Vacature Functioneel Beheerder Andreas - Amsterdam

Amsterdam

Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Amsterdam
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Gemeente Amsterdam is op zoek naar een

Functioneel Beheerder Andreas
32-36 uur

In het kort
 • Bijdragen aan het continu actueel en up-and-running houden van de applicatie Andreas, het systeem dat de bestuurlijke besluitvorming in onze stad ondersteunt.
 • Werken aan een digitale stad door voorop te blijven lopen en creativiteit te tonen.
 • Werken in een divers team met zes collega’s die graag samenwerken en een aanpakkersmentaliteit hebben.
Zo draag je bij aan de gemeente Amsterdam
Voorstellen richting het college, notulen, twintig jaar aan besluitvormingsdocumenten: Het staat allemaal in Andreas. Deze applicatie is dus onmisbaar voor onze bestuurlijke besluitvorming. Als functioneel beheerder houd jij Andreas in optimale staat om zo bijvoorbeeld de ruim zeventig maandelijkse vergaderingen te faciliteren. Natuurlijk los je problemen van gebruikers op en realiseer je nieuwe functionaliteiten. Maar belangrijke: Jij bent onze linking pin richting onze ICT-partners. Zo zorg je voor goede contacten met KPN en ICT.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag
 • Als de verbinder tussen het technisch applicatiebeheer en het functioneel beheer zorg je voor juist en optimaal gebruik van het informatiesysteem Andreas in relatie tot de processen binnen onze bestuurlijke besluitvorming. Je inventariseert en signaleert dan ook continu informatiebehoeftes en vertaalt deze naar een gewenste wijziging in de werking van Andreas.
 • Je gaat om tafel met onze vaste partners RVE ICT en KPN en met andere IT-leveranciers om te zorgen voor heldere afspraken en een optimale samenwerking. Dit doe je in afstemming met de leadbuyer ICT en de keteninformatiemanager.
 • Je leest databases uit met DQL/SQL en zorgt onder meer voor gebruiksvriendelijke documentsjablonen en heldere rapportages in style sheets.
 • Je stelt een advies op over hoe we het systeem zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen maken, en stelt gebruikershandelingen en procesbeschrijvingen op.
Daar komt bij dat:
Je je buigt over de afhandeling van gebruikersvragen en incidenten in de tweede en derde lijn. Ook beheer, registreer en administreer je wijzigingsverzoeken. Daarnaast zijn dankzij jou de requirements van nieuwe functionaliteiten helder, worden de juiste testen tijdig uitgevoerd en is de nieuwe functionaliteit snel beschikbaar.

Dicht bij de Amsterdammers
Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad.

De informatievoorziening in de Gemeente Amsterdam is op het moment erg in beweging. We voeren een bestuursopdracht uit die de gemeentelijke informatievoorziening en alle processen daar omheen beter moet laten aansluiten op de snel veranderende eisen en behoeften van burgers, ondernemers en bezoekers op het gebied van digitalisering en dienstverlening. Daarom gaan wij steeds meer opgavegericht en agile werken. De uitvoering van deze bestuursopdracht heeft ook impact op de rol van de functioneel beheerder. Dit kan betekenen dat deze functie geheel of gedeeltelijk wordt aangepast aan de nieuwe werkwijze.

Je werkt binnen het cluster Interne Dienstverlening. Ons cluster biedt flexibele en betrouwbare concernvoorzieningen aan collega’s en het bestuur. Zo leveren wij gelijke werkplekken in de gehele stad en adviseren we het bestuur en de organisatie bij te nemen beslissingen. Ons cluster bevat ook de eenheid Informatievoorziening; hierbinnen ben jij actief. Deze eenheid zorgt dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht dat ze zo goed mogelijk bijdragen aan de doelstellingen van het cluster en de gemeente Amsterdam. De eenheid Informatievoorziening bestaat uit zes collega’s die een divers geheel vormen waarbinnen samenwerking vooropstaat en een echte aanpakkersmentaliteit heerst.

Opgavegericht werken:
De gemeente Amsterdam zet stappen in het opgavegericht werken, waarbij we de opgaven in de stad centraal stellen. De werkcultuur en houding is daarbij gericht op de stad en samenwerking met partners en bewoners in de stad. Diverse Gemeentelijk processen en systemen die ons werk ondersteunen worden hierdoor beter ingezet. Dit moet het makkelijker maken om ons rond de opgaven te organiseren. Het werken aan de opgaven vraagt om wendbaarheid in ons handelen en in de systemen die onze processen ondersteunen.

