Vacature Product Owner – Customer Communication Management - Amsterdam

Amsterdam

ING
 • ING Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Product Owner – Customer Communication Management

ING helpt klanten altijd een stap voor te blijven, privé en zakelijk. Om dat te kunnen doen, zorgen we dat we onze klanten kennen en dat we weten wat hen drijft. Wij begrijpen wat klanten van een product of dienst verwachten, en bepalen - samen met klanten en andere tribes - de klantreis. Onze Product Owners / Customer Journey Experts zijn de drijvende kracht achter deze ontwikkelingen. Je werkt in een dynamische cross border afdeling (Nederland en België), met de focus op inkomende en uitgaande klantcommunicatie, dossiermanagement en directe klant touchpoints. Onze ambitie is om de klantbeleving op het gebied van communicatie naar een hoger plan te brengen en zo bij te dragen aan een excellente klantreis. Binnen de afdeling werken business en IT collega’s gezamenlijk aan dezelfde purpose: “We deliver your message!”

Dit ga je doen

​​Wij zijn voor één van onze teams op zoek naar een ervaren Product Owner die ons gaat helpen om onze systemen voor het maken van onze templates voor klantcommunicatie en voor zowel onze particulieren als zakelijke klanten, in alle vormen (denk hierbij aan e-mail, brieven, Mijn ING en de Mobiele app) naar een volgend niveau te tillen. We zoeken hiervoor iemand met een duidelijke klantfocus, een proactieve houding naar de business partners en andere medewerkers en met een grote wil om dingen gedaan te krijgen. Iemand die voortdurend wil verbeteren, die data-driven en IT-savvy is. Iemand die een duidelijk beeld heeft van de manier waarop klantcommunicatie kan worden ingezet om de klantervaring te verbeteren en graag een brugfunctie wil vervullen naar onze business partners.​

Jouw team is de one-stop-shop voor customer communication, en zijn jullie gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van templates om onze communicatie naar de klant zo goed mogelijk te verzorgen. Je stemt met onze businesspartners af wat de mogelijkheden zijn en vertaalt de wensen naar een passend product. Vervolgens ga je samen met je collega’s binnen aan de slag en zorg je voor een vlekkeloze ervaring waarbij jij de verschillende wensen en belangen op juiste waarde schat en bij elkaar brengt. Binnen het team is het verder jouw taak om met verbeter ideeën te komen voor de communicatie met onze businesspartners. Deze ideeën onderbouw je met feiten, stem je af met stakeholders binnen de verschillende afdelingen.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Beheren van jullie backlog.
 • Samen met je team ben je end-to-end verantwoordelijk voor de implementatie van de templates en alle werkzaamheden die daarbij horen.
 • Je zoekt proactief de samenwerking met onze business partners op en wil je ze graag adviseren over klantcommunicatie en de bijpassende templates en mogelijkheden.
 • Je bent voortdurend bezig met het verbeteren, ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in de services, systemen en de bijbehorende processen op basis van de klantbehoefte.
 • Je bent in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen.
 • Je optimaliseert de klantbeleving rondom klantcommunicatie.

Jouw profiel:

 • ­Een afgeronde bachelor of academische opleiding
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soort gelijke functie (harde eis).
 • ​Grote affiniteit met IT en met Agile werken
 • ​Passie voor innovatie in klantcommunicatie
 • ​Je hebt kennis van de data analyses op een uitgebreid vlak
 • Je spreekt en schrijft perfect Nederlands en Engels

Wie ben jij?

 • ​Je werkt graag en constructief samen in een multidisciplinair team en je zet dagelijks alles-op-alles om met je squad members een gezamenlijke missie succesvol te realiseren
 • ​​Je bent communicatief en organisatorisch sterk
 • ​Je vraagt actief om feedback, maar je geeft zelf ook constructieve feedback op het werk van anderen
 • ​Je weet stakeholders te managen en je bent organisatiesensitief
 • ​Je bent nieuwsgierig, je hebt een duidelijke visie op je vakgebied en je hebt de ambitie om jezelf zowel professioneel als persoonlijk doorlopend te blijven ontwikkelen
 • ​​Je hebt de persoonlijkheid om zowel in je team direct impact te maken​.

Wat verwachten we van je?

 • ​Je bent cultuurdrager: je bent een voorbeeld en stimulator in binnen het team van de nieuwe manier van werken: van “organisatie van praten” naar “organisatie van doen”
 • ​Je werkt samen in multidisciplinaire teams: je werkt samen met collega’s uit andere expertise gebieden in je team en pakt zelfstandig de taken/activiteiten op die bijdragen aan de missie ook wanneer deze niet helemaal binnen jouw expertise gebied vallen
 • ​Je bent creatief: je komt met creatieve oplossingen om in een complexe en uitdagende omgeving snel resultaten te halen
 • ​Je zet jouw expertise zelfstandig in en ontwikkelt deze: je bent actief in het verkrijgen en delen van relevante inzichten en ontwikkelingen binnen je eigen expertise
 • ​​

Wat bieden wij jou?

 • ​Een (vaste) baan als Product Owner/Customer Journey Expert
 • ​Een 36-urige werkweek​
 • ​Standplaats is bij voorkeur Amsterdam.

Ben je enthousiast?

​Ben je enthousiast? Klik dan op solliciteren. Je kunt je interesse kenbaar maken door middel van je sollicitatiebrief waarin je motiveert waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie.

We ontvangen ook graag jouw actuele CV en maken graag kennis met je!

Meer informatie?

​Heb je nog vragen, neem dan contact op met:

Martin Kerkhof

Business Chapter Lead Document & Content Services

E[email protected]

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Bedrijfsomschrijving Over ING
ING (onderdeel van ING Groep N.V.) kwam in 1991 tot leven door een fusie tussen Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. De naam is een afkorting van Internationale Nederlanden Groep. Sinds de fusie is ING een bank voor jong en oud, arm en rijk, ZZP'ers, MKB'ers, grootbedrijven, instellingen en corporate clients. Het is ons doel om zowel consumenten als bedrijven de mogelijkheid voor een betere toekomst te bieden via een ruim aantal financiële producten. Ons aanbod bestaat uit betalen en creditcards, sparen, hypotheken, beleggen, lenen, verzekeren, pensioenen en (mobiel) internetbankieren. ING zet zich actief in voor veilig bankieren en voor duurzaamheid. Duurzaamheid is voor de Nederlandse samenleving, onze klanten en onszelf een belangrijk onderwerp. Door op duurzame wijze te financieren en beleggen, helpen we klanten ‘financieel fitter' te zijn.

Werken bij ING
Bij ING kies je voor een geweldige plek om te werken, maar je moet natuurlijk ook geen Utopia verwachten. We zijn er heel realistisch in dat niet iedereen zich volledig thuis zal voelen bij ING, en ook in onze ogen kan niet elke persoon even geschikt zijn. Bij ons is het namelijk niet belangrijk hoe goed je bent, maar hoe goed je wilt zijn. Heb jij de ambitie om je best te doen bij een duurzaam bedrijf waar we erin geloven dat we onze medewerkers in staat moeten stellen om een stap voor te blijven in zowel het persoonlijke als het zakelijke leven? Dan ben jij een persoon die we graag uit willen dagen om dit bij ons te komen bewijzen. ING is ambitieus en vraagt dan ook veel van je. Het is daarom alleen maar eerlijk om daar ook veel voor terug te geven. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed en op een aantal gebieden zelfs onderscheidend. Naast een uitstekend salaris kun je ook standaard rekenen op een goed pensioen.

Vacatures ING
In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland zoekt ING met regelmaat nieuwe ICTers voor traineeships of een parttime of fulltime dienstverband. Via de meeste vacatures wordt gezocht naar ervaren professionals in de Informatie Technologie. Dit kunnen CISO specialisten zijn, maar ook kunnen er mogelijkheden tussen de vacatures staan voor bijvoorbeeld business analisten, product owners, OPS engineers, IT workplace engineers, DevOps engineers, .NET developers en data analisten. Voor traineeships en stages worden eveneens kansen aangeboden.

lees meer

Contactpersoon Alwin Wennink
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Product Owner in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures