software Developer
Centraal bureau voor de statistiek
 • Centraal bureau voor de statistiek Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Software Engineer Den Haag

Teaser:
Spreken moderne IT-thema's zoals Domain Driven Architectuur, TDD (Test Driven Development), continuous delivery, microservices en Cloud Foundry jou aan? Zie jij het als een uitdaging om te participeren in complexe IT-trajecten en in een Agile team te werken bij een maatschappelijk relevante organisatie? Wil jij aan de slag in een ongekend groot applicatielandschap?

Waar kom je te werken?
Je komt bij ons Agile team SER (Sociaal-Economische en Ruimtelijke Statistieken) te werken binnen het CBS. Op dit moment bestaat het team uit twee ontwikkelaars, een informatieanalist, product owner, scrummaster en een tester. Ons team is verantwoordelijk voor het onderhoud en de doorontwikkeling van maatwerkapplicaties die gebruikt worden binnen SER. Op dit moment hebben wij ongeveer 20 verschillende applicaties in beheer, een echte uitdaging dus!
De multidisciplinaire Agile teams zijn goed voor ongeveer de helft van de in totaal 130 mensen, die bij onze IT afdeling werken. Met een mix van jonge en oude collega’s zijn we bij BIT verantwoordelijk voor ons eigen rekencentrum, de maatwerk en COTS software en het platform daarvoor.

Het werk
Als lid van het DEV-team besteed je veel tijd aan het ontwikkelen, beheren en automatisch testen van onze maatwerk software. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van verschillende applicaties die gebruikt worden om de Sociaal-Economische en Ruimtelijke Statistieken te maken. Je werkt op dagelijkse basis aan systemen van verschillende statistieken: Energie, Sociale Zekerheid, Doodsoorzaken etc. Het werk is dus erg gevarieerd, geen dag of sprint is hetzelfde. Het team werkt volgens de Scrum methodiek, om samen met onze eindgebruikers tot de statische tools te komen, waarmee zij op hun beurt hun werk goed kunnen doen. Komende jaren krijgen we de beschikking over het cloudplatform Pivotal Cloud Foundry, wat een uitstekende basis is voor container gebaseerde microservice applicaties. Daarvoor zullen we ook onze applicaties gaan vernieuwen, om optimaal te profiteren van de voordelen.

lees meer

Functie-eisen Jouw profiel
We zoeken een verbindend, sociaal mens; iemand die zin heeft in teamwerk en een actieve rol wil spelen in teamontwikkeling. Je bent in staat op klantwensen te vertalen in software-ontwerpen. Je hebt bij voorkeur;
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
 • Ervaring met C#, ASP.NET MVC, Javascript of Typescript, HTML, CSS en SQL server.
 • Ervaring met Build en Release met Team Foundation Server en Powershell.
 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling.
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team.
 • Je bent enthousiast over het werken in een Agile team dat zich bezighoudt met zowel nieuwbouw van applicaties als het beheer van (legacy) applicaties.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Ons aanbod

• Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar samenwerking, vakmanschap en verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
• Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
• Vakantiegeld uitkering van 8%.
• Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
• Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken
• Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
• Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling
• Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

lees meer

Overige info Meer weten?
Voor inhoudelijke informatie over de functie en over de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Niels Franzen, Corporate Recruiter, op telefoonnummer 06-10664044.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Niels Franzen
+316106640440
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag