Vacature Business Architect (Digitaal Archief UWV - Amsterdam)

Amsterdam

UWV Amsterdam
 • UWV Amsterdam
 • Universitair of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Durf jij het aan om te zeggen dat jij als Business Architect een belangrijke schakel gaat zijn in een volledige transitie van de fysieke naar de digitale documentenstroom binnen UWV? Sterker nog: dat je helpt met een transitie van archiveren op basis van documenten naar het verstrekken van contextuele data aan meer dan een miljoen burgers én de 18.000 medewerkers van UWV, die -zeker nu- midden in het brandpunt van maatschappelijke ontwikkelingen staan? Reageer dan snel!

De functie
Als Business Architect digitaal archief bij de Informatievoorziening (IV) van het Facilitair Bedrijf  maak je deel uit van een team van zes architecten, drie andere Business Architecten, drie IT Architecten en een Lead Architect. Het architectuurteam maakt deel uit van het IV Office (18 medewerkers) onder leiding van Cor de Heer. Het IV Office is op haar beurt een onderdeel van de IV organisatie (80 medewerkers) van het Facilitair Bedrijf (480 medewerkers).

Jij bent als Business Architect medeverantwoordelijk voor de business architectuur, de organisatie en de processen achter de (ontsluiting van de) digitale archivering van UWV. Het digitale archief is het middelpunt van alle (digitale) dienstverlening van het UWV en moet 24x7 beschikbaar zijn voor haar 18.000 medewerkers en haar meer dan een miljoen cliënten.
Je standplaats is het UWV-hoofdkantoor op loopafstand van station Sloterdijk in Amsterdam, maar nu werkt natuurlijk iedereen vanuit huis.

Wat ga jij daar doen?
 • Jij snapt dat echte digitalisering start bij het maken van een overgang van het archiveren en opslaan van (gescande) documenten naar het ter beschikking stellen van contextuele data aan de juiste mensen op het juiste moment in hun werkproces. Aan de organisatorische en procesmatige impact van die transitie wil jij met je vingers zitten en richting geven.
 • Jij wilt invloed hebben op het vormgeven van de organisatie en processen rondom de ontsluiting van het elektronisch archief, de bijbehorende ontsluitende voorzieningen als bijvoorbeeld e-dossier en casegericht werken, de protocollen en de routering. Zodat uitsluitend op het moment dat die informatie nodig is, UWV-ers deze tot hun beschikking krijgen.
 • Steeds meer dienstverlening vindt plaats via de vele portalen van het UWV, dus ook de ontsluiting van de informatie via deze portalen aan cliënten, werkgevers en andere rechtmatige belanghebbenden hoort bij jouw aandachtsgebied.
 • Jij wilt gaan bijdragen aan het inzichtelijk krijgen van alle lopende zaken in één opslag voor cliënten, werkgevers en de UWV-ers die hen bedienen.
 • Er wordt door het architectenteam gewerkt aan een nieuwe doelarchitectuur, maar vooruitlopend daarop werk je al aan tussentijdse verbeteringen, zonder afgeleid te worden door het feit dat de stip aan de horizon nog niet helemaal helder is en je wellicht later zaken nog moet bijstellen.
 • Er lopen tientallen projecten bij de diverse divisies waar FB IV een bijdrage aan levert waarbinnen op agile wijze hard wordt gewerkt aan het omzetten van de fysieke naar de digitale dienstverlening en/of het verbeteren daarvan. Jij levert in die projecten  een concrete bijdrage aan de doorontwikkeling en ontsluiting van de informatiehuishouding. Vooral aan het begin help je projecten te werken onder architectuur en help je de Agile teams in het uitwerken hiervan in refinement sessies.
 • Dit alles in een context van een UWV-brede transitie naar e-werken, het e-dossier en het werken op basis van workflow management systemen en business rule engines.

lees meer

Functie-eisen Je bent de ideale kandidaat voor deze rol als Business Architect bij het UWV in Amsterdam als je beschikt over de volgende kwaliteiten:
* Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Je bent sterk bedrijfskundig onderlegd, maar hebt een grote affiniteit met informatiesystemen en -processen.
 • Je bent als professional gewend om architectuur te bedrijven in een projectmatige setting, niet vanuit een stafmatige rol. Je wilt aangehaakt zijn in projecten.
 • Je ervaring ligt aan de processen- en modellenkant van de architectuur en minder aan de technische kant. Ervaring met het kantelen van een organisatie en haar informatieprocessen van verzuilde systemen naar geïntegreerde workflows met onderliggende business rule engines is een dikke pre. 
 • Zowel ervaren Business Architecten met kennis van zaken als beginnende Business Architecten die dat compenseren met ambitie en leergierigheid worden uitgenodigd te reageren. Je kunt tenslotte ook verstand hebben van architectuur zonder al fulltime architect te zijn.
* Je kennis:
 • Kennis van verandermanagement, digitale archivering en informatieontsluiting is erg gewenst.
 • Ook kennis van en ervaring met agile werken en het SAFe framework is erg gewenst.
 • Kennis van modellering volgens Archimate en de toepassing ervan is fijn, met welke tool je vervolgens hebt gewerkt, is minder van belang.
 • Jij kunt de missie, visie en strategie van een organisatie vertalen naar het vormgeven van tactische en operationele processen en hun informatiestromen.
* Je persoonlijkheid
 • Je bent iemand die groot kan denken, maar ook klein kan handelen. Je houdt het grote plaatje en doel voor ogen, maar weet dat je er met kleine stapjes vaak het snelste komt. Gezien de snelle doorontwikkeling is enige creativiteit en pragmatisme onontbeerlijk.
 • Je bent niet alleen een rapportenschrijver, maar wilt ook betrokken zijn bij de realisatie van je ideeën. Kortom: geen stafmatige architect, maar iemand die in een projectcontext heeft gewerkt en wil blijven werken.
 • Je bent daadkrachtig en je bewust van je eigen meerwaarde, maar je krijgt anderen wel met je mee in de samenwerking.
 • Je bent een scenario-denker, die keuzes voorlegt met de daaraan verbonden consequenties en gaat schakelen als er een keuze is gemaakt.
In order to be considered for this vacancy, you can express yourself at conversation level (at least B2) in Dutch. If you do not reach this level, there is no point in applying because your application will not be processed.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 50.000 - € 74.000 p/j

Het bruto jaarsalaris bedraagt van € 50.000, - tot € 74.000, - euro, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale bruto jaarsalaris is dus tussen de € 58.000, - tot € 86.000, - euro (38-urige werkweek).

lees meer

Overige info UWV is niet gek en weet dat het niet bij élke Business Architect bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Als jij ook meer wilt doen dan bijdragen aan het vergroten van de bonus van je directie of het verhogen van de omzet van een leasemaatschappij, dan is dit een plek waar je werk direct maatschappelijke relevant is.
Dus werk je nu bij een ICT-dienstverlener en ben je de files en het ge… over leaseauto's zat? Dan is dit je kans om écht het verschil te maken voor 1,4 miljoen mensen in Nederland.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
 • Een bruto jaarsalaris van € 50.000, - tot € 74.000, - euro, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale bruto jaarsalaris is dus tussen de € 58.000, - tot € 86.000, - euro (38-urige werkweek).
 • Een klein en leuk architectuurteam, waarbij je vakmatige en persoonlijke ontwikkeling voorop staat en je een grote bijdrage kunt leveren aan zowel de IT technische vooruitgang als de professionalisering van de organisatie.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan.
 • Een werkplek die lopend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken, maar nu werkt iedereen natuurlijk vanuit huis.
 • Flexibele werktijden.
 • Eén dag per week vanuit huis werken is (ook na COVID) geen probleem (bij fulltime dienstverband).
 • Een werkweek van 4 dagen (36 uur) is ook een optie.
 • Een ideale uitgangspositie voor doorgroei naar senior IT-functies binnen het UWV (we hebben voorbeelden voor je).
 • 25 Vakantiedagen (en mogelijkheid voor 13 aanvullende dagen).
Sollicitatie
Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Business Architect voor UWV bent: solliciteer nu.

Heb je nog vragen over deze vacature van Business Architect in Amsterdam? 
 • bel Bas Westland via 06 53 260 974
 • stuur een mail aan [email protected]
 • chat met Bas via zijn virtual meeting room op Whereby (https://whereby.com/e-people)
 • breng een bezoekje aan de website van e-people (e-people.nl). Daar vind je verschillende video's die bij deze vacature horen. Daarin komen onder andere een toekomstig collega en je toekomstige manager aan het woord, maar krijg je ook een rondleiding door het UWV-hoofdkantoor
 • op de website van e-people vind je ook een link naar documenten, waarmee je je kunt inlezen en voorbereiden op je sollicitatie
   
Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt Bas dus ook gewoon 's avonds en in het weekend bereiken.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Business Architect moet overwegen. Zeker als je op een centrale plek wilt bijdragen aan een belangrijke transitie in het ontsluiten van informatie.

Facilitair Bedrijf IV is dé enabler als het gaat om de elektronische dienstverlening van UWV. Het is verantwoordelijk voor de 7x24 beschikbaarstelling van het elektronisch archief, waarmee het casegericht werken, digitale documenten en het elektronisch dossier mogelijk maakt. Het Facilitair Bedrijf van UWV is daarnaast ook nog verantwoordelijk voor o.a. huisvesting, inrichting, inkoop, catering en het welzijn van de 18.000 UWV-ers.

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak. Tegelijkertijd wil je ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf. Zinvol werk plús inhoudelijke uitdaging. Die twee bij elkaar opgeteld noemt UWV werk met zinhoud. Dat is precies wat zij je te bieden hebben.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Solution Architect in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures