Vacature Functioneel beheerder Drife - Assen

Assen

Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Wat maakt jouw baan als functioneel beheerder bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in Assen zo bijzonder? Je werkt intensief samen in een DevOps-team en draagt bij aan een veiligere samenleving. Samen met jouw gedreven collega’s beheer en optimaliseer je het complexe systeemlandschap Drife: de landelijke planningstool voor de busjes die gedetineerden van a naar b brengen, bijvoorbeeld van gevangenissen naar rechtbanken. Een mooie uitdaging. 

De Dienst Vervoer en Ondersteuning(DV&O) is een landelijke dienst die onder andere het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen verzorgt. Het aanvragen en plannen van dit vervoer gaat via het systeem Drife. Aan jou de taak om te garanderen dat dit systeem optimaal functioneert. Jouw doel? Zorgen dat de informatievoorziening naadloos aansluit op de werkprocessen. Het oplossen van verstoringen en het doorvoeren van wijzigingen en aanpassingen staan daarbij centraal.  

Met de juiste informatie in Drife borg je de veiligheid van zowel je collega’s als de data. De applicatie garandeert bijvoorbeeld dat transportbeveiligers op de hoogte zijn van bevindingen van risico-adviseurs. Deze bevindingen zijn uiteraard afgeschermd voor externen. Het is belangrijk dat eindgebruikers met de applicatie overweg kunnen, jij ondersteunt hen daarbij door training en ondersteuning te geven. Ook zoek je actief naar verbetermogelijkheden door met eindgebruikers in gesprek te gaan.

In je DevOps-team schakel je met de technisch applicatiebeheerder, ontwikkelaar, functioneel tester, testautomatiseerder, informatieanalist en product-owner. Jullie vertalen wensen van eindgebruikers naar epics en userstory’s en stellen de prioriteiten. In kortcyclische sprints van drie weken zorgen jullie dat de userstory’s ontwikkeld, getest en uitgerold worden naar de productieomgeving. Daarnaast staan er interessante epics voor je klaar, waarbij je jouw ervaring volop kunt inzetten.

lees meer

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, zoals informatiemanagement.
 • Je hebt ruime ervaring als functioneel beheerder.
 • Je hebt ervaring met kortcyclisch in teamverband werken aan de hand van de agile- en scrum-methodiek en hebt het liefst ervaring in een DevOps-team.
 • Je kunt functioneel testen en hebt kennis van het BiSL-framework en beheerprocessen.

Dit is jouw kracht:
Jij hebt een passie voor je vakgebied en de drive om nieuwe kennis op te doen en eigen te maken. Daarnaast signaleer en analyseer je verstoringen in diverse applicaties, en vind je het geen probleem als dit af en toe buiten je reguliere werktijden gebeurt. Op basis van jouw analyses durf je besluiten te nemen. En zie je verbetermogelijkheden? Dan doe je voorstellen en ga je hier proactief mee aan de slag. Ook communiceren gaat je goed af: je kunt eindgebruikers duidelijk uitleggen hoe applicaties werken en houdt stakeholders op de hoogte van je werk. Dat doe je onder andere door goed te adviseren en rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk. Verder presenteer je jouw kennis graag aan collega’s en kun je goed samenwerken. Tot slot voel je je verantwoordelijk voor je werk en streef je naar optimale resultaten.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.756 - € 5.039 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10, schaal 11
 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een assessment en het maken van opdrachten kunnen onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met mevrouw K. Prins, manager Functioneel Beheer en Dienstenmanagement, via 06 - 12 97 06 01. Of met de heer E. Bril, recruiter Directie Informatievoorziening, via 06 - 51 05 09 85.
 • Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met het shared service center DJI, team Werving & Selectie, via 08807-54321 of [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving Als een van de grootste werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk. Maar waar kom je nu precies terecht als je bij de Rijksoverheid komt werken?

Meer dan 90.000 mensen werken bij de Rijksoverheid. Jong, oud, starter, senior, divers en inclusief. Van mbo tot wo-niveau. Binnen heel verschillende vakgebieden. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen serieus werk maken van Nederland. Lees hun verhalen waarin zij zelf vertellen wat hun werk zo boeiend maakt.

lees meer

Contactpersoon Werken voor Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Assen Bekijk alle soortgelijke vacatures