Vacature IT Architect UWV Sociaal Medische Zaken (SMZ) (Amsterdam)

Amsterdam

UWV
 • UWV
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Durf jij het aan om te zeggen dat jij het gedistribueerde legacy landschap van de divisie Sociaal Medische Zaken (SMZ) gaat omzetten in een geïntegreerd modern dashboard. Zodat de arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen van het UWV hun dienstverlening aan de honderdduizenden arbeidsongeschikten en werkgevers in Nederland naar een hoger plan kunnen brengen? Ga jij als IT Architect de directie van Sociaal Medische Zaken (SMZ) ondersteunen met de modernisering van de informatievoorziening? Reageer dan snel!

Vacature IT Architect Sociaal Medische Zaken (SMZ) (UWV – Amsterdam)

Als IT Architect bij UWV Sociaal Medische Zaken (SMZ) in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor de IT architectuur achter de digitale dienstverlening aan (partieel) arbeidsongeschikten en werkgevers van Nederland. Maar ook voor je collega's in de uitvoering, zoals verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen, sociaal medisch verpleegkundigen, medisch secretaresses, etc.

In de rol van IT Architect werk je voor je interne opdrachtgevers Fred Hoekstra, Directeur IV SMZ en Joke Hoogendonk, Algemeen Directeur SMZ. Je werkt onder leiding van Nynke Beentjes, Manager IV Architectuur & Vernieuwing. Je hebt een functionele lijn naar Caspar Veenings, Lead Architect bij SMZ.  Je werkt samen met je collega's in het SMZ Architectuurteam Gerard van Schaik, Juliette Baller en Reza Haydarlou. IT bij het UWV staat onder de eindregie van Aart van der Vlist, CIO van UWV. Je standplaats is het hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam, maar nu werkt natuurlijk iedereen vanuit huis.
Wat ga jij daar doen?
 • Er is recent een programma gestart: SIO, SMZ Informatievoorziening Optimalisatie. Dat is niet zozeer gericht op het veranderen van de bedrijfsprocessen, maar op het vernieuwen van het IT landschap daarachter. And that's where you come in.
 • Er is een nieuwe doelarchitecuur op hoofdlijnen vastgesteld, die de medewerker centraal stelt. Dat zorgt ervoor dat de klant echt geholpen kan worden. En kan werken vanuit één centrale portaal in plaats van middels een groot aantal versnipperde en verouderde IT en fysieke informatiesystemen.
 • Jij bedenkt de technische inrichting die het mogelijk maakt dat mensen vanuit één scherm kunnen werken. Dat betekent veel ontwikkelingen conform de Service Oriented Architecture (SOA) principes en Event Driven Architectuur. Jij zorgt ervoor dat we een technologie shift maken van applicaties op o.a. OpenVMS naar een containerised Linux / JAVA (ontwikkel)platform met o.a. Docker, Jenkins, XL Deploy, Maven, Nexus en JUnit. 
 • Voor het ontwerp (design for use) is een nieuwe tool van IBM aangeschaft (Business Automation Workflow en Operational Decision Manager) om te kunnen werken op basis van business rules.
 • Dit programma is meerjarig (twee tot vijf jaar) en betekent dat je soms een suboptimale oplossing moet bouwen voor de continuïteit, die je later weer afbreekt. Geen Big Bang dus.
 • Je maakt in deze rol niet alleen de Project Start Architectuur (PSA) om vervolgens weg te lopen naar een volgende adviesaanvraag, maar blijft aangehaakt en je verantwoordelijk voelen voor de technische architectuur in de ontwikkel- en beheerfase van projecten en applicaties.
   

lees meer

Functie-eisen * Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Dat is noodzakelijk om de complexiteit van de informatiestromen en de architectuur van UWV te kunnen doorgronden.
 • Je bent als professional gewend om architectuur te bedrijven in een projectmatige setting, niet vanuit een stafmatige rol. Je wilt aangehaakt zijn in projecten.
 • We zoeken iemand die wel al ervaring heeft met IT Architectuur vraagstukken, maar dat hoeft nog niet in een rol als Architect te zijn. Veel Lead Developers en Lead Engineers doen dit soort taken er ook bij. We bieden je namelijk een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkeltraject aan met een eigen opleidingspad.
* Je kennis:
 • Kennis van Service Oriented Architecture (SOA) en Event Driven Architectuur is een absolute must.
 • Ook kennis van en ervaring met het SAFe framework is erg gewenst.
 • Kennis van modellering volgens Archimate en de toepassing ervan is fijn, met welke tool je vervolgens hebt gewerkt is minder van belang.
 • Kennis van BAW en ODM is zeer handig.
* Je persoonlijkheid
 • Je bent iemand die groot kan denken, maar ook klein kan handelen. Je houdt het grote plaatje en doel voor ogen, maar weet dat je er met kleine stapjes vaak het snelste komt.
 • Je bent niet alleen een rapportenschrijver, maar wilt ook betrokken zijn bij de realisatie van je ideeën. Kortom: geen stafmatige architect, maar iemand die in een project context heeft gewerkt en wil blijven werken.
 • Je bent daadkrachtig en je bewust van je eigen meerwaarde, maar je krijgt anderen wel met je mee in de samenwerking.
 • Je bent een scenario-denker, die keuzes voorlegt met de daaraan verbonden consequenties en pas gaat schakelen als er een keuze is gemaakt.
In order to be considered for this vacancy, you can express yourself at conversation level (at least B2) in Dutch. If you do not reach this level, there is no point in applying because your application will not be processed.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 50.000 - € 74.000 p/j

Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale bruto jaarsalaris is dus tussen de € 58.000,- tot € 86.000,- (38-urige werkweek)
Overige info UWV is niet gek en weet dat het niet bij élke IT Architect bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Als jij ook meer wilt doen dan bijdragen aan het vergroten van de bonus van je directie of het verhogen van de omzet van een leasemaatschappij, dan is dit een plek waar je werk direct maatschappelijke relevant is.

Dus werk je nu bij een ICT-dienstverlener en ben je de files en het ge… over leaseauto's zat? Dan is dit je kans om écht het verschil te maken voor 1,4 miljoen mensen in Nederland.
De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
 • Een bruto jaarsalaris van € 50.000,- tot € 74.000, afhankelijk van je opleiding en ervaring
 • Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale bruto jaarsalaris is dus tussen de € 58.000,- tot € 86.000,- (38-urige werkweek)
 • Een klein en leuk architectuurteam, waarbij je vakmatige en persoonlijke ontwikkeling voorop staat: je krijgt een personal coach, een persoonlijk ontwikkelplan en een opleidingsbudget om in 2 a 3 jaar door te groeien naar je volgende functie
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken, maar nu werkt iedereen natuurlijk vanuit huis
 • Flexibele werktijden
 • Eén dag per week vanuit huis werken is (ook na COVID) geen probleem (bij full-time dienstverband)
 • Een werkweek van 4 dagen (36 uur) is ook een optie
 • Een ideale uitgangspositie voor doorgroei naar senior IT functies binnen het UWV (we hebben voorbeelden voor je)
 • 25 Vakantiedagen (en mogelijkheid voor 13 aanvullende dagen)
Sollicitatie
Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé IT Architect voor UWV bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of gebruik te maken van “apply with LinkedIn”. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door de motivatie die je upload bij ‘extra document'. Voorbereiden kun je je door dit alvast te lezen.

Heb je nog vragen over deze vacature van IT Architect in Amsterdam? 
 • bekijk de video's die je op de website van e-people.nl naast deze vacature vindt. Zoals een rondleiding over je toekomstige werkplek, een interview met een directe collega en je toekomstige manager
 • bel of app Bas Westland, hij is de recruiter die deze vacature in behandeling heeft via 06 53 260 974
 • stuur een mail aan [email protected]
 • chat met Bas via video in zijn virtual meeting room op Whereby (https://whereby.com/e-people)
Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt Bas dus ook gewoon 's avonds en in het weekend bereiken.

 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als IT Architect moet overwegen. Zeker bij de divisie Sociaal Medische Zaken (SMZ).

Bij de divisie Sociaal Medische Zaken (SMZ) melden zich mensen die door ziekte of andere oorzaken (gedeeltelijk) niet meer kunnen werken. De professionals van de divisie Sociaal Medische Zaken (o.a. verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen) beoordelen tot welke werkzaamheden iemand nog wél in staat is, rekening houdend met de specifieke mogelijkheden en situatie van de klant. In de sociaal-medische beoordeling geven ze ook aan welk type werk passend is. Zo leveren ze de bouwstenen voor het opstellen van een re-integratieadvies. En als werken (tijdelijk) niet mogelijk is, dan vormt de beoordeling de basis voor het verkrijgen van een uitkering. UWV adviseert ook gemeenten over de participatiemogelijkheden van hun klanten.

Bij UWV werken 1.300 medewerkers aan de informatievoorziening. De afdeling Informatiemanagement van het Sociaal Medische Zaken (SMZ) speelt daarin met 120 medewerkers een belangrijke rol, omdat de divisie Sociaal Medische Zaken (SMZ) met 4600 medewerkers één van de gezichtsbepalende onderdelen van het UWV is naar burger, bedrijven, gemeenten en de politiek.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Architect in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures