user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Cybersecurity IT Engineer Digital Grid Operations

ICT Security Consultant
Siemens Nederlands N.V.
 • Siemens Nederlands N.V.
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Binnen onze realisatie afdeling in de divisie Energy Management, zijn wij op zoek naar een collega die het team Digital Grid Operations komt versterken op het gebied van cybersecurity. Onze elektrische energie beveiligingen en automatisering systemen en projecten hebben veel te doen met cyberveiligheid.

Ben jij een elektrotechnisch geschoolde vak man of vrouw, heb je affiniteit energietechniek en/of automatisering en heb je aantoonbaar ervaring met interesse op het gebied van cyber security die zich wil verdiepen in het grensvlak tussen en IT en OT om zo mee te werken aan het beschermen van onze vitale systemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Als IT cybersecurity engineer draai je mee in de projecten die wij uitvoeren. Je denkt mee over het ontwerpen van oplossingen voor onze klanten op het gebied van energie beveiligingen, stations automatisering (SCADA-systemen), netwerken, etc. waarbij jij specifiek kijkt naar cybersecurity. 

Wat worden jouw verantwoordelijkheden?
 • Je werkt mee in projectteams om de eindoplossing voor de klant te maken en deze uiteindelijk bij de eindklant op de site in bedrijf te stellen.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van relevante standaarden op het gebied van cybersecurity voor stations automatisering en SCADA-toepassingen, en zorgt voor de implementatie hiervan
 • Je doet mee met de engineeringactiviteiten van het project op jouw deelgebied.
 • Je assisteert bij het maken van een voorontwerp, detailontwerp en uitvoeringsontwerp, en schijft de bijbehorende documentatie.
 • Je zet je in voor de vertaling van het uitvoeringsontwerp naar implementatie.
 • Je assisteert bij afnames met externe leveranciers, inbedrijfstelling bij eindklant en leveren van nazorg voor jouw deelgebied.

lees meer

Functie-eisen Wat heb je nodig om voor deze functie in aanmerking te komen?
Wij zoeken een enthousiaste professional die zich verder wil ontwikkelen. Je kan goed met anderen communiceren, je houdt er van je kennis constant uit te breiden en te verdiepen en je bent een echte team speler die gericht is op resultaat.

Daarnaast heb je:
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau met een afgeronde relevante, bij voorkeur elektrotechnische, opleiding;
 • kennis van ICT: netwerken, serverbeheer, VMware toepassingen, etc;
 • aantoonbare interesse in of kennis van cybersecurity;
 • aantoonbare interesse in of kennis van industriële automatisering (SCADA-systemen);
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving In Nederland leveren we zowel producten, systemen, installaties als diensten. Met dit gevarieerde leveringsprogramma bestrijken we vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij ons totaaloplossingen op het gebied van Power and Gas, Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory en Process Industries & Drives. Met deze zeven divisies geven we antwoord op de maatschappelijke vragen die de megatrends met zich meebrengen.
Maar weinig organisaties zijn in zoveel landen en industriële branches actief als Siemens. Wereldwijd werken er zo’n 300.000 medewerkers bij Siemens, waarvan er 3000 werkzaam zijn in Nederland. We bieden een breed scala aan innovatieve oplossingen voor energie-efficiëntie, industriële productiviteit, betaalbare gezondheidszorg en intelligente infrastructuur. De focus ligt daarbij steeds meer op duurzaamheid.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Wij bieden je een fulltime baan (parttime mogelijk tot 32 uur) in een innovatieve en professionele werkomgeving, met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo beschikt Siemens over een eigen learning-afdeling, waarin wij zelf trainingen aanbieden. Verder krijg je 27 verlofdagen en 13 ADV-dagen per jaar. Waardering, kansen en mogelijkheden zijn sleutelonderdelen van werken bij Siemens. Van flexibele beloning tot mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de maatschappij en van carrièremogelijkheden tot een veilige, gezonde en moderne werkomgeving.

lees meer

Cybersecurity IT Engineer Digital Grid Operations
Score: 8.3
Stemmen: 47

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag