user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Data Quality Specialist

Business AnalistData Analist
VodafoneZiggo
 • VodafoneZiggo
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving VodafoneZiggo nog succesvoller laten zijn met data: jij regelt het.

Dit doe je voor onze klant
In deze brede rol als Data Quality Specialist zorg je dat onze organisatie bekend raakt met data quality & data governance. Het belangrijkste doel hiervan is dat je VodafoneZiggo nog succesvoller laat zijn door data insights. Het is een uitdagende rol omdat je samen met het team data governance & data quality nog beter op de kaart gaat zetten binnen en dit tegelijkertijd organisatie breed (verder) implementeert.
Met jou als Data Quality Specialist binnen het Data Quality Center of Excellence team maak jij jouw stakeholders bewust van het belang van data governance & data quality. Je leert, creëert, loopt voorop, overtuigt, creëert commitment en weet je stakeholders hierin mee te krijgen en te managen.

Je rapporteert aan de Data Quality Manager en zet je, samen met het team, in op het organisatiebreed verbeteren van de data quality. En daar blijft het niet bij. Samen vanuit de Data Quality Center of Excellence ontwikkel je, implementeer, beheer en verbeter je data governance & data quality binnen onze hele organisatie. Zo zorgen wij ervoor dat al je stakeholders kunnen rekenen op inzichten en data die kloppen, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Binnen het Data Quality Center of Excellence liggen verscheidene uitdagingen, waarbij je de ruimte krijgt om je verder te specialiseren, groeien en een echte expert te worden. In deze tijd, een unieke kans om in een team te werken, welke VodafoneZiggo nog succesvoller laat zijn met data.

Zó doe je dit
 • Binnen de Data Quality Center of Excellence ontwikkel, implementeer en beheer je samen met het team de data governance & data quality strategie en doelstellingen van VodafoneZiggo.
 • Je haalt voldoening uit het delen van je kennis en geeft handvaten aan je collega’s, zodat zij succesvol kunnen zijn met de data.
 • Continu kijken waar het beter kan. Je signaleert en implementeert verbeteringen in bestaande en nieuwe processen en systemen om zo slechte datakwaliteit te voorkomen.
 • Data governance & data quality verbeteren. Denk aan implementatie van data quality-KPI’s en dashboards, het oplossen van data quality issues, het inrichten van metadatamanagement of het beleggen van rollen en verantwoordelijkheden in de organisatie.
 • Organisatie breed sturen op de verbetering van datakwaliteit door bijvoorbeeld dataowners hierin te challengen, te ondersteunen en succesvol te laten zijn met hun data.
 • Ambassadeur zijn van data governance & data quality in de organisatie. Je adviseert je stakeholders op alle niveaus, creëert 24/7 bewustzijn en draagvlak en zorgt dat alle verbeteringen organisatiebreed en gezamenlijk worden doorgevoerd.

lees meer

Functie-eisen Jij versterkt
VodafoneZiggo heeft alle BI-activiteiten ondergebracht in een centraal Business Intelligence Competence Center (BICC). In totaal werken er in het BICC zes teams met specialisten die allemaal een eigen achtergrond en cultuur meebrengen. Iedereen is analytisch, maatschappelijk betrokken, energiek en trots op zijn/haar werk. Samen inspireren we elkaar en als echte liefhebbers van het vak dragen wij bij aan het creëren van business insights door data. Binnen het Data Quality Center of Excellence ben jij als Data Quality Specialist deel van een gemotiveerd team, van vijf – met jou erbij zes – specialisten. Jouw directe collega’s geven samen vorm aan een specialisme dat zich snel ontwikkelt en waar nu veel in gebeurt. Er wordt geleerd, kennis gedeeld, uitgedaagd en gecreëerd, waarbij wij de organisatie succesvol laten zijn met data. Je gaat nauw samenwerken met je directe collega’s en je manager maar zeker ook met veel collega’s door de gehele organisatie heen. Je manager daagt je uit en ondersteund je daar waar nodig. Samen vanuit onze Data Quality Center of Excellence geven we vorm aan dit interessante vakgebied.

Jij hebt hét
Daad- en overtuigingskracht om je collega’s te beïnvloeden en bewust te maken van het belang van data governance & data quality binnen een organisatie. Je combineert een ijzersterk analytisch vermogen met goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om inhoudelijk het gesprek met je stakeholders aan te gaan en kan met mensen meepraten en meedenken. Je bent enthousiast, integer, hebt een positief-kritische blik en haalt plezier uit het ondersteunen van je collega’s . Ook heb je voor deze vacature Data Quality Specialist bij VodafoneZiggo:
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Ervaring als analist.
 • Bij voorkeur ervaring met proces analyses en proces optimalisatie.
 • In ieder geval 3 jaar ervaring, bij voorkeur opgedaan:
  - bij een corporate organisatie met een grote data- en BI-afdeling
  - in een data quality- of data-analyserol
 • Kennis en ervaring met data governance, metadatamanagement, data quality en de implementatie en het gebruik van bijbehorende tooling en de drive om hierin verder te specialiseren.
 • Goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheden. Mondeling, maar ook schriftelijk.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving VodafoneZiggo is een krachtenbundeling van twee sterke Nederlandse bedrijven. Samen vormen we sinds januari 2017 een ijzersterke combinatie in Nederland. Als communicatieprovider bieden we onze klanten het beste aan entertainment, mobiele telefonie, vaste telefonie en internet. Met onze producten en diensten inspireren we mensen, bedrijven en de samenleving om contact te maken. Of dat nu onderweg, thuis of op het werk is.

Met meer dan 8.000 medewerkers zijn we vol energie, ambitieus en maatschappelijk betrokken. Trots op wat wij presteren en met wie we dit doen. Met voor ieder veel ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en kansen te benutten.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

• Een enthousiast team.
• Praten over Data Quality Opportunities in plaats van Data Quality Issues.
• Werken op het mooiste kantoor van Nederland.
• Bereid om het verschil te gaan maken.
• Een ambitieuze werkgever. We willen het beste voor jou en je collega’s.
• Een goed salaris. Feilloos afgestemd op je achtergrond.
• Financiële voordelen. Denk bijvoorbeeld aan regelingen met betrekking tot je verlof, pensioen en (andere) gunstige regelingen.
• Specialisatie mogelijkheden, binnen de Data Quality Center of Excellence ruimte om te leren en verder te specialiseren.
• Groeipotentie. Wij bieden de (door)groeimogelijkheden. Aan jou om deze te benutten.

lees meer

Data Quality Specialist
Score: 8.0
Stemmen: 34

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht