Vacature Reliability Engineering Lead - Amsterdam

Amsterdam

ABN AMRO Bank N.V.
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving
In het kort

Wil jij werken aan een betere en veilige dienstverlening voor onze klanten? Zie jij Information Security ook als een “business enabler”? En ben je van mening dat reliability engineering daarbij een essentieel onderdeel is? Heb jij gedegen kennis en ervaring met run werkzaamheden en ben jij toe aan een volgende stap? Dan zoeken we jou!     

Jij bent een communicatief persoon die reliability engineering ademt. Je hebt een DevOps mindset en weet dat ook uit te dragen. Je kunt mensen motiveren/coachen en daarmee teams laten groeien in de DevOps way of working. Daarnaast weet je andere Product Owners te overtuigen om de reliability engineering werkzaamheden op de backlog te zetten. Je hebt overzicht op de stand van zaken m.b.t. reliability engineering binnen de gehele afdeling en kent bankprocessen als lifecycle management, issue management, service level management en ITIL en past dat toe. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! 

Je werk

Het werk is meer dan uitdagend. Een belangrijk deel van je werk is namelijk het beïnvloeden van Product Owners, Engineering Leads en anderen om ervoor te zorgen dat de teams de DevOps mindset krijgen waarbij reliability engineering werkzaamheden een natuurlijk onderdeel is van hun werk. Opsommend hebben we de volgende uitdagingen voor je: 


Adviseren
Je geeft proactief reliability enigineering ondersteuning aan de DevOps scrum teams om de performance en automatisering te verbeteren en geeft advies op end-to-end uitdagingen.
- Train/coach/adviseer de scrum teams
- Releases coördineren
- Implementeren van de DevOps mindset


Standaardiseren van de operations taken
- Implementeer “troubleshooting and RCA”
- Implementeer inzicht in de systemen voor onderhouds- en analyse doelen (voorbeeld End-to-End Monitoring, data trends)
- Garandeer een hoge mate van volwassenheid in de systeem administratie over de afdeling heen


Automatiseren
Je draagt er zorg voor dat er zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd om het systeem te verbeteren en de betrouwbaarheid te verhogen
- Bouwen van het fundament voor continue integratie en levering
- Automatiseer terugkerend handmatig werk
- Zorg voor monitoring en inzichten


Processen
De ABN Amro processen als lifecyle managementt, ITIL processen, issue management, service level management etc
- Beheersen en het volgen van  veranderingen in de processen op nauwe voet
- Kunnen uitleggen en motiveren van het gebruik van de processen
- Implementeren van de processen in de scrum teams en standaardiseren over de scrum teams heen
- Overzicht van de status van de processen per scrum team


De IT PO coördineert de RE circle 
- De IT PO is verantwoordelijk dat de reliability engineering activiteiten worden gedaan
- De IT PO heeft mandaat om (reliability engineering) IT Chain gerelateerde taken op de backlog te krijgen van de scrum teams, maar zal daarbij altijd de Product Owner en IT lead informeren en betrekken.
- De IT PO draagt zorg voor de IT Chain administratie
- De IT PO rapporteert aan de IT Lead en ondersteunt bij het maken van beslissingen op het gebied van reliability engineering
- De IT PO informeert de IT lead bij mogelijke escalaties of zorgen vanuit de RE circle en bereid besluitdocumenten voor als besluiten genomen moeten worden
- De IT PO kent de status van de maturity van de scrum teams
- De IT PO rapporteert over de hierboven genoemde processen per scrum team
- De IT PO neemt deel aan de PO synch’s van de afdeling

Werkomgeving

De Corporate Information Security Office (CISO) is een afdeling die bestaat uit ongeveer 450 hoogopgeleide en gespecialiseerde professionals, werkend aan alle aspecten van Information Security in alle delen van ABN AMRO. Het Identity en Access (I&A) team telt ruim 220 medewerkers, en is verantwoordelijk voor management van de digitale identiteiten en de toegangsbeveiliging voor medewerkers en klanten van de bank. Dus zowel interne toepassingen als bijvoorbeeld ook de Internet Bankieren en de ABN AMRO mobiele app. Binnen de afdeling worden verschillende tools en toepassingen ontwikkeld. I&A kent een internationale sfeer - de voertaal is vaak Engels -, werkt intensief samen met business, IT en andere CISO-afdelingen en maakt nadrukkelijk ruimte voor (onderlinge) kennisdeling. Het is een inspirerende omgeving waarin je je information security en IT hart kunt ophalen zowel inhoudelijk als qua sfeer. Onze klanten zien ons als business partner en vertrouwen op onze analyses, adviezen en onze innovatieve softwareoplossingen. De Reliability Engineering Lead rapporteert aan de IT Engineering Lead Identity & Access. Het team bestaat uit 7 tot 9 FTE en zal met behulp van jou de komende periode worden gevormd. 

Je profiel

Je beschikt over:
- HBO/WO werk- en denkniveau
- Circa 5-7 jaar relevante (run)werkervaring bijvoorbeeld als run manager
- Ervaring met en kennis van CI/CD (harde eis)
- Ervaring met de ITIL processen (harde eis)
- Ervaring met lifecycle management (harde eis)
- Affiniteit met  Information Security oplossingen en dan met name op het gebied van Identity and Access 
- Ervaring in de financiële dienstverlening & banken sector
- Ervaring met Agile (scrum), Devops, ITIL stakeholder management
- Vloeiend in Nederlands & Engels (harde eis!)

Wij bieden

- Wij bieden je een bruto jaarsalaris tussen EUR 62.000,- en EUR 88.000,- o.b.v. een werkweek van 36 uur
- Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
- Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
- Af en toe thuiswerken? In overleg zijn er mogelijkheden. We bieden goede faciliteiten voor flexibel werk
- Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
- Een OV-jaarabonnement 
- Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Conny van Veldhuijzen, IT Engineering Lead Identity & Access; [email protected] We maken graag kennis met je. 

lees meer

Bedrijfsomschrijving Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee' moeten verkopen als het risico voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

ICT bij ABN AMRO is werken in het spanningsveld van innovatie, veiligheid, kosten en klanttevredenheid. 24 uur per dag, zeven dagen per week en in samenwerking met onze leveranciers. Wist je trouwens dat ABN AMRO de afgelopen jaren enkele hoogstandjes heeft geleverd op het gebied van technische ontvlechting en integratie van banksystemen? Dat de Consumenten Geldgids ABN AMRO's internet bankieren het cijfer 9,4 gaf? En onze innovatieve mobiel bankieren app al sinds de start vijf sterren krijgt in de appstore? Dát is IT bij ABN AMRO.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Product Owner in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures