user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Backend software engineer

Back-end (Web)DeveloperSoftware Developer
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving "Wat ik het leukste vind aan mijn functie? Dat ik werk met state-of-the-art technologieën en op die manier op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Hierdoor kan ik echt een bijdrage leveren aan opsporing, en iets betekenen voor de maatschappij." Laurens - Teamlid data gedreven opsporen bij de FIOD.

Opsporing en toezicht houden zijn de hoofdtaken van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) van de Nederlandse Belastingdienst. Opsporing op het gebied van economische, financiële en fiscale fraude, en toezicht op economisch en financieel gebied. Team Data Gedreven Opsporen (DGO) ontwikkelt producten die rechercheurs helpen bij het doen van hun werk: het opsporen van financiële fraude en belastingfraude. Door onze producten kunnen rechercheurs sneller en overzichtelijker grote hoeveelheden data analyseren.

In jouw rol als Backend software engineer bij het DevOps-team van DGO werk je aan de ontwikkeling en het beheer van de backend van onze systemen. Dat doe je binnen een moderne microservice-architectuur en in een Agile-omgeving. Ook de ontwikkeling van de servicelaag (web-/REST) hoort bij je verantwoordelijkheden. Je werkt met een moderne technologie-stack, zoals Spring Boot , Java en Python, en verbetert onze bestaande applicaties en diensten.

Tot slot draag je bij aan het optimaliseren en beheren van de continuous delivery- en continuous integration-straat en aan het verbeteren van onze architectuur. Dat doe je door proactief slimme oplossingen en ideeën aan te dragen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Laurens? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige, werkzaamheden? Neem dan contact op met Martijn.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- bachelordiploma óf beschikt over de gevraagde werkervaring.
 • Je hebt minstens drie jaar werkervaring als backend-ontwikkelaar, waarbij je minimaal twee jaar Java/Scala hebt toegepast in je werk.
 • Je hebt ervaring met continuous integration, waaronder werken met Jenkins (inclusief Maven).
 • Je hebt kennis van databases, bij voorkeur PostgreSQL, Elasticsearch of Neo4J.
 • Je hebt ervaring in pair-programming en in het schrijven van unittests.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met containerized development en microservices.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • accuraat werken
 • samenwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent een backend-ontwikkelaar die graag innovatieve oplossingen bouwt in een complexe omgeving. Daar zet je je creativiteit bij in. Je kunt goed communiceren met je collega's en hebt je werk goed georganiseerd. Vanzelfsprekend ben je geïnteresseerd in het opsporingsproces.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Salaris­niveau
schaal 11

Salaris­omschrijving
In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris
Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)

Dienst­verband
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling

Contract­duur
Tijdelijk 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling

Minimaal aantal uren per week
32

Maximaal aantal uren per week
36

Rijbewijs
B

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. Je wordt pas bij de FIOD benoemd nadat er een Verklaring Omtrent Gedrag naar aanleiding van het antecedentenonderzoek is afgegeven. Als deze niet kan worden afgegeven, volgt geen aanstelling.

lees meer

Backend software engineer
Score: 9.7
Stemmen: 23

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam