Vacature Functioneel beheerder Publiek Domein - Leeuwarden

Leeuwarden

Een gemeente in Friesland
  • Een gemeente in Friesland
  • HBO of hoger
  • Detachering / Vast contract
  • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Voor een gemeente in Friesland zijn wij op zoek naar een functioneel beheerder.
Je bent verantwoordelijk voor een goede werking van diverse informatiesystemen zoals Key2, Qmatic, GBA-V, Oribi, City Permit, City Control en de gemeentelijke website. Vanuit je rol functioneer je als intermediair tussen de gebruikers, de adviseurs van andere teams en de leveranciers. Naast deze regierol adviseer je over de eventuele bijstelling van het beleid of het portfolio met wijzigingen en projecten.

Je volgt beleidsontwikkelingen op het gebied van de Basisregistratie Personen (BRP) en Invordering gemeentelijke belastingen & Kwijtschelding. Verder analyseer je tijdig welke invloed ze hebben op het gemeentelijke beleid en vertaalt beleidsontwikkelingen naar toekomstbestendige processen en oplossingen. Ook heb je continu verbeteren voor ogen om de kwaliteit van de BRP, de gemeentelijke website en Belastingen naar een hoger niveau te tillen en je adviseert over de benodigde procesverbeteringen en wijzigingen voortkomend uit de wet- en regelgeving en ontwikkelingen, zodat ze processen slimmer kunnen organiseren.

Je spreekt de gebruikers regelmatig om van elkaar te horen wat er speelt en vertaalt de wensen en de ontwikkelingen naar een verbetervoorstel. Je biedt support aan gebruikers en geeft trainingen. Je voert zelfstandig wijzigingen en aanpassingen door in de informatiesystemen. Uiteraard test je de nieuwe functionaliteiten, je organiseert gebruikerstesten en toetst de uitkomsten ervan bij collega's.

Tevens vervul je een rol in wijzigingen en projecten, waarbij je de belangen van de klant vertegenwoordigt en je bezighoudt met het opstellen van werkinstructies, toegang verlenen tot de juiste (onderdelen van de) informatiesystemen en andere voorkomende applicatiebeheer werkzaamheden om de werking van de informatievoorziening optimaal te houden. Ook lever je een pro-actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze gemeentebrede informatievoorziening en actuele en juiste stuurinformatie.

lees meer

Functie-eisen Je hebt een relevante HBO opleiding;
- Je hebt ervaring als functioneel beheerder en/of informatie adviseur;
- Je hebt kennis van beleid en ontwikkelingen op het gebied van de BRP en/of Belastingen;
- Je hebt kennis van sociale media en ontwikkelingen om dienstverlening naar hoger niveau te
  brengen;
- Je bent in staat zelfstandig op tactische niveau te acteren en samen te werken;
- Je weet vragen te vertalen naar concrete (technische) oplossingen in de informatiesystemen;
- Je bent integer, analytisch en dienstverlenend en je communiceert duidelijk en helder;
- Je bent resultaatgericht en nieuwsgierig en kunt prioriteiten stellen;
- Ook beschik je over een brede interesse in het verbeteren van processen en optimaliseren van de
  informatievoorziening.

lees meer

Overige info Arbeidsvoorwaarden
Allereerst natuurlijk een fijne werkplek in een gezellig ambitieus team waar hard wordt gewerkt maar zeker ook wordt gelachen. Als je aan de slag gaat, krijg je een uitdagende functie waar ruimte is voor initiatief. Daarnaast bieden wij jou goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget, flexibele werktijden en opleidingsfaciliteiten. Het salaris wordt in overleg bepaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- (standaardschaal 9) bij een 36-urige werkweek.

Een dienstverband bij de gemeente zelf middels een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar in de functie van Specialistisch medewerker E. Bij goed functioneren en op basis van beoordeling kan de tijdelijke arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Het team Informatie & Analyse kent een aantal specifieke resultaatgebieden, waaronder informatie- en datamanagement, functioneel beheer en applicatiebeheer van de informatievoorziening, documentatie- en informatievoorziening (digitaal en analoog) en beheer van specifieke basisregistraties waaronder BGT, BAG, BRO en BRP.

lees meer

Contactpersoon Niels Dijkstra
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Leeuwarden Bekijk alle soortgelijke vacatures