Wil je nog meer weten over werken bij gemeente Amsterdam? We laten graag onze medewerkers aan het woord: verhalen van onze medewerkers: https:// www.amsterdam. nl/bestuur-organisatie/werkenbij/medewerkers-aan-het-woord/

lees meer

Functie-eisen Al onze collega’s verschillen. In functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze functie van Functioneel beheerder Andreas zien we ook graag:
 • Minimaal hbo-niveau op ICT- of informatievoorzieningsvlak;
 • Minimaal drie jaar werkervaring binnen informatievoorziening en/of ICT;
 • Kennis van het functioneel beheer van een zaaksysteem, bij voorkeur van Documentum;
 • Dusdanige technische kennis, bijvoorbeeld van serverbeheer en scripten, dat je in staat bent tot heldere afstemming met uiteenlopende ICT-partners;
 • Een analytisch sterke blik en een hang naar in- en externe samenwerking;
 • Sterke communicatieve eigenschappen, in woord en schrift, en een goed gevoel voor het politieke proces en de bijbehorende belangen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Als Functioneel beheerder Andreas kom je ons 32 - 36 uur per week versterken en kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.973,- en € 4.494,- (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid op vast contract indien je nog niet in dienst bent bij gemeente Amsterdam;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid op vast contract indien je reeds werkzaam bent bij gemeente Amsterdam en je hebt nog geen vast contract;
 • Het behouden van je huidige arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd binnen gemeente Amsterdam en daarbij overplaatsing, indien je reeds werkzaam bent bij gemeente Amsterdam en een vast contract hebt.
 • *interne vacatures zijn opengesteld voor gemeentepersoneel en uitzendkrachten die  minimaal 6 maanden achtereenvolgens voor de gemeente Amsterdam werken. Op externe vacatures kan iedereen solliciteren.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Met onze interne expertise voor algemene opleidingen, maatwerkontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk kan je jezelf blijven uitdagen;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw, extra verlofdagen;
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs;
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt;
 • Flexibiliteit als het gaat om je werktijden en -plek. Met de Amsterdamse Digitale Werkplek kan je inloggen waar én wanneer je wilt;
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Een mobiele telefoon;
 • Hybride werken: de gemeente Amsterdam start zodra dit mogelijk wordt met hybride werken. Dit betekent voor jou dat je desgewenst deels thuis en deels op kantoor werkt, afhankelijk van je werkzaamheden. Je mag thuiswerkmiddelen aanvragen om je werkplek thuis arbo conform in te richten. Reiskosten worden deels vergoed indien je reist naar je werklocatie. Een thuiswerkvergoeding is onderdeel van de lopende cao-onderhandelingen.
 • Kijk hier voor het overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden.
Heb je nog vragen?
Over de functie en/of over de sollicitatieprocedure dan kun je: Evert Giphart, Teammanager Andreas/IB IV/Interne Dienstverlening, benaderen via e-mailadres: [email protected] en/of via: telefoonnummer: 06-83649299

Solliciteren naar deze baan
Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina door te klikken op de solliciteerbutton.
 
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingstermijn van 24 oktober 2021 en duurt gemiddeld 3 tot 6 weken;
 • Je solliciteert op een functie die de komende jaren gaat veranderen. De gemeente Amsterdam wil aansluiten bij de digitale ontwikkelingen en de veranderende behoeften van burgers, ondernemers en bezoekers. De komende jaren wordt daarom flink geïnvesteerd in het i-domein, de verzameling bedrijfsonderdelen die de digitale ondersteuning voor de stad bieden. Investeringen in het applicatielandschap, de data-functie, moderne methodes en technieken, maar ook in scholing en samenwerking rond i-opgaven. Dit vraagt om professionals die flexibel willen zijn, willen werken aan permanente ontwikkeling en plezier hebben in het werken aan wendbare i-oplossingen voor de stad. Wij zullen je daarbij helpen met het aanbieden van vakgerichte trainingen. Kun jij meebewegen en ben je bereid om je te ontwikkelen in de functies van de toekomst? Dan nodigen we je uit om te solliciteren en gaan wij graag met je in gesprek;
 • Zien we onvoldoende raakvlakken, dan ontvang je een e-mail;
 • In verband met de richtlijnen van het RIVM werken onze collega’s zoveel mogelijk thuis. Als je uitgenodigd wordt voor een eerste gesprek, dan plannen we een videogesprek met je in. Wij nemen contact met je op om de instructies hiervoor met je door te nemen, ruim voordat het gesprek plaatsvindt. Eventueel volgt een tweede gesprek;
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure;
 • Elke collega die ons komt versterken moet een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanleveren;
 • Wil je de vacaturetekst nog eens nalezen? Sla deze dan op want na de sluitingstermijn is de tekst niet meer zichtbaar.
Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Amsterdam