user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Exploitatiespecialist monitoring

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Exploitatiespecialist monitoring
Belastingdienst

Functie­omschrijving

Ben jij nauwkeurig en accuraat? Heb jij dienstverlening hoog in het vaandel staan? En beschik jij over voldoende kennis en kunde om onze ICT-infrastructuur 24/7 in de lucht te houden? Ben jij de nieuwe exploitatiespecialist van de unit operations bridge van het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst (B/CIE)?

Een goed geoliede ICT-infrastructuur van de Belastingdienst is van essentieel belang voor het kunnen functioneren van de bv Nederland. En de unit operations bridge van B/CIE zorgt daarvoor. Binnen deze unit worden de ICT-platformen gemonitord en beheerd en worden events opgelost. De unit staat garant voor een professionele service monitoring op en het voorkomen van incidenten.

In jouw rol van exploitatiespecialist bewaak je de stabiliteit van onze ICT-infrastructuur. Je stelt alles in het werk om storingsvrije en betrouwbare services te leveren. Je monitort de technische componenten en de performance van de serviceketen en je neemt preventieve maatregelen om incidenten te voorkomen. Door jouw analyses van operationsdata ontstaat er inzicht in de complexe infrastructuur en voorkom je risicos, breng je effecten in kaart en reduceer je uitval. IT Operations Analytics (ITOA) stelt ons in staat om met de verzamelde big data in één oogopslag de IT-keten te overzien, zodat door nieuwe inzichten, anders denken en werken en het proactief ingrijpen bij incidenten crisissituaties kunnen worden voorkomen.

Je bent verantwoordelijk voor het implementeren en analyseren van geautomatiseerde monitorprocessen en je verricht data-analyses. Ook ben je verantwoordelijk voor de operationele aansturing bij teamoverstijgende events en verstoringen. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk volgens de standaards, richtlijnen en procesdefinities uitgevoerd. Kortom: je hebt een belangrijke rol in de continuïteit van onze bedrijfsprocessen en je kan dan ook worden opgeroepenbij calamiteiten.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je bent in het bezit van een mbo 4-diploma, bij voorkeur in een relevante ICT-richting zoals (technische) informatica.
 • Je bent bereid om een hbo-diploma te behalen in de (technische) informatica: een intellectuele capaciteitentest op hbo-werk- en denkniveau is dan ook onderdeel van het selectieproces.
 • Je bent bekend met ITIL en hebt uitgebreide kennis van ITSM.
 • Je hebt kennis van bedrijfsvoeringsprocessen en inzicht in de samenhang ervan.
 • En je bent bekend met Agile, Lean en Scrum.
 • Je beschikt over aantoonbare affiniteit met webhosting en platformkennis.
 • Het is een pre als jebeschikt over de certificatenLinux Redhat, Unix fundamentals basis, networking fundamentals en Splunk.

Jouw competenties?
 • besluitvaardigheid
 • stressbestendigheid
 • klantgerichtheid
 • initiatief
 • analytisch

Wat vinden we nog meer belangrijk? 
Je hebt een constructief positieve instelling en bent dienstverlenend. Je beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden (zowel in het Nederlands als Engels) en je kunt uitstekend samenwerken. Je denkt in oplossingen, bent creatief en in staat om je werk zelfstandig vorm te geven. Je bent enthousiast, gedreven, stressbestendig en in staat om onder tijdsdruk te presteren en het overzicht te behouden.

lees meer

Bedrijfsomschrijving De Belastingdienst is een onderdeel van het Ministerie van Financiën. Aan de Belastingdienst is de uitvoering van een groot aantal belastingwetten opgedragen. De meest bekende taak is de heffing en inning van belastingen en premies volksverzekeringen. Er zijn 6 miljoen particulieren en 1,1 miljoen ondernemers die belastingplichtig zijn. Jaarlijks verwerkt de Belastingdienst miljoenen aangiften en toeslagen van particulieren en ondernemers. Andere belangrijke werkprocessen zijn het onderhouden van contacten met de zeer grote ondernemingen, de opsporing van fraude en de douane-activiteiten.

De Belastingdienst int niet alleen, maar keert ook uit. Sinds de belastingherziening van 2001 is bijvoorbeeld het uitbetalen van voorlopige teruggaven uitgegroeid tot een belangrijke taak. Daarnaast heeft de Belastingdienst een belangrijke rol gekregen bij het uitbetalen van toeslagen die toeslaggerechtigden kunnen krijgen voor de kosten van kinderopvang, huur of zorg. Hiervoor is sinds 2005 het dienstonderdeel Belastingdienst/Toeslagen verantwoordelijk, waar voor circa 7 miljoen toeslaggerechtigden werkzaamheden worden verricht.

De BelastingTelefoon is het onderdeel van de Belastingdienst waar particulieren en ondernemers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld aangiften, premies en toeslagen. Hiernaast beantwoorden de medewerkers van de BelastingTelefoon vragen over de Douane en motorrijtuigenbelasting. Ook vragen van belastingplichtigen die in het buitenland wonen of daar een onderneming hebben worden behandeld. De medewerkers krijgen miljoenen telefoontjes per jaar.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.397 - € 3.240 p/m