Vacature API specialist, ABN AMRO - Amsterdam

Amsterdam

RGN-hoofdkantoor Randstad
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

ABN AMRO is per direct en voor minimaal een half jaar op zoek naar een ervaren API kampioen! Een specialist die uitdagingen durft aan te gaan. Ben jij de specialist, die ABN AMRO en ontwikkelaars ondersteunt om de volgende level in API's te bereiken? Ben jij per direct of op korte termijn beschikbaar? Lees dan verder!

De afdeling Enterprise Integration Technology is de plek binnen ABN AMRO waar alles op het gebied van API's samenkomt. Binnen de afdeling heb je teams die aan diverse gebieden van het API-landschap werken. Zo wordt er gebouwd aan innovatieve API-platforms en worden deze onderhouden. De afdeling helpt ook, de business om de best mogelijke API's te ontwerpen en te maken. Ook worden de ontwikkelaars binnen en buiten de bank met de ontwikkelaarsportals ondersteunt. Kortom, de afdeling geeft interne en externe ontwikkelteams de best mogelijke integratie-ervaring!

wat bieden wij jou
 • Werken met specialisten!
 • Kans op verlenging!
 • € 11,00 - 15,50
 • Flexibel werken: thuis/ kantoor
wie ben jij

Je bent iemand die uitdagingen aangaat! Je durft te overtuigen, te adviseren en je bent een echte teamplayer. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden. En ben je bekend met het proces om API's te maken en ken je API-artefacten en service-interfacespecificaties. Daarnaast heb je ervaring met het formuleren van API-richtlijnen, normen en best practices;

 • Je hebt ervaring met het schrijven/beoordelen van API-specificaties;
 • Je bent minimaal in bezit van een mbo-4 diploma;
 • Je spreek en schrijft vloeiend engels (belangrijk);
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je hebt tooling ervaring: Bitbucket, Sparx Enterprise Architect, Swagger, Postman.
wat ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor het promoten en toepassen van standaarden. Daarnaast ondersteun je IT-ontwikkelteams voor het API-gebied.

Je adviseert de organisatie over de inrichting van processen. En je werkt nauw samen met je team. Samen creëer je het juiste ecosysteem rondom de ontwikkelteams, zodat deze optimaal kunnen presteren.

Daarnaast ben je verantwoordelijk en beslis je over het uitdragen en beheersen van beleid. Ook met betrekking tot de te hanteren normen. Je bekijkt de huidige normen en richtlijnen en deze actualiseer je en houd je actueel.

Het toewijzen van YAML-reviews. Een deel van deze taak is om het binnengekomen YAML-verzoek, toe te wijzen aan het team van reviewers. Ook zorg je ervoor dat het team de beoordeling binnen de afgesproken tijdlijnen uitvoert.

Je werkt ook samen met ontwikkelteams en management. Met hen zorg je ervoor dat nieuwe applicaties of wijzigingen op het gebied van API's correct worden geïmplementeerd.

 • Organisatie en Grid/Block-ondersteuning;
 • Kwaliteitsverzekering;
 • Verzending van inkomende YAML-recensies.
waar ga je werken

Je komt te werken in een team met professionele specialisten. Waar er naast hard werken, ook tijd is voor leuke activiteiten zoals teambuildings! Momenteel werkt het team vanuit huis maar binnenkort kan men ook vanuit het hoofdkantoor in A'dam werken.

 • Informele sfeer;
 • Scrum sprints.
sollicitatie

Solliciteer direct via onderstaande button door jouw actuele cv en motivatie achter te laten!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Salarisinformatie Bruto € 11,00 - € 15,50 p/u
Overige info Sollicitatieprocedure
Je maakt een 'mijn Randstad' account aan om te kunnen reageren op onze vacatures. Dit doe je automatisch wanneer je voor het eerst een sollicitatie afrond bij Randstad, heel eenvoudig dus. Via je 'mijn Randstad' account beheer je gemakkelijk je gegevens en gaan je volgende sollicitaties nog sneller!

lees meer

Bedrijfsomschrijving Al meer dan 52 jaar speelt Randstad actief een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Wij helpen mensen bij het vinden van een baan en geven hun carrières vorm. We staan bedrijven bij om hun doelstellingen te realiseren met de inzet van de beste mensen en de meest innovatieve maatwerkoplossingen.

Wij hebben een landelijk dekkend vestigingsnetwerk van waaruit onze medewerkers dagelijks in gesprek staan met onze klanten en kandidaten. Wij denken graag met u mee. Net zoals we dat doen met de duizenden mensen die dagelijks via Randstad aan de slag zijn en de organisaties die van onze diensten gebruikmaken.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Meer soortgelijke vacatures
ICT Vacatures Amsterdam
Vergelijkbare ICT Vacatures in Amsterdam