user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Software Engineer

Software Developer
Centraal bureau voor de statistiek
 • Centraal bureau voor de statistiek
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Als lid van een Agile team zorg jij er samen met je teamleden voor dat elke sprint software opgeleverd wordt die bijdraagt aan de doelen van het CBS en in het bijzonder de afdeling waar jullie waarde voor leveren. Met een specialisatie in Software Engineering, besteed jij vooral veel tijd aan het ontwikkelen van software om invulling te geven aan de wensen van de Product Owner. Naast het ontwikkelen van nieuwe software werk je ook aan changes op bestaande software. Je zorgt er samen met je team voor Je stelt je T-shaped op, wat betekent dat je bereid bent in alle disciplines binnen het team je steentje bij te dragen als dat nodig is.

Als software engineer vind je het leuk inhoudelijke discussies te voeren en samen met andere engineers een stuk software te bouwen, om zo van elkaar te leren. Doordat je een actieve en betrokken rol hebt in grote en complexe trajecten ben je regelmatig proactief aan de slag met complexe vraagstukken.

Je ontwerpt en bouwt op basis van de opgestelde architectuur. Je stelt zelfstandig of in samenwerking met de architect de programmaspecificaties en de applicatiestructuur op. Je bouwt en modelleert software. Daarnaast maken programmatesten deel uit van je werk. Je stelt documentatie op voor het beheer van de applicatie.

lees meer

Functie-eisen Wij zijn op zoek naar een betrokken en proactieve software engineer. We zien graag de volgende zaken terug in je cv/motivatiebrief:
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
 • Ervaring met C#, ASP.NET MVC, Javascript of Typescript, HTML, CSS en SQL server.
 • Ervaring met Build en Release met Team Foundation Server en Powershell.
 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling.
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team.
 • Je bent enthousiast over het werken in een Agile team dat zich bezighoudt met zowel nieuwbouw van applicaties als het beheer van (legacy) applicaties.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar samenwerking, vakmanschap en verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op mogelijk een vast dienstverband.
Software Engineer
Score: 9.9
Stemmen: 46

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Heerlen