Vacature Software Engineer model-driven engineering product scale-up (fullstack o.a. Ruby, projecten en R&D) - Amsterdam

Amsterdam

Axini B.V.
  • Axini B.V.
  • Universitair of hoger
  • Junior/Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Axini maakt een model-driven softwareplatform om klanten snel en foutloos software te laten ontwikkelen. Ons platform slaat aan en we zoeken all-round software engineers, van junior tot senior, om met ons de wereld verder te veroveren. Je vindt bij ons inhoudelijke diepgang in zowel theorie als techniek, slimme collega's en ruimte voor je eigen inbreng en ontwikkeling.

We zijn op zoek naar kwaliteitsgerichte software engineers, van junior tot senior. Als software engineer doe je op termijn het volledige ontwikkelproces van ons SaaS-platform: van planning en requirements tot aan onderhoud en de ‘ops' kant. Van back-end tot front-end. Je implementeert ons platform bij klanten en partners en ondersteunt ze bij het aansluiten op hun systemen, modelleren en overdracht. Je groeit gaandeweg in deze activiteiten en ontwikkelt je eigen zwaartepunten. Als senior begeleid je daarnaast collega's en heb je meer contact met de klant.

We werken voornamelijk met Ruby en wat Rails; ervaring hiermee is niet nodig. Je ontwikkelt onder Ubuntu met een editor naar keuze (altijd een goed lunchonderwerp). Ons SaaS-platform draait op Azure of bij de klant in huis.

Je denkt mee over de doorontwikkeling van onze modelleertalen/DSLs, modelleeromgeving, testafleidingsstrategieën, constraint solving, symbolische transitiesystemen (IOCO) en meer uitdagende onderwerpen op het randje van de onderzoekswereld.

lees meer

Functie-eisen Productsoftware maken betekent veel aandacht voor vakmanschap: code die begrijpelijk, solide en aanpasbaar is; weten wat je doet; samenwerken en blijven leren, zowel in technische als communicatieve vaardigheden. Met klanten werken vraagt dat je ook uit hun perspectief moet kunnen kijken.

Je hebt een universitaire opleiding in de informatica, software engineering of een vergelijkbare richting. Als het diploma niet hebt maar wel het niveau, licht dat dan toe in je sollicitatie. Je haalt voldoening uit het je eigen maken van technische onderwerpen die uiteenlopen van formele methoden en algoritmen tot parallelisme en binaire communicatieprotocollen.

We hebben verschillende nationaliteiten in ons team. Alle inhoudelijke communicatie is in het Engels, daar kun je goed mee uit de voeten. Omdat onze klanten voor een groot deel Nederlandstalig zijn zoeken we op dit moment mensen die de Nederlandse taal goed beheersen.

Geef in je motivatie graag aan wat je specifiek in deze vacature bij Axini aanspreekt.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Aantal uur per week 40 uur
Deeltijd mogelijk
Overige info Je krijgt bij ons een plek waar je je als software engineer in de volle breedte kan ontwikkelen, in de overgang naar model-driven engineering. Je werkt binnen een informeel team van circa 15 mensen met veel ruimte voor je eigen inbreng. Werk gebeurt afwisselend op kantoor in Amsterdam, thuis en bij de klant. We bieden passende arbeidsvoorwaarden en goede voorzieningen. We proberen realistische te plannen en doen niet aan overwerk. Wanneer je vrij bent, ben je ook echt vrij.

Je besteedt een halve dag per week aan je eigen lange termijnontwikkeling. Binnen Axini zijn er o.a. een boekenclub, lunchpresentaties en hackathon-weken.

Op onze website vind je oa. hoe een typische werkweek eruit ziet en wat de puzzels en uitdagingen zijn die er voor je klaarliggen.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Axini is van oorsprong een spin-off van de Universiteit Twente. Ons doel is de volgende generatie software development mogelijk te maken: vergaande automatisering dankzij ons platform voor model-driven engineering. We zitten in de scale-up fase: onze producten hebben zich bewezen en we schalen nu de klantenkring en organisatie op.

Je kunt ons platform zien als een low code oplossing waarin specificaties worden vastgelegd met formele talen. Onze algoritmen kunnen automatisch over specificaties redeneren, testgevallen afleiden en code genereren. Hiermee helpen we ProRail de real-time systemen te verifiëren die de treinen 24/7 laten rijden en Achmea om flexibel en foutvrij hun financiële processen te automatiseren.

Bij Axini vind je mooie software engineering puzzels, klanten die focus en pragmatiek afdwingen, veel variatie, collega's en afstudeerders die je scherpen en plezier brengen.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Back End Developer in Amsterdam