Vacature Customer Support Medewerker (Engels/NL) bij WEBSOLVE Amsterdam (24-40 uur)

Amsterdam

Websolve B.V.
  • Websolve B.V.
  • MBO niveau 4 of hoger
  • Junior/Medior niveau
  • Vast contract
  • 24 - 40 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Heb jij affiniteit met IT en krijg jij energie van mensen helpen? Heb jij sterke communicatieve skills en vind jij het leuk om zowel Franstalige als Nederlandstalige klanten te woord te staan? Dan hebben wij nu de ideale functie voor jou. Wij zijn namelijk op zoek naar iemand die onze klanten (de premium autodealers van de Benelux) op een prettige en professionele manier kan ondersteunen. Bij deze functie ben jij verantwoordelijk voor het eerstelijns contact. Wij zoeken iemand die zich snel in een eindgebruiker kan verplaatsen en op deze manier de omvang, aard en oplossingsrichting van het probleem kan bepalen. 

Wie wij zijn

Wij zijn WEBSOLVE, een innovatief software development bedrijf dat zich specifiek richt op de autobranche. Elke dag helpen wij met onze innovatieve software onze klanten (zoals BMW-, Mercedes- en Porsche-dealers) om de verwachtingen van hun klanten op het gebied van digitale klantcommunicatie te kunnen waarmaken. Op ons kantoor werken we in een klein en hecht team met onze eigen enthousiaste slimme toppers. Key words zijn … informeel, gelijkwaardigheid, goede sfeer, servicegericht en “bruinfruitdag” op vrijdag.

Benieuwd hoe je dag er bij ons uitziet?
Jouw dag begint op het kantoor in bruisend en opkomend Amsterdam-Noord (5 minuten fietsen vanaf Amsterdam CS) of thuis als je daar liever werkt. Onder het genot van een kop versgemalen koffie of thee start je je dag en kijk je naar de nieuwe binnengekomen customer tickets. Je maakt een inschatting welke tickets gelijk aandacht nodig hebben en gaat gelijk aan de slag om de klanten van support te voorzien. Nadat je de belangrijkste tickets hebt opgepakt, heb je een afspraak met het team van developers. Je hebt namelijk een suggestie hoe de software verbeterd kan worden zodat klanten er nog beter zelf mee uit de voeten kunnen. Het team is enthousiast over je idee en ze gaan er volgende week gelijk mee aan de slag. In de middag sta je telefonisch enkele klanten te woord die vragen hebben over een van de oplossingen die WEBSOLVE biedt. Je behandelt nog de laatste openstaande tickets en na een potje tafeltennis met een developer zit de dag er alweer op. 

lees meer

Functie-eisen Waar zijn we naar op zoek…
Wij zoeken een gezellige klantvriendelijke medewerker die structureel werkt en een oog heeft voor details. Je hebt affiniteit heeft met IT (bij voorkeur een afgeronde MBO 4 IT-opleiding) en het zou geweldig zijn als jij ook online oplossingen kunt aandragen. Het praten en schrijven van meerdere talen waaronder Engels en Nederlands is voor jou geen probleem. Jouw doel is om onze klanten dé beste customer experience te bieden.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Handig om te kunnen: Duits, Frans
Overige info Wat word je geboden?
Je komt te werken in een gezellig innovatief en proactief bedrijf met korte lijnen en een goede sfeer. Je kunt fulltime werken maar parttime mag ook. Natuurlijk bieden wij jou naast een goed salaris, uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Mail je cv met een korte motivatie naar [email protected] o.v.v. de vacature Customer Support Medewerker. Heb je vragen? Bel dan gerust even met Rianne Schouten
op tel. 06-82103854. Wij hopen gauw je reactie te ontvangen. We zetten de kop koffie met gebak voor onze kennismaking alvast klaar.

lees meer

Bedrijfsomschrijving WEBSOLVE is voor automotive dealerbedrijven de partner op het gebied van systeemintegratie, online klantcommunicatie en procesoptimalisatie.

Onze visie is dat wanneer klanten van dealers op het juiste moment de juiste boodschap ontvangen, de klanten meer tevreden zijn, trouwer zijn en bovendien meer omzet genereren. Wij noemen dat data driven customer engagement. Omdat we daarbij bovendien veel handmatige processen overbodig maken, levert dit ook nog efficiency-besparingen op.

De specialisten van WEBSOLVE houden zich daarom dag in dag uit bezig met het integreren van systemen en het optimaliseren van processen als het gaat om klantcommunicatie waarbij altijd het belang van de eindklant voorop staat.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures 1e lijns IT Support Engineer in Amsterdam