user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature IoT Consultant

in Gouda

BAM Infra Nederland
 • BAM Infra Nederland
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Sta jij voor innovatie en krijg je energie van het realiseren van technische IoT oplossingen? BAM biedt een creatieve rol waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en visie. Durf jij deze uitdaging aan?

Wat ga je doen?
Als IoT consultant ben je een spin in het web. Je coördineert het ‘IoT ecosysteem’ om uiteindelijk een werkende IoT oplossing op te leveren. Je hebt verstand van sensoren, data platformen, de analytics omgeving en mogelijke “connectivity”. Je bent in staat kansen te zien voor IoT toepassingen in de Infra markt en in staat deze kansen te verzilveren met goede oplossingen. 
Digitalisering brengt in toenemende mate verandering in de Infra branche. Juist op dit vlak speel jij als IoT consultant een belangrijke rol. Je staat voor innovatie en je krijgt energie van realiseren van technische IoT oplossingen. We bieden een creatieve rol waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en visie. Wij zien jou als een innovatieve pionier!

Wij hebben binnen BAM Infra Nederland de intentie om voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste platformen en applicaties. Dit zie jij dagelijks vanuit je rol als ontwikkelaar ook terugkomen. Je bent continu bezig om nieuwe ontwikkelingen te bedenken en toe te passen. Je bent gedreven en je hebt een passie voor business development en de toepassing van nieuwe technologie in deze nieuwe producten en diensten voor BAM Infra klanten. BAM Infra zet zwaar in op toepassing van IoT in haar diensten en producten. Zo hebben we bijvoorbeeld IoT oplossingen op het spoor en in gemalen.

Hoe ziet je rol er uit tijdens een project? 
Tijdens sessies met de interne klant probeer jij de vraagstelling scherp te krijgen en blijf je door je nieuwsgierigheid veel vragen stellen aan de interne en soms externe klant. Samen bepalen jullie de scope van het project en werk je aan een passende (deel) oplossing.
Je werkt samen met data experts, specialisten met kennis van de aangesloten assets en applicatieconsultants.
BAM Infra Nederland heeft gekozen voor een PaaS-oplossing (Platform as a Service) op basis van het Microsoft Azure IoT-platform. Binnen dit platform ontwikkel jij een deel van de functionaliteiten die we aanbieden en lever je een grote bijdrage aan innovaties en ‘working prototypes’. Uiteindelijk lever jij een werkende en passende applicatie op de gestelde vraag. Je doet dit in samenwerking strategische IT partners van BAM.
BAM Infra Nederland ziet ook kansen in nieuwe SaaS IoT oplossingen en onderzoekt de mogelijkheden deze in de praktijk toe te passen.

Hoe ziet je functie er verder uit?
 • Je bent een hands-on technisch consultant van hoog niveau.
 • Je denkt mee over het opslaan, ontsluiten, analyseren en rapporteren van en over de data;
 • Je kent alle technische onderdelen van de IoT keten en helpt deze optimaal te laten samenwerken;
 • Je houd van je vak. Je bent altijd bezig met verdieping van je vakkennis en competenties;
 • Je werkt aan ontwikkeling en deployment van software release(s) volgens voorgeschreven procedures;
 • Je werkt zelfstandig en zoekt zelfstandig de samenwerking en verbinding binnen de IT afdeling en de lijnorganisatie;
 • Je initieert verbeteringen binnen het IoT landschap.
De afdeling informatiemanagement acteert binnen BAM Infra Nederland en wil nadrukkelijk meer eigen kennis opbouwen van technische IoT vraagstukken. 

lees meer

Functie-eisen Wie zoeken wij?
 • Je hebt een afgeronde technische bèta HBO/WO opleiding, bij voorkeur richting Business & ICT, Wiskunde of Informatica;
 • De functie is ideaal voor kandidaten met meer dan 5 jaar werkervaring;
 • Je werkt graag met MS Azure, Amazon WebServices en/of Google;
 • Je staat voor innoveren en je wilt verbeteren. Je zoekt verbinding met collega’s;
 • Je standplaats is op papier Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit;
 • Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch, een netwerker en conceptueel sterk;
 • En misschien wel het belangrijkste? Je IT skills: Internet-of-Things is helemaal jouw ding!

Wat bieden wij?
Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.

Wie zijn wij?
BAM Infra Nederland is een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers. BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.

Interesse?
Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Mijke Koukoulas, Talent Acquistion Specialist op telefoonnummer 06 29 15 61 46 of via e-mail mijke.koukoulas@bam.com

Heb je interesse in deze functie, solliciteer dan via de 'Solliciteer' button op deze pagina! Dat werkt snel en eenvoudig, en op die manier komen jouw gegevens direct en veilig in ons systeem, zodat we jouw cv de aandacht kunnen geven die het verdient.
Wij hechten veel waarde aan het naleven van de privacy wetgeving, kandidaten die per mail solliciteren moeten we helaas alsnog verzoeken om hun sollicitatie via de website te herhalen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Marktconform