Vacature Projectmanager wegen- verkenning en planuitwerking - Middelburg

Middelburg

Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

De aanleg van nieuwe weginfrastructuur, onderhoudswerkzaamheden aan het wegennet en storingen in tunnelsystemen. Het zijn allemaal voorbeelden van zaken die veel burgers raken. Als projectmanager wegen bij Rijkswaterstaat Zee en Delta heb je dan ook een belangrijke taak. Jij leidt vanuit Middelburg onze wegenprojecten in goede banen.

Zo draag jij bij aan een veilige en betrouwbare Nederlandse infrastructuur
De parallelwegen N59, de Oosterscheldekering, de N61-Oost, de renovatie van kunstwerken zoals de Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct: het zijn enkele van de middelgrote wegenprojecten waarvoor jij verantwoordelijk bent. Je bent hierbij dé gesprekspartner voor de zuster afdeling Netwerkontwikkeling en Visie (NOV) en zet samen met een ervaren NOV-adviseur verkenningen en planuitwerkingen op. Ook werk je nauw samen met een collega- projectmanager wegen van de afdeling Netwerkontwikkeling, Verkenningen en Planuitwerking (NOVP). De vastgestelde verkenningen en planuitwerkingen worden, onder jouw leiding, uitgevoerd en tot een goed einde gebracht. Je stuurt hierbij collega’s en inhuurkrachten aan.

Gevraagd en ongevraagd adviseer je het management en andere afdelingen over inhoud en proces. Je onderhoudt een breed (inter)nationaal en regionaal netwerk, en werkt nauw samen met beleidsdepartementen, andere beheerders, gebruikers van onze netwerken en kennisleveranciers. Steeds weer zorg je voor afstemming met betrokken partijen, en houd je rekening met hun belangen en met die van Rijkswaterstaat. Waar nodig vertaal je (samenhangende) beleidsonderwerpen en thema’s zoals klimaatadaptatie en smart mobility naar projecten. Denk aan een planstudie voor een nieuwe afrit van de snelweg of een rotonde. Natuurlijk houd je hierbij het projectbelang in balans met andere belangen, zoals leefbaarheid, economie, woningbouw. Continu weet jij wat er speelt, zowel op het wegennet als politiek-bestuurlijk. Is er ruimte voor verbetering in producten, processen en werkwijze rondom het wegennet? Jij ziet en pakt deze als eerste op.

Wat wij aan jou waarderen
De vraag achter de vraag achterhalen: dat kun jij als de beste. Hierbij komen je klant- en resultaatgerichtheid goed van pas. Betrokken als je bent, zoek je samen met je klant naar passende oplossingen en maak je die waar. Je voelt goed aan wat een project en een proces nodig hebben, ook wat betreft mensen en middelen. Mede dankzij je uitstekende communicatieve vaardigheden bouw en onderhoud je probleemloos een stevig (kennis)netwerk. Daarbij ben je gesprekspartner op verschillende niveaus; van medewerker tot topmanager. Via zowel formele als informele wegen vind jij je weg.

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Patrick Engelen, projectmanager NOVP, via 06-51534885, of met Kees-Jan Meeuse, clustercoördinator NOVP, via 06-21584973. Zij staan je graag te woord.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure. De meest actuele informatie vind je via deze link.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en met (aanleg)projecten rond (hoofd)wegensystemen;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een projectteam en bent in staat hierbij aandacht te geven aan planning en risico’s;
 • Je hebt ervaring met het formuleren, uitbesteden en begeleiden van opdrachten aan marktpartijen en kennisinstituten;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van adviezen en annotaties aan collega’s, directie en bestuur;
 • Je bent bekend met de systematiek van integraal projectmanagement en met projectmanagementsystemen als projectendatabase en capaciteitsplanning, en je hebt ervaring met de toepassing ervan;
 • Je hebt affiniteit met alle aspecten van projecten op het droge wegennet, en kennis van en affiniteit met ontwerprichtlijnen van wegen en verkeersveiligheid;
 • Je hebt oog voor procedures en omgevingsprocessen en zorgt voor afstemming over je project heen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.842 p/m
Overige info
 • Salaris­niveau schaal 12
 • Maand­salarisMin €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur 1-1-2023
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!