Vacature Servicedesk Medewerker - Breda

Breda

StackOps
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Vind jij het leuk om klanten telefonisch te woord te staan en je kennis binnen de IT verder te ontwikkelen? Dit is je kans, lees snel verder!


Wat ga je doen?

Als Servicedesk Medewerker ben je verantwoordelijk voor het te woord staan voor de klanten van deze organisatie op het gebied van IT. Deze organisatie richt zich op het bieden van ondersteuning aan de IT Infrastructuur van onderwijsinstellingen.

Jouw taak bestaat uit het telefonisch te woord staan van klanten en zo goed mogelijk uitvragen wat het IT probleem is. Wanneer je dit zelf kan oplossen dan probeer je er samen met de klant uit te komen. Lukt het niet en is het probleem veel te complex? Dan maak je een ticket aan voor de klant en zet je het incident door naar het team van de tweedelijn.


Wie ben je?

- Je hebt minimaal een MBO niveau 4 IT opleiding afgerond;
- Je bent communicatief vaardig:
- Je hebt affiniteit met IT en wilt jezelf hier verder in ontwikkelen;
- Je vindt het leuk om klanten telefonisch te woord te staan om ze verder te helpen;
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.


Wat mag je verwachten?

- Salarisindicatie tot €2.500,- op basis van 40 uur;
- 25 vakantiedagen;
- 8,5% vakantiegeld;
- Een mooie eindejaar bonus;
- Doorgroeimogelijkheden, hier krijg je écht de kans om binnen deze organisatie je kennis en ervaring verder te ontwikkelen;
- Leuke uitjes samen met je collega’s, zodra dat weer mogelijk is!


Waar ga je werken?

Je komt terecht bij een organisatie wat zich heeft gevestigd in Breda. Het team van support bestaat momenteel uit 18 man. Het doel van het team is om de onderwijsinstellingen op het gebied van IT te ondersteunen. Voor Corona werden er regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd, zodra het weer kan dan wordt dit weer opgepakt!

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met: Raisha Rambharse | tel: 070-2197197 / 06-41082940 |

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Bij StackOps helpen wij organisaties bij het vinden van nieuw ICT-talent en richten we ons op het opbouwen van langdurige partnerschappen. Onze focus ligt bij het plaatsen van kandidaten in vaste rollen het gebied van IT-infrastructuur, netwerk en security.

We brengen professionals en organisaties samen. Daarbij leunen we niet achterover: we gaan proactief aan de slag en streven naar resultaten. Door nauw samen te werken met kandidaten en bedrijven heeft het StackOps-team een zeer uitgebreid netwerk opgebouwd.

Waarom StackOps? Wij investeren graag tijd en middelen om beter te worden in wat wij doen. Onze missie: wij maken mensen en bedrijven succesvol door hen te helpen bij het waarmaken van hun ambities.

lees meer

Contactpersoon Raisha Rambharse
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Servicedesk Medewerker ICT in Breda