Vacature Senior full stack developer/teamlead productsoftware - Amsterdam

Amsterdam

Axini B.V.
 • Axini B.V. Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving
Axini maakt een model-driven softwareplatform om klanten snel en foutloos software te laten ontwikkelen. We zitten in de scale-up fase: onze producten hebben zich bewezen en we schalen nu de klantenkring en organisatie op. Naast juniors zoeken we seniors die de nodige ervaring meenemen in software-ontwikkeling, kleinschalige teamaansturing en interactie met klanten. Je vindt bij ons inhoudelijke diepgang in zowel theorie als techniek, slimme collega’s en ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling. Laat jij met jouw creativiteit en kunde onze producten, projecten, mensen en jezelf verder groeien? 
 
Welke puzzels en uitdagingen liggen er? 
 • Ons formele platform is zeer krachtig en zetten we al meer dan 10 jaar in op complexe systemen. We zoeken continu naar manieren om het gebruik hiervan eenvoudiger te maken zodat de klant zelfstandiger kan werken, zonder veel van de kracht te verliezen. Theorie en pragmatiek trekken samen op: met een half been staan we nog in onderzoek, met afstudeerders en Europese R&D-projecten, met anderhalf been stevig in de praktijk. 
 • Ons platform is aanvankelijk vooral ingezet voor testen/validatie maar wordt ook steeds meer een generatie/runtime-omgeving voor model-gebaseerde klantoplossingen. Dit stelt steeds hogere eisen aan beschikbaarheid, beveiliging etc. 
 • Hoe houden we ons softwarefabriek slagvaardig en beheersbaar nu we in de scale-up fase zitten: meer gelijktijdige projecten, meer nieuwe collega’s, meer leven in de brouwerij. 
Functie 
Als senior software engineer beheers je het volledige ontwikkelproces van ons SaaS-platform uit: van planning en requirements tot aan onderhoud en de ‘ops’ kant. Van back-end tot front-end. Je implementeert ons platform bij klanten en partners en ondersteunt ze bij het aansluiten op hun systemen, modelleren en overdracht. Je begeleidt collega’s en hebt contact met de klant over inhoud, status en voortgang. Vaak zal dit in de rol zijn van meewerkend voorman. 
In je eerste jaar bij Axini: 
 • leer je onze producten toepassen; 
 • neem je inhoudelijke verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van complexe features en zorg je binnen pragmatische beperkingen voor kwalitatief hoogwaardige resultaten; 
 • spar je met collega’s, waaronder je mede-seniors, over (klant)oplossingen, prioriteiten, productontwikkeling etc.; 
 • begeleid je als meewerkend teamlead 2-4 collega’s en help je ze zich te ontwikkelen in zowel de inhoudelijke kwaliteit van hun werk (issues scherp maken, commits reviewen) als in procesaspecten (plannen, eigen voortgang bewaken etc.); 
 • coördineer je de planning en uitvoering van 1 à 2 klantprojecten, rapporteer je daarover en ben je aanspreekpunt voor zowel de klant als ons management. 

