Vacature Functioneel beheerder Drife - Assen

Assen

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen
 • Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Wat maakt jouw baan als functioneel beheerder bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in Assen zo bijzonder? Je werkt intensief samen in een DevOps-team en draagt bij aan een veiligere samenleving. Samen met jouw gedreven collega’s beheer en optimaliseer je het complexe systeemlandschap Drife: de landelijke planningstool voor de busjes die gedetineerden van a naar b brengen, bijvoorbeeld van gevangenissen naar rechtbanken. Een mooie uitdaging. 

De Dienst Vervoer en Ondersteuning(DV&O) is een landelijke dienst die onder andere het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen verzorgt. Het aanvragen en plannen van dit vervoer gaat via het systeem Drife. Aan jou de taak om te garanderen dat dit systeem optimaal functioneert. Jouw doel? Zorgen dat de informatievoorziening naadloos aansluit op de werkprocessen. Het oplossen van verstoringen en het doorvoeren van wijzigingen en aanpassingen staan daarbij centraal.  

Met de juiste informatie in Drife borg je de veiligheid van zowel je collega’s als de data. De applicatie garandeert bijvoorbeeld dat transportbeveiligers op de hoogte zijn van bevindingen van risico-adviseurs. Deze bevindingen zijn uiteraard afgeschermd voor externen. Het is belangrijk dat eindgebruikers met de applicatie overweg kunnen, jij ondersteunt hen daarbij door training en ondersteuning te geven. Ook zoek je actief naar verbetermogelijkheden door met eindgebruikers in gesprek te gaan.

In je DevOps-team schakel je met de technisch applicatiebeheerder, ontwikkelaar, functioneel tester, testautomatiseerder, informatieanalist en product-owner. Jullie vertalen wensen van eindgebruikers naar epics en userstory’s en stellen de prioriteiten. In kortcyclische sprints van drie weken zorgen jullie dat de userstory’s ontwikkeld, getest en uitgerold worden naar de productieomgeving. Daarnaast staan er interessante epics voor je klaar, waarbij je jouw ervaring volop kunt inzetten.

lees meer

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, zoals informatiemanagement.
 • Je hebt ruime ervaring als functioneel beheerder.
 • Je hebt ervaring met kortcyclisch in teamverband werken aan de hand van de agile- en scrum-methodiek en hebt het liefst ervaring in een DevOps-team.
 • Je kunt functioneel testen en hebt kennis van het BiSL-framework en beheerprocessen.

Dit is jouw kracht:
Jij hebt een passie voor je vakgebied en de drive om nieuwe kennis op te doen en eigen te maken. Daarnaast signaleer en analyseer je verstoringen in diverse applicaties, en vind je het geen probleem als dit af en toe buiten je reguliere werktijden gebeurt. Op basis van jouw analyses durf je besluiten te nemen. En zie je verbetermogelijkheden? Dan doe je voorstellen en ga je hier proactief mee aan de slag. Ook communiceren gaat je goed af: je kunt eindgebruikers duidelijk uitleggen hoe applicaties werken en houdt stakeholders op de hoogte van je werk. Dat doe je onder andere door goed te adviseren en rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk. Verder presenteer je jouw kennis graag aan collega’s en kun je goed samenwerken. Tot slot voel je je verantwoordelijk voor je werk en streef je naar optimale resultaten.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.756 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 10, schaal 11
 • Maand­salarisMin €2.756 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Assen Bekijk alle soortgelijke vacatures