Vacature Product Owner - Assen

Assen

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor de implementatie en de (door)ontwikkeling van producten, functionaliteiten en systemen of het beheer van voorzieningen. Je bent de eigenaar van en daarmee de eindverantwoordelijke voor het (door) te ontwikkelen product of de te beheren dienstverlening.

Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het (business) product en de werkzaamheden van het team. Hoe dit precies gedaan wordt, verschilt per product, Scrum Team en individu. Je bent de hoofdverantwoordelijke voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in: het voortbrengingsproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan (development pipeline). Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde en risico perspectief om te voldoen aan alle belangen van business, burgers en beheerders.

Om te kunnen slagen als Product Owner, moet de gehele organisatie je beslissingen respecteren. Jouw beslissingen zijn zichtbaar in de inhoud en ordening van de Team Backlog. Je zorgt dat niemand het team aan een andere set van requirements laat werken.

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring opgedaan in diverse werkwijzen, zoals projectmatig werken en Agile/Scrum voortbrenging is een pré.
 • Ervaring opgedaan in de rol van Product Owner is een pré
 • Je bent Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO) of bereid om dit op korte termijn te halen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Verder heb je uitstekende analytische vaardigheden en ben je goed in plannen en organiseren. Je beschikt over een grote dosis organisatie- en omgevingsbewustzijn. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en weet je staande te houden in een complexe en politieke organisatie. Je bent proactief en overtuigend, en weet altijd de balans te vinden tussen samenwerkingsgericht, resultaatgericht en klantgericht gericht. Je bent creatief, sterk in netwerken, verbinden en motiveren. En uiteraard verlies je je eigen zelfontwikkeling nooit uit het oog.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.842 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 12
 • Maand­salarisMin €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!