lees meer

Functie-eisen
Eigenschappen die bij ons passen 
We denken dat je met de volgende eigenschappen helemaal op je plek bent bij Axini. 
 • Je haalt voldoening uit het je eigen maken van technische onderwerpen die uiteenlopen van formele methoden en algoritmen tot parallellisme en binaire communicatieprotocollen. 
 • Je bent een analytisch persoon en je ziet snel de essentie. Hoofd- en bijzaken zijn voor jou makkelijk te onderscheiden. Je bent oplossingsgericht en kan het voor het geanalyseerde probleem verschillende oplossingen bedenken en je verliest daarbij het doel niet uit het oog.  
 • Je neemt verantwoordelijkheid, organiseert dat je je doelen haalt. Je wilt blijven leren en verwelkomt feedback. Je collega’s zien je als een teamplayer en je begrijpt dat je succes niet in je eentje haalt. Je wordt ervaren als laagdrempelig en wilt graag anderen helpen. 
 • Je hebt een mening, kan deze onderbouwen en laat je niet intimideren door de mening van andere collega’s. Daarnaast sta je open voor andere meningen en bent loyaal aan een besluit dat niet je eigen voorkeur had. 
Wat breng je mee 
We vereisen voor deze functie dat je: 
 • een universitaire opleiding hebt in de informatica, software engineering of een vergelijkbare richting
 • ervaren bent met het in teamverband maken van kwalitatief goede complexe full stack software en daarvoor gangbare technieken als OO en CI/CD; 
 • geroutineerd bent in het inschatten, plannen en uitvoeren van (kleinschalige) softwareprojecten; 
 • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst, zowel mondeling als schriftelijk. 
Talen en omgevingen waarmee wordt gewerkt, ervaring niet noodzakelijk: 
 • Ruby en een deel Ruby on Rails, Javascript, HAML 
 • Ubuntu Linux desktop en server met Ansible 
 • Containers en webservices 
 • Azure cloudomgeving met Terraform 
Kennis en kunde die je mee brengt (pré): 
 1. Opereren als teamlead/scrummaster/meewerkend voorman.
 1. Inhoudelijk coachen van collega’s.
 1. Ervaring/kennis van formele methoden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Aantal uur per week 40 uur p/w
Minder dan 40 uur is bespreekbaar
Overige info Wat bieden we? 
Je krijgt bij ons een plek waar je je als software engineer en teamlead in de volle breedte kan doorontwikkelen, in de overgang naar model-driven engineering. Je werkt binnen een groeiend, informeel team van momenteel circa 15 mensen met veel ruimte voor je eigen inbreng. Werk gebeurt afwisselend op kantoor in Amsterdam, thuis en bij de klant. We bieden passende arbeidsvoorwaarden en goede voorzieningen. We proberen realistische te plannen en doen niet aan overwerk. Wanneer je vrij bent, ben je ook echt vrij. 
Je besteedt een halve dag per week aan je eigen lange termijnontwikkeling. Binnen Axini zijn er o.a. een boekenclub, lunchpresentaties en hackathon-weken. 

Over Axini 
Axini is van oorsprong een spin-off van de Universiteit Twente. Ons doel is de volgende generatie software development mogelijk te maken: vergaande automatisering dankzij ons platform voor model-driven engineering. We zitten in de scale-up fase: onze producten hebben zich bewezen en we schalen nu de klantenkring en organisatie op. 
Je kunt ons platform zien als een low code oplossing waarin specificaties worden vastgelegd met formele talen. Onze algoritmen kunnen automatisch over specificaties redeneren, testgevallen afleiden en code genereren. Hiermee helpen we ProRail de real-time systemen te verifiëren die de treinen 24/7 laten rijden en Achmea om flexibel en foutvrij hun financiële processen te automatiseren. 
Bij Axini vind je mooie software engineering puzzels, klanten die focus en pragmatiek afdwingen, veel variatie, collega’s en afstudeerders die je scherpen en plezier brengen. 

Wil je meer weten? 
Kijk op onze website (www.axini.com) of neem contact op met Ronald Wilts. 
Telefoon: +31 6 2255 9104 
E-mail: [email protected] 

Solliciteren 
 1. Stuur Ronald een mail met je CV en met je motivatie: wat spreekt je specifiek in deze vacature bij Axini aan? 
 1. We hebben een kennismakingsgesprek, op afstand of bij ons op kantoor. 
 1. Je maakt een opdracht die representatief is voor het soort ontwikkelwerk dat je bij Axini zal doen. We bespreken die met elkaar. Wij krijgen zo inzicht hoe je als ontwikkelaar denkt en werkt. Jij krijgt een beeld of het werk bij je past. 
 1. We doen je een aanbieding 
 1. Je komt aan boord! 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Axini is van oorsprong een spin-off van de Universiteit Twente. Ons doel is de volgende generatie software development mogelijk te maken: vergaande automatisering dankzij ons platform voor model-driven engineering. We zitten in de scale-up fase: onze producten hebben zich bewezen en we schalen nu de klantenkring en organisatie op.

Je kunt ons platform zien als een low code oplossing waarin specificaties worden vastgelegd met formele talen. Onze algoritmen kunnen automatisch over specificaties redeneren, testgevallen afleiden en code genereren. Hiermee helpen we ProRail de real-time systemen te verifiëren die de treinen 24/7 laten rijden en Achmea om flexibel en foutvrij hun financiële processen te automatiseren.

Bij Axini vind je mooie software engineering puzzels, klanten die focus en pragmatiek afdwingen, veel variatie, collega's en afstudeerders die je scherpen en plezier brengen.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Full Stack Developer in Amsterdam