user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Applicatieconsultant Asset Management

ApplicatiebeheerderBusiness Consultant
BAM Infra Nederland
 • BAM Infra Nederland
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Help jij BAM de transitie naar de digitale enterprise vorm te geven en technisch te realiseren? Heb jij ervaring, affiniteit en ambitie in het domein van Assetmanagement en Standaard Repeterende Diensten (SRD)? Dan ben jij onze nieuwe collega voor de afdeling informatiemanagement.

Wat ga je doen?
BAM zet zwaar in op Asset Management in de Infra-sector. Als Applicatieconsultant Assetmanagement bij BAM draag je bij aan de doorontwikkeling van dit belangrijke speerpunt. Met je kennis van Asset Management en beheer- en onderhoudsprocessen en –applicaties help je de BAM Infra organisatie de toekomst in.

Wij hebben binnen BAM Infra Nederland de intentie om voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste platformen en applicaties. Dit zie jij dagelijks vanuit je rol als Applicatieconsultant ook terugkomen. De Asset Management processen worden ondersteund door een professioneel en modern applicatielandschap met applicaties als IBM Maximo en SAP S/4HANA. Vanuit je rol als Applicatieconsultant draag je bij aan de verdere ontwikkeling van applicaties op het gebied van onderhoudsmanagement, fieldservice, customer service en Internet-of-Things. Je werkt hierin nauw samen met de collega’s uit de lijnorganisatie, zoals projectleiders, procesmanagers, werkvoorbereiders en engineers. Je bent continu bezig om nieuwe ontwikkelingen te bedenken en toe te passen. Je hebt een passie voor het toepassen van nieuwe technologie. Zo zet BAM Infra zwaar in op toepassing van IoT en AI in haar diensten en producten. Zo hebben we bijvoorbeeld Asset Management IoT en AI oplossingen op het spoor en in gemalen.

Wat worden je belangrijkste resultaat gebieden?/Hoe ziet je rol er uit tijdens een project?
 • Intensieve samenwerking met en professionele ondersteuning van key-users en product-owners uit de business.
 • Functionele en technische ondersteuning, beheer, ontwikkeling en innovatie van bedrijfskritische Asset Management applicaties (met name Maximo);
 • Plannen, bewaken en uitvoeren van de operationele roadmap van Asset Management applicaties;
 • Meedraaien in vernieuwings- en verbeteringsprojecten digitalisering Asset Management;
 • Inrichten van de Assetmanagement processen en systemen op de nieuwe grote projecten en contracten van BAM Infra.
 • Ontwerpen en technisch realiseren van integraties tussen diverse applicaties met als doel verdere digitalisering en automatisering van het Asset Management ketenproces;
 • Mede inrichten, implementeren en uitrollen van nieuwe functionaliteiten/features binnen het SRD applicaties landschap;
 • Uitvoeren beheer taken, gebruikers ondersteuning en gebruikerstrainingen;
 • Mede vormgeven van onze wendbare en voorspelbare organisatie via de agile en DevOps principes.

Naast deze kerntaken ben je nauw betrokken bij de gezamenlijke ontwikkeling van Asset Management processen, met de business en Informatiemanagement collega’s en andere betrokkenen. Je bent actief op zoek naar verbinding en samenwerking tussen partijen.

lees meer

Functie-eisen Wie zoeken wij?
 • Je hebt een afgeronde technische bèta WO opleiding, bij voorkeur richting Business & ICT, Wiskunde of Informatica;
 • Je hebt functionele- en technische kennis en ervaring op het gebied van onderhoudsmanagement- en field service applicaties, bij voorkeur IBM Maximo. Je hebt een practische hands-on instelling.
 • Kennis van IoT platformen is een pré.;
 • Je hebt kennis van- en ervaring in asset management en beheer- en onderhoudsprocessen;
 • Meerdere jaren praktijkervaring (minimaal 3 jaar) in een beheer- of onderhoudsomgeving;
 • Je staat voor professionaliteit, deskundigheid, samenwerking en innovatie. Je bent altijd op zoek naar verbetering.
 • Je standplaats is op papier Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit. Je bent met grote regelmaat onderweg naar andere BAM locaties (met name Den Bosch en Breda);
 • Je hebt ervaring met PRINCE2 en ITIL processen. Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch, een netwerker en conceptueel sterk.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving BAM Infra Nederland is een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers. BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Je maakt onderdeel uit van het team Informatie Management. Het team bestaat onder andere uit informatiemanagers, projectmanagers, business analisten en applicatieconsultants. Het team kenmerkt zich door groei, samenwerking en kennisdeling. De afdeling speelt een cruciale rol bij onze strategische thema digitalisering.

Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.

lees meer

Applicatieconsultant Asset Management
Score: 9.9
Stemmen: 39

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Gouda