Vacature Technisch Testspecialist - Leeuwarden

Leeuwarden

Werken voor Nederland
 • Werken voor Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Met jouw ervaring en technische IT-kennis heb je keuze uit veel vacatures. Waarom je nu juist kiest voor deze vacature binnen het CJIB? Omdat jij hier de kans krijgt om deze kwaliteiten optimaal in te zetten in een afwisselende en uitdagende functie. Dit alles binnen een dynamische en IT- en datagedreven organisatie. Hier kun je echt waarde toevoegen!

Waarom solliciteren

 • Je krijgt energie van een functie waar je zowel je technische IT-kennis als affiniteit met testen en programmeren kwijt kunt.
 • Je wilt graag werken binnen een organisatie met een open communicatieklimaat, waar ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.
 • Je wilt graag een betrouwbare werkgever en komt in dienst bij de Rijksoverheid.

Wat ga je doen
Als technisch testspecialist ben je, samen met je collega’s, experts op het gebied van de testtooling binnen het CJIB. Je beheert, ontwikkelt, denkt mee én biedt ondersteuning aan testautomatiseringsissues en de testaanpak van de testtools. Je zorgt voor de implementatie van nieuwe versies en nieuwe technieken (Artemis, Cloud et cetera.) en je voert pakketselecties uit. Op nieuwe ontwikkelingen binnen het ICT-landschap speel je in, je onderhoudt testrobots en biedt ondersteuning bij problemen die de DevOps-teams of jouw collega-testanalisten ervaren. Dit doe je door hen te helpen met het automatiseren van testen en testrapportages en door het wegnemen van technische issues op testgebied en performancetesten. Customizations en add-ons programmeer je in C# of Java.

 “Als technisch testspecialist zet ik mijn technische IT-kennis binnen het vakgebied testen optimaal in. Zo weet ik veel af van testen, testtooling, testautomatisering en kan ik programmeren in verschillende talen, zoals Java en C#. Dit helpt mij ontzettend in deze functie. Hierdoor kan ik de beste testsupport bieden aan de DevOps-teams en ben ik zeker van de toevoegde waarde die ik lever. Dit maakt mijn werk uitdagend en zeer afwisselend” – Anniek van Dijk, technisch testspecialist.

Belangrijk binnen deze functie: kennisoverdracht
Kennisoverdracht is een belangrijk aspect binnen deze functie. Jij geeft workshops aan IT-collega’s over het gebruik van de testtooling en de testaanpak en je organiseert en presenteert kennisdeelsessies aan testanalisten. Je geeft als technisch testspecialist richting aan de manier van werken van testanalisten binnen de testtooling, door standaarden en werkwijzen op te stellen. Dit is iets wat jou goed ligt en waar je jouw communicatieve vaardigheden goed in kwijt kunt.

lees meer

Functie-eisen

Wie ben jij?
Jouw persoonlijkheid vinden we erg belangrijk. Jij bent enthousiast, denkt mee met je collega’s en brengt ideeën in, bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse stand-ups. Verder ben je pragmatisch, resultaat- en samenwerkingsgericht. Je bent analytisch sterk en luistert goed naar je omgeving. Omdat je je eigen ontwikkeling erg belangrijk vindt, werk je zowel aan je vakinhoudelijke als je persoonlijke ontwikkeling en aan de ontwikkeling van het team.

Daarnaast ben je gewend om in een complexe software-omgeving te werken, dit heb je ten minste twee jaar gedaan. We werken met name in JAVA en C#, daarom kun je in ieder geval met één van deze programmeertalen uit de voeten. We vinden het belangrijk dat je in het bezit bent van een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur informatiekunde of informatica. Verder heb je ervaring met:

 • testautomatisering, minimaal drie jaar, bij voorkeur met testtools als Tosca en Citrus;
 • Atlassian-producten zoals Jira, Bitbucket, Sourcetree;
 • CD/CI-tools zoals Jenkins, GIT en/of Bamboo;
 • installaties en inrichten van complexe testomgevingen, -rapportages en -straten;
 • testen van servicegeoriënteerde systemen;
 • werken in een DevOps-team;
 • werken met databases.

Wij maken graag kennis met je als jij jezelf herkent in bovenstaande omschrijving en de gevraagde competenties en vaardigheden, maar wij vinden een pre als je ook:

 • in staat bent om architectuurconcepten in detail te doorgronden;
 • kennis hebt van containertechnology of andere testtooling naast Tosca;
 • de volgende certificaten bezit: Certified Agile Tester (CAT), certificaten uit de ISTQB Foundation-trainingen en/of TMap NEXT-trainingen, Tosca, C# en/of JAVA.
 • bekend bent met de Algemene verordening gegevensbescherming.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.756 - € 4.430 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10
 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Meer informatie voordat je solliciteert?
Woorden op papier zijn statisch. Mocht je deze vacature lezen en meer beeld willen bij het CJIB en de functie van technisch testspecialist? Neem dan gerust contact met onze recruiter Anieke de Groot via 06 - 11 36 47 22). Zij brengt je graag in contact met een collega van het team Test Utilities die je meer kan vertellen over de collega’s, het werk en die je vragen kan beantwoorden.

Informatie over de procedure

 • Deze vacature staat zowel binnen als buiten de Rijksoverheid gepubliceerd. Medewerkers die al in dienst zijn bij de Rijkoverheid hebben voorrang binnen deze procedure.
 • Wij ontvangen graag een motivatiebrief en een cv in het Nederlands van maximaal twee A4.
 • Een assessment kan deel uitmaken van deze procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Test Specialist in Leeuwarden Bekijk alle soortgelijke vacatures