Vacature Product Owner Basisregistraties - Amsterdam

Amsterdam

Werken bij de Overheid
 • Werken bij de Overheid Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

De gemeente Amsterdam heeft een vacature openstaan voor een:

Product Owner Basisregistraties
(32-36 uur per week)

In het kort

 • Werken aan een digitale stad door voorop te blijven lopen en creativiteit te tonen;
 • Het team GOB bestaat uit back-end developers, business-/informatie analisten, testers, een beheerder en een Scrum Master.

Zo draag je bij aan de gemeente Amsterdam
Als Product Owner Generieke Ontsluiting Basisregistraties (GOB) draag je bij aan het, op een generieke wijze, ontsluiten van basisgegevens.

We zorgen voor het beschikbaar stellen van authentieke basis- en kerngegevens die voldoen aan (kwaliteits)verwachtingen van afnemers. De juiste gegevens, op het juiste moment, in de juiste vorm. Om dat te doen is er een integratie- en distributievoorziening gebouwd. Hiermee voorzien we afnemers van data die zij gebruiken in hun proces(systemen).

De uitdaging voor de komende periode is naast het operationeel in de lucht houden en doorontwikkelen van de voorziening, het toevoegen van een aantal nieuwe bronnen waaronder de BRP (basisregistratie personen) en HR (handelsregister).

Voor deze bronnen is informatiebeveiliging en privacy van groot belang waarvoor essentiële aanvullende maatregelen zullen moeten worden geïmplementeerd.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

 • Als Product Owner GOB ben je verantwoordelijk voor het organiseren en verzorgen van alles dat nodig is voor de doorontwikkeling van de Generieke Ontsluiting Basisregistraties. Je hebt een visie op de ontwikkeling van het product en bent eigenaar van de backlog. Je bent verantwoordelijk voor het budget, en de capaciteit van het team;
 • Je stuurt op doorontwikkeling van het product met het team, stakeholders en eindgebruikers. Je bent verantwoordelijk voor backlogmanagement; je zorgt voor een afgestemde backlog met je stakeholders en team. Ook lijn je afhankelijkheden uit met andere teams;
 • Je zorgt voor regelmatige afstemming met diverse stakeholders. Je zorgt voor de benodigde checks van technische en juridische requirements als onderdeel van de standaarden die de gemeente en de overheid daarvoor hebben. Je hakt knopen door, stuurt op kwaliteit en bent in goed overleg proactief en vakkundig. Samen met andere Product Owners en accounthouders presenteer je via demo’s regelmatig je resultaten.

Daar komt bij dat:

 • Als Product Owner GOB heb je een sterk uitgedragen productvisie, en deelt deze met je team en collega’s. Je maakt duidelijke beslissingen en weet je keuzes helder te beargumenteren. Inhoudelijk kan je het team tot op zekere hoogte scherp houden, maar laat tegelijkertijd voldoende ruimte aan de specialisten in je team;
 • Je rapporteert aan de manager van Data en Informatie over de inhoudelijke voortgang van het werk en budget van Team GOB. Tevens leg je verantwoording af aan de opdrachtgevende directeur van de directie Basisinformatie en de stuurgroep.

Dicht bij de Amsterdammers
Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad.

De afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van gemeente Amsterdam verzamelt data over Amsterdam en verwerkt deze tot informatie. Van onderwerpen als de Amsterdamse bevolking, de woningvoorraad, de werkgelegenheid en de bedrijvigheid in de stad tot onderwerpen als veiligheid, verkiezingen, zorg en onderwijs. Ook ontwikkelt en beheert OIS de gemeentelijke datavoorziening DataPunt waarmee data en dataproducten beschikbaar zijn voor gemeente en publiek.

Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens (data.amsterdam.nl), en werkt team Data Services aan een generieke manier waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afvalcontainers te berekenen. Hierbij maken we gebruik van zowel bewezen als nieuwe methodes en technieken. Denk aan Machine Learning oplossingen om stadsarchieven te indexeren of straatafval te herkennen, REST APIs en GraphQL voor dataontsluiting en Docker om onze applicaties in de cloud (migratie naar Microsoft Azure) te draaien. Bij ontwikkeling gaan we uit van “Open Source tenzij". Zodoende hebben we inmiddels bijna 230 publieke Github repositories online staan.

Wil je nog meer weten? We laten graag onze medewerkers aan het woord: verhalen van onze medewerkers.

lees meer

Functie-eisen

Al onze collega’s verschillen. In functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze functie Product Owner GOB zien we ook graag:

 • Minimaal een HBO/WO werk- en denkniveau, in de richting van IT en/of Data. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden door middel van een diploma en/of werkervaring;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een leidende (data)rol binnen een team, met parallel lopende projecten waarbij software werd ontwikkeld met een op Scrum/Agile/DevOps gebaseerde aanpak;
 • Zeer ervaren op het gebied van stakeholdermanagement. Je ziet het als een uitdaging om in een complexe omgeving je stakeholders te adviseren, managen en te informeren;
 • Kennis van het onderwerp Basisgegevens;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal, in woord en geschrift. In onze organisatie wordt Nederlands gesproken, en in de context van de GOB verwachten we dat je over deze kennis beschikt.

COMPETENTIES

 • Betrokken; De kandidaat weet zich te verdiepen in de complexe inhoudelijke materie en gemeentelijke omgeving;
 • Samenwerken: Je kan uitstekend samenwerken en voorziet andere collega’s continu van feedback en testresultaten;
 • Communicatief vaardig; Je bent communicatief vaardig, en weet zowel ontwikkelaars, als projectleiders (maar ook afnemers of functioneel beheerders bij afnemers) goed te informeren en adviseren;
 • Senior ervaring; Je weet je in een complexe omgeving met veel stakeholders uitstekend staande te houden en zoekt continu naar de meest kwalitatieve, duurzame oplossing.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.279 - € 6.365 p/m
Overige info
 • Salaris­omschrijving

  Een bruto maandsalaris tussen € 4.279,- en € 6.365,- (schaal 12/13) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.

 • Maand­salarisMin €4.279 – Max. €6.365 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur Tijdelijk
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werkenbijdeoverheid.nl is het startpunt van jouw carrière bij de overheid. Je vindt hier een overzicht van vacatures en stages bij de verschillende overheden in Nederland.

Zo hoef je als werkzoekende niet alle verschillende websites van individuele overheidsorganisaties te raadplegen om het aanbod van vacatures en stages te bekijken. Werkenbijdeoverheid.nl draagt bij aan eenheid en duidelijkheid als het gaat om werken bij de overheid.

Werkenbijdeoverheid.nl wordt beheerd en ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De website is non-commercieel en bevat uitsluitend vacatures van overheidsorganisaties.

lees meer

Contactpersoon Werken bij de Overheid
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Product Owner in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures