Vacature Coördinator Informatie Beveiliging & Privacy - Amsterdam

Amsterdam

UWV
 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Coördinator Informatie Beveiliging & Privacy
Amsterdam Basisweg, 32 - 38 uur

Jouw werk als coördinator informatie beveiliging & privacy (IB&P) heeft een enorme impact. Op UWV en op de meer dan 1 miljoen Nederlanders met een uitkering. Jij zorgt namelijk voor de maatregelen die nodig zijn op het gebied van beveiliging en privacy. Deze maatregelen hebben direct invloed op de continuïteit van de bedrijfsvoering, bescherming van personeel en bedrijfs- en persoonsgegevens. Een hele verantwoordelijkheid die je vormgeeft namens een van de grootste maatschappelijke organisaties van Nederland.

Wat betekent dit in de praktijk?
UWV is een organisatie die midden in de maatschappij staat en waar we ons dagelijks inzetten voor enorm veel mensen. Jouw absolute nummer één hoofdverantwoordelijkheid als coördinator IB&P is de technische beveiligingsmaatregelen. Nog specifieker gezegd, jij zit het multidisciplinaire team voor en zorgt voor de ontwikkeling van de systemen volgens de gestelde eisen binnen de normkaders. Dit betreft onder andere encryptietechnieken en Secure software development (SSD). Van ad-hoc-werkzaamheden tot structurele beleidszaken; jij bent dé expert als het gaat om secure software development. In deze functie ben jij continu bezig met zowel mens, processen als de techniek. Verder houd jij je bezig met:
 • Het afstemmen met de product owners en stakeholders;
 • De implementatie van het technische beleid en het uitvoeren van verbeterplannen;
 • Zorgen dat de kritische processen worden beschreven en op een juiste manier worden uitgevoerd;
 • Zorgen voor het opstellen van nieuwe en aanvullende beleidsrichtlijnen;
 • Toetsen van nieuw beleid en standaarden op toepasbaarheid;
 • Afhandelen van datalekken- en beveiligingsincidenten.
De afdeling
Binnen het Facilitair Bedrijf onder de grote UWV-paraplu opereert de 20-koppige afdeling IV-Office. De afdeling bestaat uit verschillende teams die zich dagelijks bezighouden met onder andere informatieplanning, portfoliomanagement, gegevensmanagement, architectuur en informatiebeveiliging en privacy. Samen met vier collega’s vorm jij het team Informatie Beveiliging & Privacy waar de organisatorische inbedding de rode draad is.

Werk je bij UWV, dan kom je in een grote gemeenschap terecht. Dit geeft veel mogelijkheden voor jouw carrière als het gaat om opleidings- en begeleidingsmogelijkheden, maar ook op het gebied van doorgroeien binnen de organisatie. Tegelijkertijd geniet jij van alle gemakken die een kleine organisatie met zich meebrengt: korte lijnen, veel dynamiek, toegankelijke collega’s en een ‘ons-kent-onscultuur’. Het kennisniveau is hoog binnen het gemêleerde gezelschap. Stuk voor stuk hardwerkende mensen die graag elkaars sterke punten benutten om verder te komen. En ruimte voor een grapje is er zeker ook tijdens het digitale vrije-inloopmoment op donderdagmiddag waar we het vooral niet over werk hebben. Daarnaast maken we eens in de zes weken graag een stadswandeling, bezoeken we een dierentuin of doen we een kookworkshop. Een moment waarop we altijd de combinatie zoeken van kennis delen en zorgen voor de nodige ontspanning.

lees meer

Functie-eisen Je hebt iets in te richten en er staat nogal een uitdagende job met soms wat weerstanden op jou te wachten. Hier deins jij niet voor terug; jij stroopt je mouwen juist op. Met de nodige charme en daadkracht ben jij een kartrekker en weet jij de urgentie van informatiebeveiliging en security op anderen over te brengen. Hiervoor zet jij een groot aantal vaardigheiden in, zoals empathie, inlevingsvermogen, netwerken een luisterend oor. Bovendien heb je een natuurlijk overwicht. Dit vul je aan met:
 • Minimaal een hbo-diploma;
 • Zeker twee jaar ervaring in een adviserende rol als information security officer, information security manager of beveiligingsfunctionaris;
 • Relevante vakopleidingen: CISA, CISM, CIPP/E, CIPM, Master of Sciences security management;
 • Kennis van richtlijnen en normen als AVG, BIR, BIO;
 • Ervaring met uitvoering van gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA) en risicoanalyses;
 • Kennis van ICT-beveiligingsaspecten en encryptietechnieken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Werken bij UWV betekent aandacht voor je ontwikkeling als vakman, een goede werk-privébalans en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Je komt in een dynamische en complexe werkomgeving, waar eigen initiatief nemen en samenwerken hoog in het vaandel staan. De functie is afwisselend en veelzijdig. Daarnaast krijg je de kans bij te dragen aan het perspectief van onze klanten.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:
 • Een salaris dat ligt tussen € 3.713,27 en € 5.058,63 (bij een 38-urige werkweek en afhankelijk van de ervaring);
 • Een 13e maand;
 • Een goede pensioenvoorziening;
 • Een werkplek die goed te bereiken is met OV;
 • Aantrekkelijke studiemogelijkheden.
Iets meer over de IV-organisatie binnen ons bedrijf
UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening staat hoog in het vaandel. We bieden dienstverlening die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders. Binnen de Informatievoorziening (IV) organisatie werken we hieraan met 1600 professionals. Veelal vanuit het hoofdkantoor te Amsterdam Sloterdijk. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe ICT-leveranciers.

Het Facilitair Bedrijf wil vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid van UWV een afspiegeling van de samenleving zijn. Zij gelooft dat dit het beste kan als haar medewerkers zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van de maatschappij waaraan UWV haar diensten verleent. We nodigen je daarom uit om te solliciteren als jij jezelf herkent in de genoemde taken en verantwoordelijkheden en als jouw werkervaring en opleiding hierop aansluiten. Ook wij zijn een organisatie die in toenemende mate Agile werkt.

Interesse
Binnen onze IV-organisatie staan wij constant open voor nieuw talent. Je motivatiebrief mag kort en bondig zijn. Een goed cv vinden wij belangrijk, zodat we ons een goed beeld kunnen vormen van de kennis, kunde en werkervaring die je meebrengt.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jorien Heuker, Business Security Officer, op 06-11 84 52 18 of via [email protected]

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton, tot en met 5 juli 2021

Als professionele en maatschappelijke organisatie hecht UWV grote waarde aan een zorgvuldige omgang met klanten, hun gegevens en aan een veilige werkomgeving. Een zorgvuldige screeningsprocedure bij werving en selectie draagt hieraan bij.

Voordat je in dienst komt moet je een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Tijdens de selectieprocedure krijg je meer informatie over de aanvraag van de VOG.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures ICT Coordinator in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures